Articolul precedentHotărâre definitivă
  Articolul următorAz érzelmek nem iránytadóak…

  Aprobarea lui Dumnezeu

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! – Eclesiastul 9:10

  „Dumnezeu m-a creat să alerg şi, când alerg, simt aprobarea Lui.” Aceasta a fost motivaţia lui Eric Liddell, care a bătut recordul mondial la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, din 1924. Acest tânăr atlet scoţian era creştin şi refuza să alerge în ziua pe care el o numea Sabat. A ales între crezul lui religios şi a concura la proba olimpică. Ziua în care urma să aibă loc proba a fost schimbată şi, astfel, el a doborât un record olimpic, dezvoltându-şi talentul pe care credea că i-l încredinţase Dumnezeu.

  Deşi nu a fost olimpică, Dumnezeu cu siguranţă că a înzestrat-o pe Debora cu daruri unice – în special pentru acele zile. Pendulul comportamentului naţiunii israelite balansa între ascultare faţă de Dumnezeu şi alegeri greşite. Într-o astfel de deplasare spre rău, Debora a fost aleasă profetesă şi judecătoare, ca să-l aducă pe Israel înapoi la Dumnezeu şi să îl scoată de sub asuprirea lui Iabin, un împărat canaanit. Oamenii o căutau pe Debora pentru a-i ajuta să aplaneze conflictele, deci cu siguranţă că Dumnezeu îi dăduse o minte înţeleaptă, compasiune şi abilităţi de conducător. Curajul Deborei a fost remarcabil, ea fiind trimisă în luptă împreună cu generalul armatei israelite pentru a înfrunta vrăjmaşul canaanit. La finalul acestei lupte, Debora se bucura în cântec: „Aşa să piară toţi vrăjmaşii Tăi, Doamne! Dar cei ce-L iubesc sunt ca soarele când se arată în puterea lui” (Judecătorii 5:31). Când îşi folosea darurile pe care i le dăduse Dumnezeu, ea simţea aprobarea Lui!

  Pavel ne spune: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi” (1 Corinteni 12:4-6).

  Cum poţi avea certitudinea că darurile primite sunt de la Dumnezeu? Meditează la viaţa ta din trecut şi enumeră lucrurile pe care le-ai făcut şi ţi-au adus cu adevărat bucurie.

  Dacă se deschid uşi şi se ivesc ocazii de a face ceva diferit, nu ezita! Dacă Dumnezeu te îndeamnă să faci acel lucru, Duhul Său îţi va da energie divină pentru a reuşi, chiar dacă eşti în afara zonei tale de confort. Când te gândeşti la talentele încredinţate ţie de Dumnezeu, nu fi timidă sau ezitantă!

  Când simţi că ai succes, vei şti că faci ceea ce Dumnezeu te-a înzestrat să faci şi poţi găsi mângâiere în aprobarea Sa.

  Roxy Hoehn

  Aprobarea lui Dumnezeu - 2020. Dacă se deschid uşi şi se ivesc ocazii de a face ceva diferit, nu ezita! Dacă Dumnezeu te îndeamnă să faci acel lucru, Duhul Său îţi va da energie divină pentru a reuşi, chiar dacă eşti în afara zonei tale de confort. Când te gândeşti la talentele încredinţate ţie de Dumnezeu, nu fi timidă sau ezitantă!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...