Mâna călăuzitoare a lui Dumnezeu

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul. – Ieremia 29:11

  „Gata cu şcoala! De acum eşti fată mare, şi fetele mari nu mai studiază,” a declarat tatăl meu.

  A fost cel mai trist lucru din viaţa mea, dar Dumnezeu avea un plan cu mine. O vecină creştină a venit în carmangeria noastră într-o dimineaţă pentru a cumpăra carne şi m-a văzut că tocam carne. În timp ce încercam să împing o bucată de carne în maşinăria mare, manuală, de tocat carnea (aparatele electrice nu erau disponibile la acea vreme), inelarul de la mâna stângă mi s-a prins puţin în acea maşină. De îndată a ţâşnit sânge din tăietură. Când a văzut sângerarea abundentă, vecina mea a încercat să mă ajute.

  – De ce nu este la şcoală fata? l-a întrebat ea mânioasă pe tatăl meu. Acolo ar trebui să fie.

  – Nu am bani să o trimit la şcoală, a răspuns tatăl meu.

  Ziua următoare, vecina s-a întors şi m-a dus la o şcoală creştină afiliată bisericii ei. Nici şcoala şi nici biserica nu erau foarte departe. Directoarea a fost foarte bună şi grijulie, gândindu-se la modalităţi prin care puteam să îmi plătesc taxele şcolare. Apoi a venit cu o ofertă: „Ai fi dispusă să cureţi toaletele în fiecare zi după ore şi să faci curat la biserică o dată pe săptămână pentru a putea studia aici?”

  Desigur că eram dispusă să fac acest lucru! La acea şcoală L-am cunoscut mai bine pe Isus şi dragostea Sa, prin grija plină de iubire a membrilor bisericii locale.

  Câţiva ani mai târziu, două asistente medicale misionare din America ne-au vizitat şcoala. Ele lucrau la un spital creştin din Bagdad şi căutau elevi calificaţi care erau interesaţi să studieze asistenţa medicală. Surprinzător, eu am fost una din fetele alese! Astfel a început călătoria mea la picioarele lui Isus. Niciodată nu m-am gândit că voi fi atât de binecuvântată să văd cum viaţa mea se schimbă radical – de la carmangerie, la a primi educaţie ca asistentă medicală! Dacă nu era vecina noastră creştină, probabil că nu aţi fi auzit astăzi mărturia mea.

  Dumnezeu mă iubeşte. El te iubeşte şi pe tine. Ai încredere în El, şi El te va conduce pe calea cea bună.

  Acum am şaptezeci şi trei de ani. încă simt în fiecare zi mâna iubitoare a lui Isus, care mă conduce. Eu cred în făgăduinţa Lui, care spune: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5).

  Elizabeth Atamian

  Mâna călăuzitoare a lui Dumnezeu - 2020. Niciodată nu m-am gândit că voi fi atât de binecuvântată să văd cum viaţa mea se schimbă radical - de la carmangerie, la a primi educaţie ca asistentă medicală! Dacă nu era vecina noastră creştină, probabil că nu aţi fi auzit astăzi mărturia mea.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...