Articolul precedentDovezi de iubire
  Articolul următorŐrízője vagy a testvérednek!

  Cum am evitat înșelătoria

  Atunci, şarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri, dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.” – Geneza 3:4,5

  În seara zilei de 15 februarie 2017, tocmai terminasem un program de instruire recapitulativ despre alfabetizarea în rândul adulţilor, în Repalle, Andhra Pradesh, India, şi aşteptam autobuzul pentru a merge în alt sat. În aceeaşi seară, urma să conduc o întâlnire a Departamentului Misiunea Femeii. Dar, la un moment dat, am fost sunată de un număr necunoscut. Apelantul cu voce prietenoasă a început să îmi ceară detalii despre contul de debit de la bancă (SBI).

  – Doamnă, vă sunăm din partea SBI pentru a vă informa că, în câteva luni, vă va expira cardul. Îl putem reînnoi pentru dumneavoastră dacă ne daţi ultimele patru cifre de pe card.

  Mi-am dat seama că personalul de la bancă nu ar cere niciodată detaliile de pe card prin telefon şi am început să fiu suspicioasă.

  – Chiar acum nu vă pot da aceste informaţii, am răspuns eu, dar mâine voi veni la SBI şi vă voi oferi toate documentele necesare.

  – Dacă nu ne daţi acum ultimele patru cifre de pe card, va trebui să vă anulăm cardul. Contul dumneavoastră bancar va fi redus la zero! a venit răspunsul celui de la capătul firului, care începuse să se enerveze.

  Ascultând ce îmi spune, am început să mă îndoiesc şi m-am gândit: Oare această persoană chiar are detaliile cardului meu? Dumnezeu mi-a vorbit: Nu!

  – Nu vă pot răspunde la cerere în acest moment, deoarece soţul meu are cardul de debit, şi el nu este cu mine în acest moment.

  Atunci bărbatul mi-a cerut să îi dau numărul de telefon al soţului meu. Când i-am spus că eu cred că era o înşelătorie şi i-am menţionat că înregistrasem convorbirea ca dovadă la poliţie, apelantul a închis imediat. Nu doar că nu am reuşit să îl sun înapoi, dar SBI mi-a confirmat că ei nu făceau astfel de apeluri.

  Acest incident îmi aminteşte de modul în care Satana a înşelat-o pe Eva şi a adus distrugere în această lume frumoasă creată de Dumnezeu. La început, cuvintele lui Satana au părut prietenoase, la fel ca ale escrocului. Dar urmăreau atingerea scopului său, nu să o ajute pe Eva. „Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii şi se vor amăgi şi pe ei înşişi” (2 Timotei 3:13).

  Doamne, Îţi mulţumesc că mi-ai dat agerimea şi cunoştinţa la momentul potrivit pentru a putea evita păcăleala!

  Uma Chinnaiah

  Cum am evitat înșelătoria - 2020. Doamne, Îţi mulţumesc că mi-ai dat agerimea şi cunoştinţa la momentul potrivit pentru a putea evita păcăleala!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.