Articolul precedentCrestinul autentic
  Articolul următorA bűnbánat ereje

  Nu uita: fii puternică! Fii foarte curajoasă!

  Întăreşte-te şi îmbărbătează-te (…) întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te (…) Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „întăreşte-te şi îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face (…) întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!” – Iosua 1:6,7,9,18

  În relatarea biblică despre Iosua, care a fost chemat să conducă nemulţumitul popor Israel în ţara făgăduită, putem găsi mai multe paralele la viaţa noastră şi cuvinte din partea lui Dumnezeu, cuvinte care să fie o încurajare pentru noi atunci când simţim că suntem testaţi la maximum.

  Mai întâi, israeliţii au rătăcit prin pustie patruzeci de ani. Uneori şi noi ne învârtim în cerc în viaţa noastră. Pentru alţii, viaţa pare o bandă de alergat – în continuă mişcare, trudă şi multă energie irosită în zadar doar pentru a vedea că nu ajungi nicăieri. Uneori nerăbdarea noastră ne face să rătăcim.

  Totuşi, în multe situaţii, lucrurile pe care le primim de la viaţă ne fac să ne învârtim în cerc. Mă îndoiesc că fiecare persoană din grupul care călătorea prin pustie era supărăcioasă, dar, pentru că şi ei făceau parte din mulţime, au ajuns să rătăcească. Uneori pare că rătăcim şi ne zbatem în viaţă, nu neapărat pentru că noi personal am făcut ceva greşit, dar rătăcim din cauza „asocierilor.” De exemplu, familiile noastre au fost private de drepturi; grupul nostru social, etnic sau de gen a fost marginalizat. Viaţa ne învârte în cerc şi ne face să rătăcim, dar Dumnezeu are un plan, la fel cum a avut pentru poporul Israel.

  În ciuda circumstanţelor, Dumnezeu lucrează să ne ajute să trecem prin provocările care fac din împlinirea obiectivelor şi a scopurilor noastre în viaţă un ţel înşelător. Dumnezeu ştie. Noi vom locui ţara făgăduită – orice ar însemna aceasta pentru fiecare dintre noi. O vom locui dacă nu vom cădea de oboseală, dacă nu vom renunţa şi dacă nu ne vom da înapoi. Să mergem înainte. Dumnezeu ştie calea.

  În al doilea rând, găsim ceva încurajator în cuvintele pe care Dumnezeu i le spune lui Iosua din nou şi din nou: întăreşte-te, îmbărbătează-te. Împotrivirea şi descurajarea vor veni. Puterea noastră omenească poate va ceda. Totuşi, la fiecare pas al călătoriei noastre, să nu uităm de sfatul pe care Dumnezeu i l-a spus în mod repetat lui Iosua: „Intăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!” (Iosua 1:7). Să nu ne lăsăm pradă descurajării, căci Domnul nostru va fi cu noi pentru a ne scăpa!

  Doamne, Te rog, ajută-mă să fiu puternică şi plină de curaj – şi să rămân credincioasă! Amin!

  Stacey A. Nicely

  Nu uita: fii puternică! Fii foarte curajoasă! - 2020. Împotrivirea şi descurajarea vor veni. Puterea noastră omenească poate va ceda. Totuşi, la fiecare pas al călătoriei noastre, să nu uităm de sfatul pe care Dumnezeu i l-a spus în mod repetat lui Iosua: „Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!”. Să nu ne lăsăm pradă descurajării, căci Domnul nostru va fi cu noi pentru a ne scăpa!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....