Articolul precedentSuper puterea Cuvântului
  Articolul următorDicsérjed az Urat!

  Un tată meticulos

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

  Eu şi soţul meu am locuit în Statele Unite mai bine de şase ani fără a avea maşină, din cauza unor situaţii care nu ţineau de noi. Prin harul lui Dumnezeu, anul acesta ni s-a returnat o parte din impozitul pe venit şi am hotărât să cumpărăm o maşină la mâna a doua. Ne-am rugat prietenii să ne ajute să găsim o maşină bună. Personal, aş fi preferat o maşină Nissan Altima GLE, dar, având resurse limitate, nu prea poţi alege ce vrei. Aşa că am lăsat totul în mâna lui Dumnezeu şi am uitat de această problemă.

  Trei luni mai târziu, un prezbiter de la biserică mi-a spus că a găsit o maşină, dar proprietarul trebuia să îi repare parbrizul. O săptămână mai târziu, prim-diaconul, Emmanuel, mi-a spus şi el despre o altă maşină bună. I-am sugerat să se consulte cu prezbiterul Evans pentru ca împreună să le încerce şi să aleagă cea mai bună maşină pentru noi. Ei şi-au făcut bine temele şi au ales ce maşină să cumpărăm, neştiind nici de aşteptările mele şi nici de maşina pe care eu mi-o doream în mod special.

  Am plătit maşina prin Emmanuel. Apoi am cumpărat asigurarea auto online, am înscris maşina şi am făcut rost de toate actele necesare. Emmanuel mi-a adus cheile şi mi-a spus: „Vino să vezi maşina!” Spre uimirea mea, în faţa mea era o maşină Nissan Maxima. Pe deasupra, era şi modelul GLE cu trapă, cu interior din piele şi încălzire în scaune, utilă în special pe timpul iernii. După ce mi-am mai revenit puţin din şoc, tot ce am putut spune a fost: „Ah, Doamne, cât de mare eşti!” Iată un Dumnezeu care ţine la detalii şi care poate să ne împlinească toate nevoile!

  Prietenele mele, Dumnezeul căruia Îl slujim ne cunoaşte inima şi, dacă avem credinţă măcar cât un bob de muştar, El ne va binecuvânta prin împlinirea dorinţelor inimii noastre. Prezbiterul Evans şi Emmanuel nu au ştiut că eu îmi doream un anume tip de maşină, dar Tatăl meu puternic i-a condus exact la cea pe care o voiam eu, cu un bonus – era Maxima, nu Altima. Era o maşină de lux.

  Isus a spus să Îl căutăm pe Dumnezeu şi neprihănirea Lui înainte de orice, apoi „toate aceste lucruri” ni se vor da pe deasupra (Matei 6:33). Rugăciunea mea a fost pentru o maşină second-hand şi Cel care îmi cunoaşte inima a răspuns dorinţei inimii mele. Sunt uimită. Cum reuşeşte să facă acest lucru? Spuneţi voi!

  Mabel Kwei

  Un tată meticulos - 2020. Isus a spus să Îl căutăm pe Dumnezeu şi neprihănirea Lui înainte de orice, apoi „toate aceste lucruri” ni se vor da pe deasupra. Rugăciunea mea a fost pentru o maşină second-hand şi Cel care îmi cunoaşte inima a răspuns dorinţei inimii mele. Sunt uimită. Cum reuşeşte să facă acest lucru?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.