Articolul precedentLegyél nyított
  Articolul următorSpune copiilor lui Israel să meargă

  Labirintul

  Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie, din pricina vrăjmaşilor mei! Netezeşte calea Ta sub paşii mei! – Psalmii 5:8

  Fiind în vacanţă, eu şi soţul meu am mers într-o zi la un labirint nu foarte departe de locul unde eram cazaţi. Labirintul era format din pereţi despărţitori din lemn şi patru turnuri în care trebuia să intri – în ordinea corectă. Ni s-a spus: „Dacă vă blocaţi, o puteţi lua întotdeauna pe platforma de deasupra labirintului.” Am apelat la singura modalitate de a ajunge la primul turn – folosind platforma de observare.

  Gândul mi s-a dus la faptul că Dumnezeu este platforma noastră de observare. Când ajungem pe un drum înfundat sau virăm greşit, doar când privim la provocări din perspectiva lui Dumnezeu putem vedea o cale sigură de a ajunge la obiectivul propus.

  Parcurgând traseul din labirint, în cele din urmă, eu şi soţul meu am ajuns la ultimul turn. încercaserăm toate traseele, dar nu părea să existe vreo cale de a ajunge la ultimul turn. Aceasta, până când cineva ne-a arătat un lambriu de lemn care se deschidea cu balamale. Acest lucru m-a făcut să meditez la faptul că Satana ne poate face să credem că nu există nicio cale de a ajunge la destinaţia finală a vieţii. Totuşi, Dumnezeu întotdeauna are pregătită o cale, trebuie doar să privim la toate posibilităţile pe care El ni le oferă. În cele din urmă, El ne va ajuta să vedem calea – lambriul la care El a adăugat o „balama”. Şi Se poate folosi de semenii noştri pentru a ne arăta acest lucru.

  Poate uneori viaţa noastră se aseamănă cu un labirint. Totuşi, pe tot parcursul drumului, Dumnezeu ne arată clar calea. El niciodată nu ne lasă singuri în încercările vieţii. Ne-a oferit tot ce avem nevoie pentru a ajunge în siguranţă la capăt.

  Dumnezeu nu vrea doar să privim obstacolele din perspectiva Lui – platforma de observare – ci, de asemenea, El pune oameni în viaţa noastră care să ne ajute să luptăm cu înşelăciunile lui Satana. El îi foloseşte pentru a ne încuraja, a ne spune că este o cale de a ieşi din dileme, chiar şi atunci când pare că nu este.

  Doamne, Te rog, arată-ne cum să privim viaţa din perspectiva cerului! Ajută-ne să ne amintim că putem face acest lucru prin citirea Cuvântului Tău şi prin ascultarea glasului Tău! Ajută-ne să ştim când să luăm seama la îndemnurile celor care ne dau sfaturi înţelepte, inspirate de Tine! Îţi mulţumim pentru Isus, care a venit pe acest pământ pentru a ne deschide o cale şi pentru a ne arăta cum să ne trăim viaţa!

  Melanie Carter Winkler

  Labirintul - 2020. Doamne, Te rog, arată-ne cum să privim viaţa din perspectiva cerului! Ajută-ne să ne amintim că putem face acest lucru prin citirea Cuvântului Tău şi prin ascultarea glasului Tău! Ajută-ne să ştim când să luăm seama la îndemnurile celor care ne dau sfaturi înţelepte, inspirate de Tine!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...