Dumnezeul nostru creativ

  La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. – Geneza 1:1

  Când citesc cuvintele „Dumnezeu a făcut” şi privesc la lume şi la multele lucruri vii din jurul meu, ştiu că Dumnezeu este creativ. El ar fi putut face toate animalele la fel. În schimb, când privim în jur, pretutindeni vedem varietate şi creativitate. Dumnezeu este un Artist prin excelenţă. Nici măcar Capela Sixtină sau vreo sculptură nu se aseamănă nici pe departe cu ce a creat Dumnezeu în această lume pentru bucuria noastră.

  „Apoi Dumnezeu a zis: «Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră»” (Geneza 1:26). Citesc acest verset şi îmi dau seama că fiecare lucru bun din mine îl reflectă pe Dumnezeul meu. Am ajuns la concluzia că, dacă Dumnezeu are creativitate, am şi eu şi mi-am descoperit această latură în urmă cu treisprezece ani. Am fost surprinsă să descopăr că sunt capabilă să realizez o felicitare sau o pagină de album, când toată viaţa avusesem impresia că sunt lipsită de gena creativităţii, în ultimii doi ani, această creativitate a pătruns în viaţa mea spirituală. Probabil că ai auzit de „jurnalul biblic artistic” sau de „jurnalul spiritual creativ”. Primul pas este să creezi artă în Biblie şi al doilea, să creezi artă intr-un jurnal. Ce creez? Ei bine, în primul rând vreau să spun că, da, am în mine puţin din creativitatea lui Dumnezeu, dar foarte puţin, de aceea depun mult efort în ceea ce fac. Acestea fiind spuse, în momentele mele zilnice de închinare şi când citesc din Biblie, petrec timp meditând la ceea ce tocmai am citit şi încerc să găsesc o reprezentare vizuală care să dea viaţă gândurilor mele.

  De exemplu, când am citit: „Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic” (Psalmii 91:1), imaginea care mi-a venit în minte a fost aceea a unei cloşti protejându-şi puişorii sub aripi. Ce imagine liniştitoare! Tatăl meu mă acoperă cu aripile Sale când rămân alături de El. Am căutat pe Google „cloşcă cu pui”, am găsit un desen, l-am printat, l-am colorat şi l-am pus în Biblie alături de acel verset.

  Când am citit despre femeia de la fântână, am ştiut că nu pot desena un vas de apă. Din nou am căutat pe Google ce aveam nevoie şi am găsit o imagine superbă alb-negru a unui vas de apă; l-am printat, l-am colorat, l-am decupat şi l-am pus lângă verset, iar alături mi-am scris gândurile.

  Relaţia mea cu Dumnezeu a devenit mai profundă datorită faptului că folosesc reprezentări vizuale în studierea Bibliei. Acum cuvintele de pe pagină nu sunt doar nişte cuvinte, ci sunt cuvinte pline de viaţă – cuvinte pe care le văd transpuse în viaţa mea de zi cu zi.

  Heather-Dawn Small

  Dumnezeul nostru creativ - 2020. Relaţia mea cu Dumnezeu a devenit mai profundă datorită faptului că folosesc reprezentări vizuale în studierea Bibliei. Acum cuvintele de pe pagină nu sunt doar nişte cuvinte, ci sunt cuvinte pline de viaţă - cuvinte pe care le văd transpuse în viaţa mea de zi cu zi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...