Articolul precedentPe cine ajuți?
  Articolul următorMinden nap új manna vár rád.

  Asemenea păsărilor

  Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? – Matei 6:26

  În clipa în care am auzit trilul, am ştiut că un măcăleandru îmi găsise grădina. Ghidată de ciripitul melodios al acestei păsări, am cercetat ramurile înflorite ale părului, în speranţa de a-mi localiza solistul fericit. Iată-l – cu penele lui portocalii şi un cântec dulce şi frenetic. „Uitaţi-vă la păsările cerului.” Inima mi s-a umplut de uimire şi admiraţie. Făgăduinţele lui Dumnezeu au prins viaţă chiar în acel moment, insuflând un cântec nou de bucurie şi laudă în inima mea.

  Cât mi-am dorit în acel moment să pot ţine în palma deschisă acea creatură vie şi uimitoare şi să păstrez în inimă pentru totdeauna cântecul ei încrezător şi convingător! Voiam să o prind, dar, parcă într-o încercare de a-mi genera un dram de mirare în plus, pasărea şi-a oprit trilul şi, cu o bătaie aproape imperceptibilă din aripi, şi-a luat zborul.

  Am putea crede că Isus încerca doar să ne alunge neliniştea când vorbea despre valoarea păsărilor, dar, de fapt, El încerca să ne ajute să vedem că îngrijorarea înseamnă lipsă de încredere în Dumnezeu. îmi place să cred că Isus încerca şi să ne atragă atenţia să fim recunoscători cu ce avem astăzi. Nimic nu este mai valoros decât ziua de azi. Prezentul este un dar frumos din partea lui Dumnezeu, dar prea adesea credem că ni se cuvine. O zicală spune astfel: „Ieri este istorie, mâine este un mister.” Avem doar ziua de astăzi. Iată ce vrea Isus să vedem!

  Ca oameni, avem tendinţa de a lua totul de parcă ni se cuvine. Creaturile frumoase ale lui Dumnezeu, precum păsările, florile şi curcubeul după o zi ploioasă, adesea trec neobservate sau neapreciate. Multele binecuvântări cu care suntem înconjuraţi, inclusiv cei care ne iubesc, devin invizibile pentru noi. Dacă trăim fiecare clipă conştienţi de acest dar – atenţi la ce este în jurul nostru şi la cei care călătoresc alături de noi pe acest drum numit viaţă -, înţelegem că îngrijorarea pentru trecut şi pentru viitor ne aduce doar stres, nelinişte, depresie, dependenţă şi durere cronică.

  „Nu vă îngrijoraţi! Uitaţi-vă la păsările cerului!”, ne spune Isus. Dă-mi florile de pe câmp şi prima simfonie a măcălendrilor din grădină! Dă-mi lucrurile mici din viaţă care îmi aduc bucurie şi pace în inimă! „Gura mea Te laudă cu strigăte de bucurie pe buze” (Psalmii 63:5).

  Olga Valdivia

  Asemenea păsărilor - 2020. Multele binecuvântări cu care suntem înconjuraţi, inclusiv cei care ne iubesc, devin invizibile pentru noi. Dacă trăim fiecare clipă conştienţi de acest dar - atenţi la ce este în jurul nostru şi la cei care călătoresc alături de noi pe acest drum numit viaţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...