Articolul precedentMici misionari
  Articolul următorFogozz Isten ígéreteibe

  Puterea lui Dumnezeu

  Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi (…) căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa. – Deuteronomul 31:6

  Am auzit ţipete. Nu puteam distinge ce auzeam, dar era un sunet alarmant. (Acest eveniment s-a petrecut în urmă cu 40 de ani.) Locuiam într-un apartament şi, la acel moment, eram pe balcon împreună cu o prietenă. Am auzit ţipete care păreau că provin de la un copil. Eu nu sunt o persoană conflictuală şi nu îmi place deloc agitaţia. Dar am ştiut că trebuia să fac ceva şi că puterea lui Dumnezeu era cea care mă îndemna să dezleg misterul.

  Sunetele veneau de la subsol. Fiecare apartament avea repartizată o boxă de depozitare, din beton, fără ferestre şi cu o uşă ca de cuşcă. îngrozită, am descoperit că un copil ţipa din una din acele încăperi, din întuneric. Era foarte speriat, fiind încuiat acolo. I-am spus că merg să caut ajutor şi am bătut la uşa celui mai apropiat apartament. A răspuns o femeie. Am întrebat-o dacă băieţelul care striga era al ei.

  Mi-a răspuns că este pedepsit. Eu i-am răspuns că trebuia să îl lase să iasă. Femeia a refuzat, aşa că am spus că voi chema poliţia. Am fost foarte hotărâtă şi parcă niciodată înainte nu mai făcusem aşa ceva. Pe atunci aveam puţin peste douăzeci de ani şi nu mă simţeam deloc bine să fac ce făceam.

  În cele din urmă, femeia a fost de acord să lase copilul afară. În acel moment a coborât şi prietena mea, aşa că am plecat amândouă, dar nu înainte de a ne asigura că băieţelul este liber. Dincolo de faptul că părea foarte supărat, fizic părea să fie bine. Dar cine poate şti ce traumă emoţională s-a produs în el în acea zi?

  Dimineaţa următoare am mers la serviciu. După o zi, când i-am întrebat pe administratorii complexului de apartamente, aceştia mi-au spus că familia cu băieţelul se mutase înapoi în ţara de origine. Doar atunci mi-am amintit că mai văzusem un copilaş în apartament în acea zi nefastă. Era în scutece şi mi-am adus aminte că avea un braţ în ghips. M-am întristat foarte tare. Tot ce am mai putut face a fost să înalţ o rugăciune ca cei doi băieţi să fie ocrotiţi.

  Uneori ne găsim în situaţii în care nu ştim ce să facem. Ştiu că Dumnezeu nu doreşte să ne pună în calea răului, dar, dacă simţim că Duhul Sfânt ne vorbeşte, aşa cum mi-a vorbit mie în acea zi, atunci El ne va conduce să facem ceea ce trebuie să dacem. Sunt bucuroasă că am urmat îndemnurile Sale puternice şi am găsit curajul de a acţiona. Dumnezeu a fost cu mine la fiecare pas. El este şi cu tine.

  Jean Dozier Davey

  Puterea lui Dumnezeu - 2020. Ştiu că Dumnezeu nu doreşte să ne pună în calea răului, dar, dacă simţim că Duhul Sfânt ne vorbeşte, aşa cum mi-a vorbit mie în acea zi, atunci El ne va conduce să facem ceea ce trebuie să dacem. Sunt bucuroasă că am urmat îndemnurile Sale puternice şi am găsit curajul de a acţiona.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...