Mâna călăuzitoare a lui Dumnezeu

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul. – Ieremia 29:11

  „Gata cu şcoala! De acum eşti fată mare, şi fetele mari nu mai studiază,” a declarat tatăl meu.

  A fost cel mai trist lucru din viaţa mea, dar Dumnezeu avea un plan cu mine. O vecină creştină a venit în carmangeria noastră într-o dimineaţă pentru a cumpăra carne şi m-a văzut că tocam carne. În timp ce încercam să împing o bucată de carne în maşinăria mare, manuală, de tocat carnea (aparatele electrice nu erau disponibile la acea vreme), inelarul de la mâna stângă mi s-a prins puţin în acea maşină. De îndată a ţâşnit sânge din tăietură. Când a văzut sângerarea abundentă, vecina mea a încercat să mă ajute.

  – De ce nu este la şcoală fata? l-a întrebat ea mânioasă pe tatăl meu. Acolo ar trebui să fie.

  – Nu am bani să o trimit la şcoală, a răspuns tatăl meu.

  Ziua următoare, vecina s-a întors şi m-a dus la o şcoală creştină afiliată bisericii ei. Nici şcoala şi nici biserica nu erau foarte departe. Directoarea a fost foarte bună şi grijulie, gândindu-se la modalităţi prin care puteam să îmi plătesc taxele şcolare. Apoi a venit cu o ofertă: „Ai fi dispusă să cureţi toaletele în fiecare zi după ore şi să faci curat la biserică o dată pe săptămână pentru a putea studia aici?”

  Desigur că eram dispusă să fac acest lucru! La acea şcoală L-am cunoscut mai bine pe Isus şi dragostea Sa, prin grija plină de iubire a membrilor bisericii locale.

  Câţiva ani mai târziu, două asistente medicale misionare din America ne-au vizitat şcoala. Ele lucrau la un spital creştin din Bagdad şi căutau elevi calificaţi care erau interesaţi să studieze asistenţa medicală. Surprinzător, eu am fost una din fetele alese! Astfel a început călătoria mea la picioarele lui Isus. Niciodată nu m-am gândit că voi fi atât de binecuvântată să văd cum viaţa mea se schimbă radical – de la carmangerie, la a primi educaţie ca asistentă medicală! Dacă nu era vecina noastră creştină, probabil că nu aţi fi auzit astăzi mărturia mea.

  Dumnezeu mă iubeşte. El te iubeşte şi pe tine. Ai încredere în El, şi El te va conduce pe calea cea bună.

  Acum am şaptezeci şi trei de ani. încă simt în fiecare zi mâna iubitoare a lui Isus, care mă conduce. Eu cred în făgăduinţa Lui, care spune: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5).

  Elizabeth Atamian

  Mâna călăuzitoare a lui Dumnezeu - 2020. Niciodată nu m-am gândit că voi fi atât de binecuvântată să văd cum viaţa mea se schimbă radical - de la carmangerie, la a primi educaţie ca asistentă medicală! Dacă nu era vecina noastră creştină, probabil că nu aţi fi auzit astăzi mărturia mea.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...