Călătoria misionară neașteptată

  Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată ludeea, în Samaria şi până la marginile pământului. – Faptele apostolilor 1:8

  Dezvoltarea profesională era unul din lucrurile de pe lista mea. Dar costul exorbitant al obţinerii unei educaţii la Universitatea Harvard pentru un curs de o săptămână mi-a tăiat elanul. Mi-a tăiat elanul până în momentul în care Dumnezeu m-a întrebat într-o zi în timpul personal de devoţiune: Te îndoieşti că Eu îţi pot purta de grijă? Mii de dolari pentru un curs de o săptămână părea un lucru imposibil şi totodată ilogic pentru mine. Puteam cel puţin să mă înscriu pentru curs şi pentru o bursă guvernamentală. Am fost acceptată în program – o minune şi un semn din partea lui Dumnezeu, care îmi arăta că, dacă El m-a adus până aici, El mă va duce până la capăt.

  Dar cererea mea pentru bursă a fost respinsă, deoarece, dat fiind faptul că eram din Trinidad şi Tobago, eram ineligibilă. Foarte dezamăgită, le-am scris celor de la universitate, informându-i de faptul că nu puteam plăti pentru curs şi cerându-le să îmi ţină locul până anul următor. Răspunsul a fost negativ. Trebuia să mă înscriu din nou, tot ce îmi puteau oferi era o reducere de 30% din taxă. Desigur, trebuia să trimit din nou un plan financiar în care să detaliez cum plănuiam să plătesc pentru curs, împreună cu suma de care încă mai aveam nevoie, ceea ce am şi făcut. Spre uimirea mea, personalul facultăţii mi-a răspuns şi s-a oferit să mă ajute cu 68% din taxa de participare!

  Cu inima plină de recunoştinţă, I-am cerut lui Dumnezeu să mă folosească în timpul cursului pentru a da mărturie pentru El colegei de cameră. Dar cursul te ţinea ocupat tot timpul şi nu am prea avut timp să socializez în afara orelor. Totuşi, Dumnezeu lucrează în mod tainic. Planul Lui era să dau mărturie unei tinere necreştine care stătea lângă mine la cursuri.

  „Tu ce faci când ai probleme?” m-a întrebat ea într-o zi. I-am spus că mă rog la Dumnezeu. Am ascultat-o şi apoi i-am spus că Dumnezeu m-a ajutat şi în trecut. Am găsit o revistă Semnele timpului mai veche, cu titlul „O scrisoare de dragoste de la Isus” şi i-am oferit-o la despărţire. Ea mi-a trimis un mesaj telefonic: „Îţi mulţumesc că ai împărtăşit cu mine dragostea lui Dumnezeu.”

  Încă mă simt mică la gândul că Dumnezeu a deschis o cale ca eu să merg tocmai din Trinidad şi Tobago la Universitatea Harvard pentru a da mărturie unei fiice tinere de-a Lui, care avea nevoie să Îl întâlnească în rugăciune. Mă rog ca această sămânţă semănată să dea rod pentru slava şi onoarea Lui.

  Lebrechtta N. O. Hesse-Bayne

  Călătoria misionară neașteptată - 2020. Încă mă simt mică la gândul că Dumnezeu a deschis o cale ca eu să merg tocmai din Trinidad şi Tobago la Universitatea Harvard pentru a da mărturie unei fiice tinere de-a Lui, care avea nevoie să Îl întâlnească în rugăciune. Mă rog ca această sămânţă semănată să dea rod pentru slava şi onoarea Lui.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...