Articolul precedentProfet sau Rege
  Articolul următorAz ima ereje

  Motivată (II)

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto (…) un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” – Luca 10:41,42

  Deşi niciodată nu puteam ajunge la standardul de excelenţă pe care tatăl meu vitreg îl aştepta de la mine, eu totuşi mă luptam să îl ating, devenind pe parcurs anorexică. Cu toate acestea, Dumnezeu m-a binecuvântat şi m-a vindecat de durerea abuzului din trecut, de anorexie şi de nevoia de a fi „perfectă.”

  Totuşi, ceva mi-a mai rămas din „lecţiile” învăţate de la tatăl meu vitreg. Acest lucru este foarte evident când mă îmbolnăvesc sau când sunt foarte obosită. Încă nu am reuşit să învăţ lecţia echilibrului şi a odihnei când este nevoie. Probabil că vorbele tatălui meu vitreg din urmă cu mulţi ani – sau poate modelul întipărit în toţi aceşti ani în care am încercat să fiu pe plac – m-au făcut să trec întotdeauna de limita puterilor mele. Altfel, de ce aş lucra douăsprezece ore în birou în timp ce mă lupt cu o infecţie severă când ar trebui să stau în pat şi să mă odihnesc?

  În prezent, nu mai consider că încerc să îi fac pe plac tatălui meu vitreg sau oricui altcuiva în afară de Dumnezeu şi de soţul meu. Totuşi, este foarte clar că nu am fost foarte echilibrată în îndeplinirea cerinţelor de la locul de muncă şi din lucrare, ignorând nevoile organismului meu de a mă odihni şi de a-mi păstra sănătatea!

  Isus a spus: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28). Ah, cât îmi doresc să pot să mă odihnesc mai mult fură a mă simţi vinovată – fără să aud în mintea mea cuvintele tatălui meu vitreg: „Eşti o leneşă!”

  Fie ca aceste cuvinte să fie înlocuite de cuvintele Mântuitorului: «Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin.» Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce” (Marcu 6:31). Probabil că aceasta a fost şi problema Martei înainte ca Isus să o invite să se oprească din alergat şi să se odihnească în El (Luca 10:41,42).

  Cea mai mare dorinţă a mea este să Îl cunosc pe Dumnezeu în cel mai profund mod posibil, să stau liniştită şi să ştiu că El este Dumnezeu (vezi Psalmii 46:10). Fie ca El să mă ajute să împlinesc cea mai mare nevoie pe care o am acum: echilibru şi odihnă în El. Munca poate aştepta. Va trebui să aştepte. Sănătatea şi timpul meu cu Isus sunt mult mai importante!

  Dar pentru tine? Tu cum eşti? Ai şi tu nevoie să vii deoparte şi să te odihneşti puţin? Dacă da, mă voi ruga ca şi tu să alegi „partea cea bună, care nu se va lua” (Luca 10:42).

  Samantha Nelson

  Motivată (II) - 2020. Fie ca Dumnezeu să mă ajute să împlinesc cea mai mare nevoie pe care o am acum: echilibru şi odihnă în El. Munca poate aştepta. Va trebui să aştepte. Sănătatea şi timpul meu cu Isus sunt mult mai importante!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...