Articolul precedentMici misionari
  Articolul următorFogozz Isten ígéreteibe

  Puterea lui Dumnezeu

  Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi (…) căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa. – Deuteronomul 31:6

  Am auzit ţipete. Nu puteam distinge ce auzeam, dar era un sunet alarmant. (Acest eveniment s-a petrecut în urmă cu 40 de ani.) Locuiam într-un apartament şi, la acel moment, eram pe balcon împreună cu o prietenă. Am auzit ţipete care păreau că provin de la un copil. Eu nu sunt o persoană conflictuală şi nu îmi place deloc agitaţia. Dar am ştiut că trebuia să fac ceva şi că puterea lui Dumnezeu era cea care mă îndemna să dezleg misterul.

  Sunetele veneau de la subsol. Fiecare apartament avea repartizată o boxă de depozitare, din beton, fără ferestre şi cu o uşă ca de cuşcă. îngrozită, am descoperit că un copil ţipa din una din acele încăperi, din întuneric. Era foarte speriat, fiind încuiat acolo. I-am spus că merg să caut ajutor şi am bătut la uşa celui mai apropiat apartament. A răspuns o femeie. Am întrebat-o dacă băieţelul care striga era al ei.

  Mi-a răspuns că este pedepsit. Eu i-am răspuns că trebuia să îl lase să iasă. Femeia a refuzat, aşa că am spus că voi chema poliţia. Am fost foarte hotărâtă şi parcă niciodată înainte nu mai făcusem aşa ceva. Pe atunci aveam puţin peste douăzeci de ani şi nu mă simţeam deloc bine să fac ce făceam.

  În cele din urmă, femeia a fost de acord să lase copilul afară. În acel moment a coborât şi prietena mea, aşa că am plecat amândouă, dar nu înainte de a ne asigura că băieţelul este liber. Dincolo de faptul că părea foarte supărat, fizic părea să fie bine. Dar cine poate şti ce traumă emoţională s-a produs în el în acea zi?

  Dimineaţa următoare am mers la serviciu. După o zi, când i-am întrebat pe administratorii complexului de apartamente, aceştia mi-au spus că familia cu băieţelul se mutase înapoi în ţara de origine. Doar atunci mi-am amintit că mai văzusem un copilaş în apartament în acea zi nefastă. Era în scutece şi mi-am adus aminte că avea un braţ în ghips. M-am întristat foarte tare. Tot ce am mai putut face a fost să înalţ o rugăciune ca cei doi băieţi să fie ocrotiţi.

  Uneori ne găsim în situaţii în care nu ştim ce să facem. Ştiu că Dumnezeu nu doreşte să ne pună în calea răului, dar, dacă simţim că Duhul Sfânt ne vorbeşte, aşa cum mi-a vorbit mie în acea zi, atunci El ne va conduce să facem ceea ce trebuie să dacem. Sunt bucuroasă că am urmat îndemnurile Sale puternice şi am găsit curajul de a acţiona. Dumnezeu a fost cu mine la fiecare pas. El este şi cu tine.

  Jean Dozier Davey

  Puterea lui Dumnezeu - 2020. Ştiu că Dumnezeu nu doreşte să ne pună în calea răului, dar, dacă simţim că Duhul Sfânt ne vorbeşte, aşa cum mi-a vorbit mie în acea zi, atunci El ne va conduce să facem ceea ce trebuie să dacem. Sunt bucuroasă că am urmat îndemnurile Sale puternice şi am găsit curajul de a acţiona.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...