Articolul precedentUn nou capitol
  Articolul următorAz Ige megtartó ereje

  Împărăteasa Vasti a avut dreptate

  Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. – Ioan 10:27

  Când citim despre Estera, probabil că o trecem cu vederea pe împărăteasa Vasti. Dar, dacă nu ar fi existat o împărăteasă Vasti, probabil că nici împărăteasa Estera nu ar fi existat. Datorită faptului că Vasti a dat dovadă de precauţie, Estera a putut să stea înaintea împăratului în numele poporului ei.

  Toate creaturile au mecanism de autoapărare. Leii au muşcătura, sconcşii se folosesc de mirosul lor specific, şobolanii au un simţ olfactiv foarte dezvoltat şi bărbaţii au o putere mai mare în partea superioară a corpului decât noi femeile. Atunci ce le-a dat Dumnezeu femeilor ca să se protejeze? Cea mai frumoasă apărare din toate câte există: o porţie îndoită de Duh Sfânt. Acest dar are mai multe nume: intuiţie, al şaselea simţ, perspicacitate maternă sau instinct feminin. Indiferent cum i-am spune, înseamnă „Dumnezeu este cu noi”.

  Decretul împăratului Xerxes nu prevedea vreo limită la băutură în timpul sărbătorii; slujitorii fuseseră instruiţi să le dea invitaţilor oricâtă băutură doreau. În a şaptea zi de băut fără încetare, împăratul a poruncit să fie adusă împărăteasa Vasti, pentru a-i fi admirată frumuseţea. Vasti, înţelegând pe deplin că pedeapsa pentru neascultarea poruncii imperiale o putea costa viaţa, a refuzat. Biblia nu ne spune că ar fi prezentat o explicaţie sau o scuză. Ea nu a fost preocupată foarte mult de poziţia ei în comunitate, de ce ar putea spune prietenele ei, de cum îşi va plăti facturile sau de posibilitatea ca ceilalţi să o considere nebună. N-a început să se roage şi să postească pentru a-L determina pe Dumnezeu să onoreze ceea ce deja spusese că era greşit. Ea nici măcar nu a cerut o confirmare a alegerii şi a acţiunilor ei. A fost încrezătoare că ceea ce făcea era bine.

  Dumnezeu spune: „Oile Mele ascultă glasul Meu (…) şi ele vin după Mine” (Ioan 10:27). Chiar şi atunci când credem că nu îl cunoaştem pe Dumnezeu, El ne cunoaşte. Problema este că multe dintre noi am fost învăţate de la o vârstă fragedă să nu ne ascultăm intuiţia. Uneori am fost obligate să îmbrăţişăm pe cineva care ne face să ne simţim incomod. Sau simţim că o anume situaţie ne agită, dar nu putem explica de ce. Aşa că ne ignorăm intuiţia, după care descoperim că ar fi trebuit să îi dăm curs. Dumnezeu ne iubeşte atât de mult, încât ne-a dat intuiţia.

  Nu lăsa pe nimeni şi nici măcar propria minte să te convingă să nu îl asculţi pe Păstor! Poate vei salva o naţiune, lucru pe care, la fel ca împărăteasa Vasti, n-o să-l afli decât în împărăţia lui Dumnezeu.

  D. Renee Mobley

  Împărăteasa Vasti a avut dreptate - 2020. Nu lăsa pe nimeni şi nici măcar propria minte să te convingă să nu îl asculţi pe Păstor! Poate vei salva o naţiune, lucru pe care, la fel ca împărăteasa Vasti, n-o să-l afli decât în împărăţia lui Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...