Ce semnificație are un nume?

  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost. – Proverbele 18:10

  Terry avea doar doi ani când ne-am mutat lângă ea şi părinţii ei, Jerry şi Mary Lee. Îl plăcea să vină la noi acasă, deşi băieţii noştri erau mai mari decât ea. În ciuda eforturilor lui Mary Lee de a o face să îmi spună doamna Graves, Terry insista să îmi spună Mary Jane, lucru care nu mă deranja deloc. într-o zi, s-a dus acasă foarte supărată şi i-a spus mamei ei:

  – Ştii cum îi spune domnul Graves lui Mary Jane? O strigă Mary Jane!

  – Vai, cred că e prea familiar cu ea! i-a răspuns Mary Lee.

  În urmă cu aproape patru ani, nepoata mea Rachele şi soţul ei. Brad, ne-au binecuvântat cu primul nostru strănepot, un băieţel sănătos şi fericit. Numele pe care l-au ales părea unul foarte pompos pentru un băiat atât de mic: Theodore Julian Epperson. Acest nume are o semnificaţie aparte în familia noastră. Theodore vine de la străbunicul lui, Theodore „Ted” Graves, şi de la străunchiul lui, Ted Graves Jr. Julian este de la alt străbunic. Dar noi îi spunem strănepotului nostru Teddy J. Recent, el a primit un frăţior, Landon Bradley Epperson.

  În timpurile biblice, numele aveau o semnificaţie specială. îmi imaginez că Iacov (care înseamnă „înlocuitor”) s-a simţit mult mai bine în pielea lui când i-a fost schimbat numele în Israel (deoarece acum era biruitor). Pe de altă parte, când Naomi şi-a pierdut soţul şi amândoi copiii, ea a spus că se va numi Mara, „căci Cel Atotputernic m-a umplut de amărăciune” (Rut 1:20). Dar povestea lui Naomi a avut un final fericit când mult iubita ei noră văduvă s-a recăsătorit şi a avut un fiu, iar Naomi i-a devenit dădacă.

  În facultate, aveam o prietenă pe care o chema Malda, un nume destul de neobişnuit şi adesea pronunţat greşit ca Maulda. După câţiva ani, ea a ales să îşi schimbe oficial numele în Chris, care era mult mai cunoscut şi mai simplu. Deşi nu pot spune că îmi place foarte mult numele meu, acesta face parte din identitatea mea. Totuşi, într-o zi, dacă voi fi credincioasă, voi avea un nume nou. „Celui ce va birui, îi voi da (…) o piatră albă; şi pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l ştie nimeni decât acela care-l primeşte” (Apocalipsa 2:17). Nu ştiu care va fi noul meu nume, dar ştiu că voi fi foarte mulţumită de acel nume, deoarece va fi ales de Cel care mă cunoaşte şi care nu greşeşte niciodată.

  Mary Jane Graves

  Ce semnificație are un nume? - 2020. Deşi nu pot spune că îmi place foarte mult numele meu, acesta face parte din identitatea mea. Totuşi, într-o zi, dacă voi fi credincioasă, voi avea un nume nou. „Celui ce va birui, îi voi da o piatră albă; şi pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l ştie nimeni decât acela care-l primeşte”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...