Articolul precedentCopii săraci
  Articolul următorNe adjátok fel!

  Transmite inspirația!

  Cuvinte pline de farmec îmi clocotesc în inimă şi zic: „Lucrarea mea de laudă este pentru împăratul!” Ca pana unui scriitor iscusit să-mi fie limba! – Psalmii 45:1

  Constant simt că sunt inspirată de cuvinte scrise sau rostite. Dar gândurile nu îmi sunt stimulate întotdeauna de un mesaj bine scris sau de un mesaj vocal. De obicei, simpla legătură dintre anumite cuvinte îmi oferă o pauză pentru meditaţie. Adesea nici nu pot uita respectivele cuvinte.

  Julius, un băiat de zece ani, mi-a înseninat ziua cu răspunsul pe care mi l-a dat la o întrebare. El şi sora lui adolescentă, Chloe, urmau un curs de vară pentru dezvoltarea aptitudinii de a scrie, curs pe care l-am creat doar pentru copii: „Distrează-te scriind!”.

  Întrebarea mea a fost: „De când aţi început acest curs, vi se pare că este mai greu sau mai uşor decât înainte să scrieţi?”

  Cu un entuziasm debordant, Julius s-a ridicat şi a proclamat plin de încredere: „Este mai uşor!”

  Când l-am întrebat de ce, a răspuns: „Pentru că înainte nu ştiam ce făceam!” Mama lui, care asista şi ea la curs, radia de fericire. Când mă contactase să vorbim despre curs, mă avertizase: „Lui Julius nu îi place să scrie.” Ea spera la o schimbare.

  Era pentru prima oară când ţineam cursuri unor elevi mai mici de doisprezece ani. De aceea mă aşteptam ca acest copil să fie o provocare pentru mine, datorită vârstei şi a faptului că nu prezenta niciun interes. Chiar am cerut susţinerea în rugăciune a prietenilor mei pentru provocarea care mă aştepta, provocare care se numea Julius. În schimb, el şi sora lui au fost o delectare, au fost ca nişte bureţi vii. Mai mult, au avut curajul să îşi trimită lucrările pentru a fi publicate, acestea apărând în KidsView. Răspunsul plin de încredere al lui Julius – cuvinte care m-au inspirat – mi-a rămas şi îmi va rămâne în minte. Cu toţii îi învăţăm ceva pe cei din jurul nostru şi este o mare satisfacţie să vedem că inspiraţia pe care le-o transmitem işi continuă cursul.

  Mare parte din inspiraţia mea provine din Biblie. Dar eu vreau să întorc această inspiraţie înapoi spre Dumnezeu, scriind şi vorbind pentru El. „Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă” (1 Petru 3:15). Cu siguranţă că acest lucru aduce un zâmbet pe faţa lui Dumnezeu.

  Surori din toată lumea, vreau să vă rog să daţi mai departe această inspiraţie!

  Betty Kossick

  Transmite inspirația! - 2020. Mare parte din inspiraţia mea provine din Biblie. Dar eu vreau să întorc această inspiraţie înapoi spre Dumnezeu, scriind şi vorbind pentru El. „Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...