Articolul precedentCe faci cu darul tău?
  Articolul următorMennyei állampolgárság

  Nu judeca!

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  Chiar şi mulţi necreştini simt că nu este bine să îi judeci pe ceilalţi. Adesea se spune: „Se întoarce roata!”

  De obicei, băieţelul nostru de cinci ani, Rick, şi surioara lui de nouă luni, Iulie, se comportau frumos la biserică. Dar într-un Sabat, Julie mai ţipa din când în când. Nu era cea mai bună zi în care să facă nazuri, deoarece noul nostru pastor, Sharpton Crabbe, şi soţia lui, Angela, erau în biserica noastră pentru prima dată, şi sora Crabbe stătea chiar pe rândul nostru.

  „Lui Dumnezeu nu Îl place când în locul Său cel sfânt este gălăgie!” a şoptit sora Crabbe. „Nu i-ai învăţat pe copilaşi să fie ascultători în biserică. Ar trebui să mergeţi în camera copilului.”

  Cuvintele acestea m-au durut – foarte mult! Luptându-mă să vorbesc fără să îmi tremure vocea, i-am răspuns: „O să văd ce îi supără. Dar nu pot rămâne în camera copilului, fiindcă eu cânt la pian cu biserica, şi soţul meu, Cari, este prezbiterul de serviciu în acest Sabat. Copiii trebuie să fie aproape de mine, nu pot rămâne în camera copilului.”

  Sora Crabbe a plecat, dar concluzia mea a fost că e o femeie ursuză.

  Am observat că Julie ţipa doar când îşi întorcea capul într-un fel anume. Oare o deranja ceva la noua rochiţă cu care era îmbrăcată? Avea un punct roşu pe gât. Hainele noi adesea mai au şi ace. Se pare că nouă ne scăpase unul. „Îmi pare rău, draga mea”, am încercat eu să o liniştesc. „Singurul mod prin care îmi puteai spune că ceva nu e bine era să plângi.”

  După biserică, i-am explicat sorei Crabbe cele întâmplate. „Îmi pare rău. M-am pronunţat înainte de a cunoaşte situaţia mai bine”, mi-a răspuns ea. Apoi, ea şi alţii i-au luat pe rând pe Rick şi pe Julie şi s-au ocupat bucuroşi de ei cât timp eu şi Cari eram în faţă.

  Când suntem ocupaţi să îi judecăm pe ceilalţi, poate că şi ei fac la fel cu noi. Nu ar trebui să hotărâm doar pe baza unei singure impresii că o persoană nu este bună. Trebuie să gândim înainte de a acţiona. Cuvintele sau faptele lipsite de amabilitate se întorc împotriva noastră. De aceea nu ar trebui să judecăm.

  Bonnie Moyers

  Nu judeca! - 2020. Când suntem ocupaţi să îi judecăm pe ceilalţi, poate că şi ei fac la fel cu noi. Nu ar trebui să hotărâm doar pe baza unei singure impresii că o persoană nu este bună. Trebuie să gândim înainte de a acţiona. Cuvintele sau faptele lipsite de amabilitate se întorc împotriva noastră. De aceea nu ar trebui să judecăm.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...