Copacul de ingyam

  Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. – 1 Corinteni 13:11

  Părinţii mei au fost pionieri într-unul din colegiile din Filipine. Una din activităţile mele preferate era să cutreier dealurile din spatele clădirii şcolii în căutare de fructe de inyam.

  Într-o zi, copiii din sat au hotărât să culeagă fructe de inyam. Mi-a venit o idee, în speranţa că voi reuşi să strâng mai multe fructe! Am hotărât să iau cu noi fierăstrăul tatălui meu. Am pornit apoi înspre dealuri. M-am căţărat intr-un copac mare şi m-am aşezat pe creanga care avea cele mai multe fructe. M-am aşezat cât se poate de confortabil şi am început să tai cu fierăstrăul cu toată forţa de care dispuneam, neluând în calcul poziţia mea faţă de locul în care tăiam. Dintr-odată, am auzit sunetul crengii care se desprindea şi care, cât ai clipi, s-a rupt şi a căzut la pământ – cu fructe şi cu tot ce era pe ea. După ce mi-am revenit din inconştienţă, mi-am dat seama că eu stătusem pe creanga pe care o tăiasem şi care căzuse.

  Poate îţi vine să râzi citind despre decizia naivă a acestei fetiţe. Totuşi, experienţa mea reflectă unele decizii pe care adulţii le iau în încercarea lor de a-şi atinge ţelul vieţii. Desigur, unii oameni preferă siguranţa şi nu ies din zona lor de confort. Când apar obstacole, ei preferă să renunţe la obiectivul pe care doreau să îl îndeplinească. Alţii îşi asumă riscuri, trudind din greu pentru a-şi împlini visele. Ei gândesc în perspectivă, avansează şi sunt hotărâţi să depăşească orice obstacol. Dar sunt şi momente când poate ne dăm seama că ne-am aşezat pe partea greşită a crengii din cauza unei decizii grăbite. Nefiind aproape de ceea ce ne ţine în siguranţă, cădem cu putere şi visurile noastre par să fie zdruncinate. Dar, dacă după o cădere ne ridicăm din nou şi ne repoziţionăm, pentru a fi mai aproape de copac, vom putea să ne recuperăm şi să mergem înainte.

  Isus este tăria şi siguranţa noastră. Mâna Sa, la fel ca trunchiul copacului de inyam, este puternică şi neclintită. Psalmistul scrie următoarele:

  Domnul întăreşte paşii omului

  când îi place calea lui;

  dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot,

  căci Domnul îl apucă de mână. (Psalmii 37:23,24)

  Astăzi să ne prindem strâns şi sigur de mâna lui Isus.

  Evelyn Porteza Tabingo

  Copacul de ingyam - 2020. Când apar obstacole, oamenii preferă să renunţe la obiectivul pe care doreau să îl îndeplinească. Alţii îşi asumă riscuri, trudind din greu pentru a-şi împlini visele, gândind în perspectivă, avansează şi sunt hotărâţi să depăşească orice obstacol. Dar sunt şi momente când poate ne dăm seama că ne-am aşezat pe partea greşită a crengii din cauza unei decizii grăbite.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...