Articolul precedentSaul uns împărat
  Articolul următorAz Úr szava elégséges

  Povestea trandafirului

  Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. – Isaia 53:11

  De-a lungul secolelor, probabil că nu a existat o altă floare care să fi captivat imaginaţia poeţilor, a muzicienilor şi a romancierilor cum a facut-o minunatul trandafir. Acesta a devenit un simbol universal al dragostei curate şi al devotamentului trainic. Mulţi s-au hotărât să cultive această frumoasă floare, vrăjiţi de frumuseţea ei, de culoarea ei caleidoscopică şi (cel puţin în cazul unor specii) de parfumul său îmbătător. În urmă cu câţiva ani, am hotărât şi eu să încerc să înfrumuseţez grădina bisericii din Tesalonic plantând nu unul, ci o sută de trandafiri.

  Nu aveam bani disponibili pentru a cumpăra plante, aşa că trebuia să plantez eu trandafiri din lăstari. În primul rând, aveam nevoie de tufe de trandafiri potrivite. Am început să colind prin parcuri şi să trag cu ochiul la grădinile din jur în căutarea celor mai frumoşi trandafiri, în cât mai multe culori posibile. Nu după mult timp, zeci de butaşi de trandafiri – fără frunze, cam de cinci centimetri şi care nu dădeau niciun semn al potenţialului pe care îl aveau – au fost plantaţi în sol, nu foarte adânc, sub câte un borcan.

  Soarele şi-a pierdut tot mai mult din putere şi vremea rece s-a instalat pentru iarna macedoneană friguroasă. Oare puteau supravieţui rămurelele mele de trandafir? A venit primăvara, dar butaşii nu dădeau niciun semn de viaţă. Cel puţin nu până în ziua în care, pe nesimţite, micii lor „ochi” au început să se deschidă sub forma unor frunze fragile. Trandafirii mei erau în viaţă! După multe săptămâni, când deja aveau mai multe frunze, au început să îşi formeze rădăcină şi atunci am putut să îi mut în rondul de flori. Câteva luni mai târziu, bobocii micuţi au ajuns în faza finală a miraculoasei transformări – naşterea unor noi tufe de trandafiri în toată splendoarea lor.

  În acel an, când am „dădăcit” micii mei trandafiri, am înţeles mai pe deplin grija continuă, plină de răbdare şi iubire pe care Isus o are pentru noi, copiii Săi. El ne călăuzeşte pas cu pas de la un început urât, nepromiţător şi păcătos până în punctul in care El poate vedea frumuseţea caracterului Său glorios pe deplin reflectată în noi. Când am venit prima dată la El, noi nu aveam nimic să îi oferim în afară de nevoia noastră disperată şi de neajutorarea noastră. Totuşi, într-o zi, doar prin har, inima Lui va fi plină de bucurie când va prezenta înaintea Tatălui Său ceresc încă un copil al dragostei Sale salvatoare, care reflectă în mod minunat caracterul Său – spre slava Sa – în toată veşnicia.

  Revel Papaioannou

  Povestea trandafirului - 2020. Când am „dădăcit” micii mei trandafiri, am înţeles mai pe deplin grija continuă, plină de răbdare şi iubire pe care Isus o are pentru noi, copiii Săi. El ne călăuzeşte pas cu pas de la un început urât, nepromiţător şi păcătos până în punctul in care El poate vedea frumuseţea caracterului Său glorios pe deplin reflectată în noi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...