Articolul precedentPuterea mea
  Articolul următorLegyetek erőssek!

  Dumnezeu vine în ajutor

  Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. – Psalmii 46:1

  Era o seară frumoasă, soarele se îndrepta spre apus, dar încă strălucea cu putere. Lumina soarelui era însoţită de o adiere uşoară de vânt, ce părea să îmi mângâie faţa în timp ce eu şi soţul meu ne plimbam agale prin cartierul în care locuiam.

  Pe la jumătatea plimbării, am dat de o pantă. Am văzut o familie de trei persoane, doi adulţi şi un adolescent. Păreau să studieze cu atenţie motorul unei maşini parcate în garaj. Trecând pe lângă ei, am observat că atât uşa de la intrarea în casă, cât şi uşa de la garaj erau larg deschise.

  Dintr-odată, un câine foarte mare a trecut pe lângă cei aflaţi lângă maşină şi s-a îndreptat cu ferocitate spre mine. Câinele era la doar câţiva centimetri de mine când am strigat tare: „Stop!” Doar când am strigat eu şi-au ridicat proprietarii privirea. Imediat au chemat câinele şi l-au dus cu forţa în casă.

  Dar sperietura a fost atât de mare, încât am căzut în iarbă, lângă trotuar. Soţul meu era puţin mai în faţă, neştiind că eu căzusem. Cei din garaj nu au venit să mă ajute. Doar au strigat: „Sunteţi bine, doamnă?” Apoi, după ce au dus câinele înăuntru, au închis uşa în urma lor. Cred cu adevărat că Dumnezeu a fost apărarea mea în acel moment (vezi Psalmii 59:16). Sunt convinsă că, dacă Domnul nu ar fi intervenit şi nu ar fi oprit atacul violent al acelui câine, aş fi putut fi muşcată şi chiar mutilată.

  În momentul când s-au întâmplat toate acestea, am fost atât de speriată, că am uitat să mă rog. Dar la începutul zilei Îl cerusem lui Dumnezeu să mă călăuzească şi să mă ocrotească de orice rău. El a răspuns exact în momentul în care aveam nevoie de El.

  Prima noastră îndatorire a zilei, întotdeauna, ar trebui să fie aceea de a-L căuta pe Domnul şi a ne preda viaţa grijii Sale.

  Doamne, Îţi mulţumesc că ai fost un ajutor în vreme de nevoie!

  Kollis Salmon-Fairweather

  Dumnezeu vine în ajutor - 2020. În momentul când s-au întâmplat toate acestea, am fost atât de speriată, că am uitat să mă rog. Dar la începutul zilei Îl cerusem lui Dumnezeu să mă călăuzească şi să mă ocrotească de orice rău. El a răspuns exact în momentul în care aveam nevoie de El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...