Articolul precedentSuper puterea Cuvântului
  Articolul următorDicsérjed az Urat!

  Un tată meticulos

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

  Eu şi soţul meu am locuit în Statele Unite mai bine de şase ani fără a avea maşină, din cauza unor situaţii care nu ţineau de noi. Prin harul lui Dumnezeu, anul acesta ni s-a returnat o parte din impozitul pe venit şi am hotărât să cumpărăm o maşină la mâna a doua. Ne-am rugat prietenii să ne ajute să găsim o maşină bună. Personal, aş fi preferat o maşină Nissan Altima GLE, dar, având resurse limitate, nu prea poţi alege ce vrei. Aşa că am lăsat totul în mâna lui Dumnezeu şi am uitat de această problemă.

  Trei luni mai târziu, un prezbiter de la biserică mi-a spus că a găsit o maşină, dar proprietarul trebuia să îi repare parbrizul. O săptămână mai târziu, prim-diaconul, Emmanuel, mi-a spus şi el despre o altă maşină bună. I-am sugerat să se consulte cu prezbiterul Evans pentru ca împreună să le încerce şi să aleagă cea mai bună maşină pentru noi. Ei şi-au făcut bine temele şi au ales ce maşină să cumpărăm, neştiind nici de aşteptările mele şi nici de maşina pe care eu mi-o doream în mod special.

  Am plătit maşina prin Emmanuel. Apoi am cumpărat asigurarea auto online, am înscris maşina şi am făcut rost de toate actele necesare. Emmanuel mi-a adus cheile şi mi-a spus: „Vino să vezi maşina!” Spre uimirea mea, în faţa mea era o maşină Nissan Maxima. Pe deasupra, era şi modelul GLE cu trapă, cu interior din piele şi încălzire în scaune, utilă în special pe timpul iernii. După ce mi-am mai revenit puţin din şoc, tot ce am putut spune a fost: „Ah, Doamne, cât de mare eşti!” Iată un Dumnezeu care ţine la detalii şi care poate să ne împlinească toate nevoile!

  Prietenele mele, Dumnezeul căruia Îl slujim ne cunoaşte inima şi, dacă avem credinţă măcar cât un bob de muştar, El ne va binecuvânta prin împlinirea dorinţelor inimii noastre. Prezbiterul Evans şi Emmanuel nu au ştiut că eu îmi doream un anume tip de maşină, dar Tatăl meu puternic i-a condus exact la cea pe care o voiam eu, cu un bonus – era Maxima, nu Altima. Era o maşină de lux.

  Isus a spus să Îl căutăm pe Dumnezeu şi neprihănirea Lui înainte de orice, apoi „toate aceste lucruri” ni se vor da pe deasupra (Matei 6:33). Rugăciunea mea a fost pentru o maşină second-hand şi Cel care îmi cunoaşte inima a răspuns dorinţei inimii mele. Sunt uimită. Cum reuşeşte să facă acest lucru? Spuneţi voi!

  Mabel Kwei

  Un tată meticulos - 2020. Isus a spus să Îl căutăm pe Dumnezeu şi neprihănirea Lui înainte de orice, apoi „toate aceste lucruri” ni se vor da pe deasupra. Rugăciunea mea a fost pentru o maşină second-hand şi Cel care îmi cunoaşte inima a răspuns dorinţei inimii mele. Sunt uimită. Cum reuşeşte să facă acest lucru?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...