Copacul de ingyam

  Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. – 1 Corinteni 13:11

  Părinţii mei au fost pionieri într-unul din colegiile din Filipine. Una din activităţile mele preferate era să cutreier dealurile din spatele clădirii şcolii în căutare de fructe de inyam.

  Într-o zi, copiii din sat au hotărât să culeagă fructe de inyam. Mi-a venit o idee, în speranţa că voi reuşi să strâng mai multe fructe! Am hotărât să iau cu noi fierăstrăul tatălui meu. Am pornit apoi înspre dealuri. M-am căţărat intr-un copac mare şi m-am aşezat pe creanga care avea cele mai multe fructe. M-am aşezat cât se poate de confortabil şi am început să tai cu fierăstrăul cu toată forţa de care dispuneam, neluând în calcul poziţia mea faţă de locul în care tăiam. Dintr-odată, am auzit sunetul crengii care se desprindea şi care, cât ai clipi, s-a rupt şi a căzut la pământ – cu fructe şi cu tot ce era pe ea. După ce mi-am revenit din inconştienţă, mi-am dat seama că eu stătusem pe creanga pe care o tăiasem şi care căzuse.

  Poate îţi vine să râzi citind despre decizia naivă a acestei fetiţe. Totuşi, experienţa mea reflectă unele decizii pe care adulţii le iau în încercarea lor de a-şi atinge ţelul vieţii. Desigur, unii oameni preferă siguranţa şi nu ies din zona lor de confort. Când apar obstacole, ei preferă să renunţe la obiectivul pe care doreau să îl îndeplinească. Alţii îşi asumă riscuri, trudind din greu pentru a-şi împlini visele. Ei gândesc în perspectivă, avansează şi sunt hotărâţi să depăşească orice obstacol. Dar sunt şi momente când poate ne dăm seama că ne-am aşezat pe partea greşită a crengii din cauza unei decizii grăbite. Nefiind aproape de ceea ce ne ţine în siguranţă, cădem cu putere şi visurile noastre par să fie zdruncinate. Dar, dacă după o cădere ne ridicăm din nou şi ne repoziţionăm, pentru a fi mai aproape de copac, vom putea să ne recuperăm şi să mergem înainte.

  Isus este tăria şi siguranţa noastră. Mâna Sa, la fel ca trunchiul copacului de inyam, este puternică şi neclintită. Psalmistul scrie următoarele:

  Domnul întăreşte paşii omului

  când îi place calea lui;

  dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot,

  căci Domnul îl apucă de mână. (Psalmii 37:23,24)

  Astăzi să ne prindem strâns şi sigur de mâna lui Isus.

  Evelyn Porteza Tabingo

  Copacul de ingyam - 2020. Când apar obstacole, oamenii preferă să renunţe la obiectivul pe care doreau să îl îndeplinească. Alţii îşi asumă riscuri, trudind din greu pentru a-şi împlini visele, gândind în perspectivă, avansează şi sunt hotărâţi să depăşească orice obstacol. Dar sunt şi momente când poate ne dăm seama că ne-am aşezat pe partea greşită a crengii din cauza unei decizii grăbite.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...