Articolul precedentCopii săraci
  Articolul următorNe adjátok fel!

  Transmite inspirația!

  Cuvinte pline de farmec îmi clocotesc în inimă şi zic: „Lucrarea mea de laudă este pentru împăratul!” Ca pana unui scriitor iscusit să-mi fie limba! – Psalmii 45:1

  Constant simt că sunt inspirată de cuvinte scrise sau rostite. Dar gândurile nu îmi sunt stimulate întotdeauna de un mesaj bine scris sau de un mesaj vocal. De obicei, simpla legătură dintre anumite cuvinte îmi oferă o pauză pentru meditaţie. Adesea nici nu pot uita respectivele cuvinte.

  Julius, un băiat de zece ani, mi-a înseninat ziua cu răspunsul pe care mi l-a dat la o întrebare. El şi sora lui adolescentă, Chloe, urmau un curs de vară pentru dezvoltarea aptitudinii de a scrie, curs pe care l-am creat doar pentru copii: „Distrează-te scriind!”.

  Întrebarea mea a fost: „De când aţi început acest curs, vi se pare că este mai greu sau mai uşor decât înainte să scrieţi?”

  Cu un entuziasm debordant, Julius s-a ridicat şi a proclamat plin de încredere: „Este mai uşor!”

  Când l-am întrebat de ce, a răspuns: „Pentru că înainte nu ştiam ce făceam!” Mama lui, care asista şi ea la curs, radia de fericire. Când mă contactase să vorbim despre curs, mă avertizase: „Lui Julius nu îi place să scrie.” Ea spera la o schimbare.

  Era pentru prima oară când ţineam cursuri unor elevi mai mici de doisprezece ani. De aceea mă aşteptam ca acest copil să fie o provocare pentru mine, datorită vârstei şi a faptului că nu prezenta niciun interes. Chiar am cerut susţinerea în rugăciune a prietenilor mei pentru provocarea care mă aştepta, provocare care se numea Julius. În schimb, el şi sora lui au fost o delectare, au fost ca nişte bureţi vii. Mai mult, au avut curajul să îşi trimită lucrările pentru a fi publicate, acestea apărând în KidsView. Răspunsul plin de încredere al lui Julius – cuvinte care m-au inspirat – mi-a rămas şi îmi va rămâne în minte. Cu toţii îi învăţăm ceva pe cei din jurul nostru şi este o mare satisfacţie să vedem că inspiraţia pe care le-o transmitem işi continuă cursul.

  Mare parte din inspiraţia mea provine din Biblie. Dar eu vreau să întorc această inspiraţie înapoi spre Dumnezeu, scriind şi vorbind pentru El. „Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă” (1 Petru 3:15). Cu siguranţă că acest lucru aduce un zâmbet pe faţa lui Dumnezeu.

  Surori din toată lumea, vreau să vă rog să daţi mai departe această inspiraţie!

  Betty Kossick

  Transmite inspirația! - 2020. Mare parte din inspiraţia mea provine din Biblie. Dar eu vreau să întorc această inspiraţie înapoi spre Dumnezeu, scriind şi vorbind pentru El. „Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...