Cancer la pleoape!

  Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa. – Deuteronomul 31:6

  Eram în stare de şoc! Cu câteva clipe în urmă mi se spusese că era posibil să sufăr de un cancer de piele bazocelular la pleoapa de jos a ochiului drept! Cât de înspăimântătoare era pentru mine această veste!

  Am fost trimisă la un medic oncolog oftalmolog pentru a mi se face o biopsie de confirmare. Acolo mi s-a spus că da, aveam un carcinom bazai pe pleoapa ochiului. Acesta trebuia îndepărtat pe cale chirurgicală, procedură urmată de o a doua operaţie, pentru reconstruirea pleoapei.

  În acel moment, mi-am amintit că adesea mi-am scărpinat ochiul până am simţit că pleoapa aproape mi se întorsese invers. Deoarece nu mă vedeam foarte clar în oglindă, nu observasem că acest cancer deja îmi luase genele de la acea pleoapă. Dar de îndată ce am început să bănuiesc că ceva nu mergea deloc bine, o privire mai atentă în oglinda care măreşte mi-a confirmat ceea ce nu văzusem până atunci.

  Deşi nu îmi doream operaţia, trebuia să îmi fie îndepărtat cancerul de piele, pentru a-l împiedica să se răspândească. I-am cerut lui Dumnezeu în rugăciune să mă călăuzească în această încercare. I-am spus că era prea mare încercarea, că nu puteam să o trec singură. Nu ştiam la ce să mă aştept sau cum aveau să decurgă lucrurile. Cum urma să arate ochiul meu după toate operaţiile?

  Vă pot asigura că Dumnezeul nostru răspunde rugăciunilor. După ce am aşezat această problemă în mâinile Sale, am văzut că Domnul lucrează în dreptul meu. Operaţiile au fost programate foarte repede, în luna care a urmat după biopsie. Am fost trimisă la unul din cei mai buni chirurgi pentru pleoape din oraş. (Nici măcar nu am ştiut că există astfel de chirurgi!) Pur şi simplu, am văzut că Dumnezeu a stabilit detaliile pentru mine şi m-a călăuzit la fiecare pas. El chiar i-a ajutat pe sora mea şi soţul ei să mă îngrijească după toată această încercare. Ei locuiau mai aproape de Vancouver decât mine şi mi-au oferit o cameră gratis şi hrană în cele şase săptămâni în care a trebuit să fiu consultată de specialişti.

  Sora mea mi-a spus că am fost „curajoasă.”

  Dar ştiam în inima mea că nu eu eram cea curajoasă, ci eu m-am bizuit pe Dumnezeu şi pe făgăduinţa Lui că va fi cu mine până la capăt. Rezultatul? Totul a decurs atât de bine, încât majoritatea oamenilor, când mă privesc, nici nu îşi dau seama că am avut o operaţie!

  Dumnezeu este credincios! Şi tu poţi cunoaşte credincioşia Lui!

  Martha „Marty” Cunnington

  Cancer la pleoape! - 2020. Dar ştiam în inima mea că nu eu eram cea curajoasă, ci eu m-am bizuit pe Dumnezeu şi pe făgăduinţa Lui că va fi cu mine până la capăt. Rezultatul? Totul a decurs atât de bine, încât majoritatea oamenilor, când mă privesc, nici nu îşi dau seama că am avut o operaţie!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...