Articolul precedentLegyél nyított
  Articolul următorSpune copiilor lui Israel să meargă

  Labirintul

  Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie, din pricina vrăjmaşilor mei! Netezeşte calea Ta sub paşii mei! – Psalmii 5:8

  Fiind în vacanţă, eu şi soţul meu am mers într-o zi la un labirint nu foarte departe de locul unde eram cazaţi. Labirintul era format din pereţi despărţitori din lemn şi patru turnuri în care trebuia să intri – în ordinea corectă. Ni s-a spus: „Dacă vă blocaţi, o puteţi lua întotdeauna pe platforma de deasupra labirintului.” Am apelat la singura modalitate de a ajunge la primul turn – folosind platforma de observare.

  Gândul mi s-a dus la faptul că Dumnezeu este platforma noastră de observare. Când ajungem pe un drum înfundat sau virăm greşit, doar când privim la provocări din perspectiva lui Dumnezeu putem vedea o cale sigură de a ajunge la obiectivul propus.

  Parcurgând traseul din labirint, în cele din urmă, eu şi soţul meu am ajuns la ultimul turn. încercaserăm toate traseele, dar nu părea să existe vreo cale de a ajunge la ultimul turn. Aceasta, până când cineva ne-a arătat un lambriu de lemn care se deschidea cu balamale. Acest lucru m-a făcut să meditez la faptul că Satana ne poate face să credem că nu există nicio cale de a ajunge la destinaţia finală a vieţii. Totuşi, Dumnezeu întotdeauna are pregătită o cale, trebuie doar să privim la toate posibilităţile pe care El ni le oferă. În cele din urmă, El ne va ajuta să vedem calea – lambriul la care El a adăugat o „balama”. Şi Se poate folosi de semenii noştri pentru a ne arăta acest lucru.

  Poate uneori viaţa noastră se aseamănă cu un labirint. Totuşi, pe tot parcursul drumului, Dumnezeu ne arată clar calea. El niciodată nu ne lasă singuri în încercările vieţii. Ne-a oferit tot ce avem nevoie pentru a ajunge în siguranţă la capăt.

  Dumnezeu nu vrea doar să privim obstacolele din perspectiva Lui – platforma de observare – ci, de asemenea, El pune oameni în viaţa noastră care să ne ajute să luptăm cu înşelăciunile lui Satana. El îi foloseşte pentru a ne încuraja, a ne spune că este o cale de a ieşi din dileme, chiar şi atunci când pare că nu este.

  Doamne, Te rog, arată-ne cum să privim viaţa din perspectiva cerului! Ajută-ne să ne amintim că putem face acest lucru prin citirea Cuvântului Tău şi prin ascultarea glasului Tău! Ajută-ne să ştim când să luăm seama la îndemnurile celor care ne dau sfaturi înţelepte, inspirate de Tine! Îţi mulţumim pentru Isus, care a venit pe acest pământ pentru a ne deschide o cale şi pentru a ne arăta cum să ne trăim viaţa!

  Melanie Carter Winkler

  Labirintul - 2020. Doamne, Te rog, arată-ne cum să privim viaţa din perspectiva cerului! Ajută-ne să ne amintim că putem face acest lucru prin citirea Cuvântului Tău şi prin ascultarea glasului Tău! Ajută-ne să ştim când să luăm seama la îndemnurile celor care ne dau sfaturi înţelepte, inspirate de Tine!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...