Urgența de 1 aprilie

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Într-un an, în timpul vacanţei de primăvară, ziua de 1 aprilie s-a dovedit a fi neobişnuit de furtunoasă şi ploioasă. Cu două zile înainte, luasem avionul până acasă, la St. Thomas, pentru a o însoţi pe mama, care fusese spitalizată recent şi urma să fie transportată cu elicopterul de la terapie intensivă la un spital din Miami, Florida.

  Deoarece avea respiraţie sporadică şi aritmie (Afib), ea a trebuit intubată pe perioada zborului. O formaţiune în plămânii ei (ţesut cicatrizat în urma pneumoniei sau, deloc de dorit, chiar ceva mai grav) părea să fie cauza problemelor ei medicale. In drumul nostru spre aeroport, în ambulanţă, am trecut pe lângă o altă ambulanţă, implicată intr-un accident auto cauzat de furtuna puternică.

  Deşi ploaia ne-a împiedicat să ne îmbarcăm imediat în micuţul elicopter, personalul medical a reuşit să o acopere pe mama pentru a nu se uda când a fost dusă la elicopter. Eu am stat chiar în spatele copilotului, lângă targa mamei şi vizavi de cei trei medici, care stăteau şi ei destul de înghesuiţi pe partea dinspre pilot. M-am rugat în timp ce elicopterul se înălţa clătinându-se printre norii groşi şi negri, bătuţi de ploaie şi de vânt, spre lumina soarelui. Când elicopterul s-a stabilizat, I-am mulţumit lui Dumnezeu şi am aţipit. Dintr-odată, am fost trezită de nişte sunete ciudate. Aparatul care monitoriza respiraţia mamei s-a oprit.

  Asistenta l-a lovit de câteva ori. A repornit, apoi s-a oprit din nou. Asistenta a încercat să înlocuiască un cablu, dar acesta era blocat. Medicii au încercat să rezolve problema, apoi copilotul şi, în cele din urmă, şi pilotul. Dar cablul era blocat. Asistenta a început să o ventileze cu balon (adică manual). Trecuseră doar două ore şi jumătate din zborul de cinci ore. Cred că visez, am zis în sinea mea. Nu se poate întâmpla aşa ceva!

  Doamne, ai spus că nu ne dai mai mult decât putem duce! Să le cer să se întoarcă la St. Thomas? Să oprească în Puerto Rico? Am simţit cum pacea lui Dumnezeu vine asupra mea şi m-am liniştit, am primit asigurarea că trebuie să continuăm zborul, în mod miraculos, aparatul care monitoriza inima mamei a rămas constant pe toată durata celor trei ore de zbor rămase.

  Astăzi mama este în viaţă, ageră şi se simte bine după problemele avute atunci cu pneumonia, trei săptămâni de intubare şi luni de zile petrecute la recuperare.

  Fie ca pacea lui Dumnezeu să fie cu noi când trecem prin furtunile vieţii!

  Am simţit cum pacea lui Dumnezeu vine asupra mea şi m-am liniştit, am primit asigurarea că trebuie să continuăm zborul, în mod miraculos, aparatul care monitoriza inima mamei a rămas constant pe toată durata celor trei ore de zbor rămase.

  Wanda Van Putten-Allen

  Urgența de 1 aprilie - 2020. Am simţit cum pacea lui Dumnezeu vine asupra mea şi m-am liniştit, am primit asigurarea că trebuie să continuăm zborul, în mod miraculos, aparatul care monitoriza inima mamei a rămas constant pe toată durata celor trei ore de zbor rămase.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!