Articolul precedentSe… merită!
  Articolul următorKrisztus ereje

  Doamne, salvează-ne familia!

  Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. – 2 Cronici 7:14

  Dumnezeu doreşte ca membrii tuturor familiilor să se iubească, să se înveţe unii pe alţii şi să aibă grijă unii de alţii. El ne-a dat familia deoarece nu doreşte să fim singuri. De fapt, Dumnezeu este Tatăl nostru şi temelia familiilor iubitoare, care colaborează şi care manifestă dragoste şi iertare. Planul lui Dumnezeu pentru familii este ca acestea să fie o binecuvântare pentru ceilalţi şi pentru cei care le alcătuiesc.

  Mă doare când îi aud pe unii că sunt îngrijoraţi că familia lor nu petrece timp cu ei şi nu au simţământul acela de apartenenţă. Ellen G. White scrie: „Legătura familială este cea mai strânsă, cea mai duioasă şi cea mai sfântă dintre toate legăturile de pe pământ. A fost concepută spre a fi o binecuvântare pentru omenire” (The Ministry of Health and Healing, p. 201).

  Când, din cauza răzvrătirii lui, a fost aruncat din cer pe pământ, Satana a atacat prima dată familia. El şi acum face tot ce îi stă în putere pentru a-i distrage pe copiii noştri din sânul familiei şi de la relaţia cu Dumnezeu. Pentru membrii familiei, nimic nu ar trebui să fie mai valoros decât copiii şi sufletele lor. Dumnezeu ne-a dat următoarea făgăduinţă: „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va imbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbele 22:6).

  Când eram mică, obişnuiam să vizionez un program TV săptămânal despre familie. Ce îmi plăcea cel mai mult la emisiunea „Father Knows Best” (Tata ştie cel mai bine, n.tr.) era că membrii familiei făceau totul împreună: mâncau împreună, îşi rezolvau problemele împreună, se susţineau unii pe alţii în activităţi şi, de asemenea, mergeau împreună la biserică. Aveau şi ei problemele lor, dar au învăţat să le rezolve fără să zăbovească prea mult asupra lor. Nici părinţii, nici cei trei copii nu erau prea orgolioşi pentru a-şi cere iertare, dacă se întâmpla să supere pe careva. Din nefericire, mulţi din familiile reale nu iartă relele celorlalţi, nu rezolvă problemele sau nu le uită.

  Recent, am văzut intr-un restaurant un tată tânăr cu trei copilaşi. Se ţineau de mână şi se rugau pentru mâncare. Nu a fost o simplă rugăciune de mulţumire, ci a fost o rugăciune lungă. Acest lucru m-a impresionat atât de mult, încât am mers la ei şi l-am lăudat pe tată, l-am încurajat să continue să îi înveţe pe copii despre Domnul. Vă încurajez pe toţi să transformaţi fiecare moment petrecut cu membrii familiei în amintiri frumoase, care să dăinuie pentru veşnicie!

  Camilla E. Cassell

  Doamne, salvează-ne familia! - 2020. Nici părinţii, nici cei trei copii nu erau prea orgolioşi pentru a-şi cere iertare, dacă se întâmpla să supere pe careva. Din nefericire, mulţi din familiile reale nu iartă relele celorlalţi, nu rezolvă problemele sau nu le uită.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...