Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  „Nu este aici”

  Şi ele şi-au adus aminte de cuvintele lui Isus. La întoarcerea lor de la mormânt, au povestit toate aceste lucruri celor unsprezece şi tuturor celorlalţi. – Luca 24:8,9

  În acea dimineaţă, foarte devreme, femeile au ajuns la mormânt, aducând smirnă, scorţişoară şi alte mirodenii cu care să îmbălsămeze trupul iubitului lor Stăpân. Părea că Sabatul nu se mai termină – şi noaptea nu mai trece! Oare a mai fost vreo noapte atât de întunecată şi lungă? Cu inimile încă frânte, s-au îndreptat spre mormânt, uşurate că în sfârşit aveau ceva de făcut care să le ţină mâinile ocupate, în ciuda faptului că minţile lor încă erau cuprinse de o groază de nedescris după acea răstignire.

  Dar când au ajuns la mormântul Lui, în loc să îl găsească pe Isus, au văzut un înger care le-a spus: „Pentru ce căutaţi între cei morţi pe Cel ce este viu? Nu este aici, ci a înviat” (Luca 24:5,6). Ah, îţi poţi imagina ce au simţit aceste femei în acea clipă? A trecut o clipă. Şi încă o clipă. Dintr-odată, cuvintele îngerului: „Nu este aici” au devenit strigătul lor de fericire. „Nu este aici! El a înviat!” Acum şi-au amintit de cuvintele lui Isus! întorcându-se de la mormânt, ele au pornit în fugă să spună lumii vestea cea bună.

  În ciuda faptului că am citit această relatare de nenumărate ori, încă ne întoarcem privirea spre mormânt. În dorul inimii noastre zdrobite după Isus, mai zăbovim în locul în care ne imaginăm că ar fi, doar pentru a descoperi că nu este acolo. Căutăm printre cei morţi ceea ce este în viaţă. Ai fost vreodată sigură că ai ştiut exact ce îţi cere Dumnezeu să faci cu viaţa ta? Ai început un proiect misionar doar pentru a descoperi că, de fapt, El nu era acolo? La fel ca surorile noastre, noi mergem grăbite spre locul în care credem că îl vom găsi pe Isus şi suntem devastate când vedem mormântul gol.

  Isus a ştiut cât de mult Îl iubeau aceste femei. El ştia că ele aveau să meargă la mormânt, aşa că a trimis un înger să le încurajeze. El face la fel şi pentru noi. Cuvântul Său este plin de mesaje de speranţă şi învăţături care să ne reamintească de chemarea noastră – să îl facem cunoscut pe El. Dacă astăzi te găseşti plângând lângă mormânt, stai liniştită o clipă şi aminteşte-ţi făgăduinţa Lui: „Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce (…) ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi” (Ioan 14:3). El a înviat! El Se întoarce!

  Acum, aleargă să spui întregii lumi vestea cea bună!

  Karen J. Pearson

  „Nu este aici” - 2020. Cuvântul Său este plin de mesaje de speranţă şi învăţături care să ne reamintească de chemarea noastră - să îl facem cunoscut pe El. Dacă astăzi te găseşti plângând lângă mormânt, stai liniştită o clipă şi aminteşte-ţi făgăduinţa Lui. El a înviat! El Se întoarce!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...