Articolul precedentCrestinul autentic
  Articolul următorA bűnbánat ereje

  Nu uita: fii puternică! Fii foarte curajoasă!

  Întăreşte-te şi îmbărbătează-te (…) întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te (…) Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „întăreşte-te şi îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face (…) întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!” – Iosua 1:6,7,9,18

  În relatarea biblică despre Iosua, care a fost chemat să conducă nemulţumitul popor Israel în ţara făgăduită, putem găsi mai multe paralele la viaţa noastră şi cuvinte din partea lui Dumnezeu, cuvinte care să fie o încurajare pentru noi atunci când simţim că suntem testaţi la maximum.

  Mai întâi, israeliţii au rătăcit prin pustie patruzeci de ani. Uneori şi noi ne învârtim în cerc în viaţa noastră. Pentru alţii, viaţa pare o bandă de alergat – în continuă mişcare, trudă şi multă energie irosită în zadar doar pentru a vedea că nu ajungi nicăieri. Uneori nerăbdarea noastră ne face să rătăcim.

  Totuşi, în multe situaţii, lucrurile pe care le primim de la viaţă ne fac să ne învârtim în cerc. Mă îndoiesc că fiecare persoană din grupul care călătorea prin pustie era supărăcioasă, dar, pentru că şi ei făceau parte din mulţime, au ajuns să rătăcească. Uneori pare că rătăcim şi ne zbatem în viaţă, nu neapărat pentru că noi personal am făcut ceva greşit, dar rătăcim din cauza „asocierilor.” De exemplu, familiile noastre au fost private de drepturi; grupul nostru social, etnic sau de gen a fost marginalizat. Viaţa ne învârte în cerc şi ne face să rătăcim, dar Dumnezeu are un plan, la fel cum a avut pentru poporul Israel.

  În ciuda circumstanţelor, Dumnezeu lucrează să ne ajute să trecem prin provocările care fac din împlinirea obiectivelor şi a scopurilor noastre în viaţă un ţel înşelător. Dumnezeu ştie. Noi vom locui ţara făgăduită – orice ar însemna aceasta pentru fiecare dintre noi. O vom locui dacă nu vom cădea de oboseală, dacă nu vom renunţa şi dacă nu ne vom da înapoi. Să mergem înainte. Dumnezeu ştie calea.

  În al doilea rând, găsim ceva încurajator în cuvintele pe care Dumnezeu i le spune lui Iosua din nou şi din nou: întăreşte-te, îmbărbătează-te. Împotrivirea şi descurajarea vor veni. Puterea noastră omenească poate va ceda. Totuşi, la fiecare pas al călătoriei noastre, să nu uităm de sfatul pe care Dumnezeu i l-a spus în mod repetat lui Iosua: „Intăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!” (Iosua 1:7). Să nu ne lăsăm pradă descurajării, căci Domnul nostru va fi cu noi pentru a ne scăpa!

  Doamne, Te rog, ajută-mă să fiu puternică şi plină de curaj – şi să rămân credincioasă! Amin!

  Stacey A. Nicely

  Nu uita: fii puternică! Fii foarte curajoasă! - 2020. Împotrivirea şi descurajarea vor veni. Puterea noastră omenească poate va ceda. Totuşi, la fiecare pas al călătoriei noastre, să nu uităm de sfatul pe care Dumnezeu i l-a spus în mod repetat lui Iosua: „Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!”. Să nu ne lăsăm pradă descurajării, căci Domnul nostru va fi cu noi pentru a ne scăpa!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...