Articolul precedentUn nou capitol
  Articolul următorAz Ige megtartó ereje

  Împărăteasa Vasti a avut dreptate

  Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. – Ioan 10:27

  Când citim despre Estera, probabil că o trecem cu vederea pe împărăteasa Vasti. Dar, dacă nu ar fi existat o împărăteasă Vasti, probabil că nici împărăteasa Estera nu ar fi existat. Datorită faptului că Vasti a dat dovadă de precauţie, Estera a putut să stea înaintea împăratului în numele poporului ei.

  Toate creaturile au mecanism de autoapărare. Leii au muşcătura, sconcşii se folosesc de mirosul lor specific, şobolanii au un simţ olfactiv foarte dezvoltat şi bărbaţii au o putere mai mare în partea superioară a corpului decât noi femeile. Atunci ce le-a dat Dumnezeu femeilor ca să se protejeze? Cea mai frumoasă apărare din toate câte există: o porţie îndoită de Duh Sfânt. Acest dar are mai multe nume: intuiţie, al şaselea simţ, perspicacitate maternă sau instinct feminin. Indiferent cum i-am spune, înseamnă „Dumnezeu este cu noi”.

  Decretul împăratului Xerxes nu prevedea vreo limită la băutură în timpul sărbătorii; slujitorii fuseseră instruiţi să le dea invitaţilor oricâtă băutură doreau. În a şaptea zi de băut fără încetare, împăratul a poruncit să fie adusă împărăteasa Vasti, pentru a-i fi admirată frumuseţea. Vasti, înţelegând pe deplin că pedeapsa pentru neascultarea poruncii imperiale o putea costa viaţa, a refuzat. Biblia nu ne spune că ar fi prezentat o explicaţie sau o scuză. Ea nu a fost preocupată foarte mult de poziţia ei în comunitate, de ce ar putea spune prietenele ei, de cum îşi va plăti facturile sau de posibilitatea ca ceilalţi să o considere nebună. N-a început să se roage şi să postească pentru a-L determina pe Dumnezeu să onoreze ceea ce deja spusese că era greşit. Ea nici măcar nu a cerut o confirmare a alegerii şi a acţiunilor ei. A fost încrezătoare că ceea ce făcea era bine.

  Dumnezeu spune: „Oile Mele ascultă glasul Meu (…) şi ele vin după Mine” (Ioan 10:27). Chiar şi atunci când credem că nu îl cunoaştem pe Dumnezeu, El ne cunoaşte. Problema este că multe dintre noi am fost învăţate de la o vârstă fragedă să nu ne ascultăm intuiţia. Uneori am fost obligate să îmbrăţişăm pe cineva care ne face să ne simţim incomod. Sau simţim că o anume situaţie ne agită, dar nu putem explica de ce. Aşa că ne ignorăm intuiţia, după care descoperim că ar fi trebuit să îi dăm curs. Dumnezeu ne iubeşte atât de mult, încât ne-a dat intuiţia.

  Nu lăsa pe nimeni şi nici măcar propria minte să te convingă să nu îl asculţi pe Păstor! Poate vei salva o naţiune, lucru pe care, la fel ca împărăteasa Vasti, n-o să-l afli decât în împărăţia lui Dumnezeu.

  D. Renee Mobley

  Împărăteasa Vasti a avut dreptate - 2020. Nu lăsa pe nimeni şi nici măcar propria minte să te convingă să nu îl asculţi pe Păstor! Poate vei salva o naţiune, lucru pe care, la fel ca împărăteasa Vasti, n-o să-l afli decât în împărăţia lui Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...