Articolul precedentSaul uns împărat
  Articolul următorAz Úr szava elégséges

  Povestea trandafirului

  Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. – Isaia 53:11

  De-a lungul secolelor, probabil că nu a existat o altă floare care să fi captivat imaginaţia poeţilor, a muzicienilor şi a romancierilor cum a facut-o minunatul trandafir. Acesta a devenit un simbol universal al dragostei curate şi al devotamentului trainic. Mulţi s-au hotărât să cultive această frumoasă floare, vrăjiţi de frumuseţea ei, de culoarea ei caleidoscopică şi (cel puţin în cazul unor specii) de parfumul său îmbătător. În urmă cu câţiva ani, am hotărât şi eu să încerc să înfrumuseţez grădina bisericii din Tesalonic plantând nu unul, ci o sută de trandafiri.

  Nu aveam bani disponibili pentru a cumpăra plante, aşa că trebuia să plantez eu trandafiri din lăstari. În primul rând, aveam nevoie de tufe de trandafiri potrivite. Am început să colind prin parcuri şi să trag cu ochiul la grădinile din jur în căutarea celor mai frumoşi trandafiri, în cât mai multe culori posibile. Nu după mult timp, zeci de butaşi de trandafiri – fără frunze, cam de cinci centimetri şi care nu dădeau niciun semn al potenţialului pe care îl aveau – au fost plantaţi în sol, nu foarte adânc, sub câte un borcan.

  Soarele şi-a pierdut tot mai mult din putere şi vremea rece s-a instalat pentru iarna macedoneană friguroasă. Oare puteau supravieţui rămurelele mele de trandafir? A venit primăvara, dar butaşii nu dădeau niciun semn de viaţă. Cel puţin nu până în ziua în care, pe nesimţite, micii lor „ochi” au început să se deschidă sub forma unor frunze fragile. Trandafirii mei erau în viaţă! După multe săptămâni, când deja aveau mai multe frunze, au început să îşi formeze rădăcină şi atunci am putut să îi mut în rondul de flori. Câteva luni mai târziu, bobocii micuţi au ajuns în faza finală a miraculoasei transformări – naşterea unor noi tufe de trandafiri în toată splendoarea lor.

  În acel an, când am „dădăcit” micii mei trandafiri, am înţeles mai pe deplin grija continuă, plină de răbdare şi iubire pe care Isus o are pentru noi, copiii Săi. El ne călăuzeşte pas cu pas de la un început urât, nepromiţător şi păcătos până în punctul in care El poate vedea frumuseţea caracterului Său glorios pe deplin reflectată în noi. Când am venit prima dată la El, noi nu aveam nimic să îi oferim în afară de nevoia noastră disperată şi de neajutorarea noastră. Totuşi, într-o zi, doar prin har, inima Lui va fi plină de bucurie când va prezenta înaintea Tatălui Său ceresc încă un copil al dragostei Sale salvatoare, care reflectă în mod minunat caracterul Său – spre slava Sa – în toată veşnicia.

  Revel Papaioannou

  Povestea trandafirului - 2020. Când am „dădăcit” micii mei trandafiri, am înţeles mai pe deplin grija continuă, plină de răbdare şi iubire pe care Isus o are pentru noi, copiii Săi. El ne călăuzeşte pas cu pas de la un început urât, nepromiţător şi păcătos până în punctul in care El poate vedea frumuseţea caracterului Său glorios pe deplin reflectată în noi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...