Articolul precedentCe bine să fac?
  Articolul următorAz Isten jó

  Când rugăciunile au primit răspuns

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  Chiar în momentul în care mă pregăteam să ies pe uşă, mi-a sunat telefonul. Era sora mea care locuia împreună cu părinţii mei. „Ce faci?” m-a întrebat ea. „Tata a căzut şi chiar acum îl duce ambulanţa la spitalul din zona ta.” Am simţit că inima mi-a luat-o la goană şi, pentru o clipă, mi-a fost foarte greu să respir. Ea vorbea despre tatăl nostru, pe care îl iubeam nespus.

  Tata avea o fire independentă, la optzeci şi cinci de ani, avea un metru optzeci în înălţime. întotdeauna sufletul petrecerii, el a ştiut cum să îi facă pe oameni să se simtă bine şi să se simtă iubiţi. A fost instruit să acorde primul ajutor şi trăia să îi vadă pe ceilalţi fericiţi.

  Dar toate acestea s-au schimbat în dimineaţa zilei de 2 aprilie 2013. Tata a plecat de acasă dimineaţa devreme, ca să-şi ia medicamentele pentru ochi de la centrul de sănătate, care era doar la o stradă distanţă. Pe drum a fost atacat de doi câini. În lupta cu ei, a căzut pe spate pe o bordură şi s-a lovit la cap.

  Radiografiile arătau că nu avea niciun os rupt, dar, pentru că îi curgea sânge din nas, a fost transferat la un spital general pentru mai multe investigaţii. La RMN s-a descoperit un mic cheag de sânge. Doctorii spuneau că acesta se va dizolva singur, aşa că tata a fost externat.

  Dimineaţa următoare când s-a trezit, tata nu mai putea vorbi şi nu-i mai recunoştea pe cei din jur. A fost dus de urgenţă la un spital creştin pentru a fi consultat de un neurochirurg. Totuşi, după şapte săptămâni de spitalizare (şase la secţia de terapie intensivă), tata a trecut la odihnă în pace, pe data de 21 mai.

  Ne-am rugat zi şi noapte ca starea lui de sănătate să se îmbunătăţească, dar a murit.

  Faptul că el a murit nu a însemnat totuşi că noi nu am primit răspuns la rugăciuni. Ştii ceva? Dintotdeauna eu I-am spus lui Dumnezeu că nu aş putea suporta o moarte subită în familie. Cât tata era în spital, noi ne-am rugat ca Dumnezeu să răspundă rugăciunilor noastre cum credea de cuviinţă şi totodată să ne dea pacea Lui, care întrece orice cunoştinţă. Şi asta a şi făcut.

  Sora mea, noi slujim unui Dumnezeu puternic, care poate să ne treacă prin orice situaţie! Putem fi sigure că Dumnezeu va face totul pentru binele nostru. Mai mult, El ne-a promis că, înainte de a-L chema, ne va răspunde (vezi Isaia 65:24).

  Jill Spinger-Cato

  Când rugăciunile au primit răspuns - 2020. Slujim unui Dumnezeu puternic, care poate să ne treacă prin orice situaţie! Putem fi sigure că Dumnezeu va face totul pentru binele nostru. Mai mult, El ne-a promis că, înainte de a-L chema, ne va răspunde.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...