Pilda din cămară

  Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! – Psalmii 34:8

  Am început să strâng recipiente mari din sticlă de când soacra mea mi-a spus că acestea erau perfecte pentru depozitarea hranei. îi sunt datoare pentru destul de multe idei bune, dar aceasta era o idee nemaipomenită din mai multe motive. Unul din motive este că pot vedea fără probleme ce se află în ele. Într-o zi, am hotărât să folosesc nişte mere care începeau să se înmoaie în frigider şi să fac o plăcintă. Am curăţat merele de coajă, am făcut umplutura, am pus-o în aluatul pentru plăcintă şi am băgat-o la cuptor până s-a rumenit. Arăta delicios. Când au ajuns acasă de la şcoală, copiii au adulmecat puţin şi au întrebat: „Ce miroase atât de bine? Vom avea plăcintă la cină?” Soţul meu a pus exact aceleaşi întrebări.

  După ce au terminat toţi de mâncat, am adus la masă plăcinta aspectuoasă şi frumos mirositoare. Am dus prima îmbucătură la gură. Dar imediat aşteptările ne-au fost învinse de expresia de dezamăgire de pe feţele tuturor. Ceva nu era bine. Plăcinta era sărată. Am sărit de pe scaun şi am mers să verific borcanele mari din cămară. Pusesem sare în loc de zahăr. Din fericire pentru mine, aveam o mică cireadă de vaci în spatele gardului, deloc pretenţioase, care nu au catalogat plăcinta făcută cu sare ca fiind un dezastru.

  M-am tot gândit cât de delicios arăta acea plăcintă – până când am luat prima bucăţică. Dumnezeu mă invită să gust şi să văd ce bun este Domnul (Psalmii 34:8). El nu spune: „Priveşte şi vezi cât de bun pare Domnul.” Dumnezeu preferă gustatul. Dovada calităţii plăcintei se face prin gustare. El mă invită să mă bucur de toată plăcinta. De notat ultima parte a versetului, care parcă decurge natural din prima parte: „Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (v. 8). Când Îl gust pe Dumnezeu, cunoaşterea pe care o dobândesc despre El devine personală. Chiar am preluat din El în propria mea fiinţă – El face parte din mine. Apoi parcă devine ceva firesc să mă încred în El, deoarece L-am încercat eu însămi. Ştiu ce gust are şi ştiu că este bun.

  În lumea mea sunt multe lucruri care încearcă să mă distragă, să mă ademenească să le gust. Lucruri care arată sau miros bine, dar despre care adesea descopăr că nu mă satură şi uneori chiar mă dezgustă.

  Dar eu L-am gustat pe Domnul şi El întotdeauna este acelaşi. El este bun. Sunt bucuroasă să ştiu acest lucru, deoarece binecuvântată – sau fericită – este femeia care se încrede în El.

  Rhonda Huffaker Bolton

  Pilda din cămară - 2020. Eu L-am gustat pe Domnul şi El întotdeauna este acelaşi. El este bun. Sunt bucuroasă să ştiu acest lucru, deoarece binecuvântată - sau fericită - este femeia care se încrede în El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...