Am auzit, dar nu am ascultat

  Ei au zis atunci unul către altul: „Da, am fost vinovaţi faţă de fratele nostru, căci am văzut neliniştea sufletului lui când ne ruga, şi nu l-am ascultat! Pentru aceea vine peste noi necazul acesta.” – Geneza 42:21

  Într-un final, mi-am dat seama de ce îmi plac meme-urile (conţinut cultural sub formă de imagini, materiale video sau maxime amuzante răspândite cu rapiditate pe internet). Acestea ne dau glas. Poţi fi sincer, deschis şi chiar sarcastic, iar oamenii să nu îşi dea seama cu exactitate cât anume vrei să transmiţi.

  Mi-aş fi dorit ca Chuckie să fi ştiut ce sunt meme-urile. Eram în clasa a şasea şi Chuckie întotdeauna îmi aducea trandafiri din grădina mamei lui şi îi punea la mine pe bancă. Era un băiat drăguţ, firav, care obişnuia să poarte pantalonii până la subsuori. Ochii lui albaştri sinceri şi părul blond cârlionţat nu transmiteau deloc povestea vieţii lui reale. Nimeni nu a aflat-o decât atunci când era deja prea târziu. Mama lui divorţase de tatăl lui şi se căsătorise cu bunicul lui – cu care a mai avut încă doi copii. Probabil că Chuckie se întreba adesea cam cât la sută era rudă cu sora şi cu fratele lui. Jumătate? Un sfert? 100%? Probabil că un meme l-ar fi ajutat să îşi exprime mai bine frustrarea. Pentru că eu nu i-am citit frustrarea pe faţă niciodată. Tot ce puteam observa erau florile de pe banca mea primite de la un băiat pe care nu îl cunoşteam, nu îl înţelegeam şi de care nu aveam nevoie. Foarte urât din partea mea. îmi amintesc că eram prea ocupată să fiu populară şi apreciată. Iar apoi a fost prea târziu.

  Îmi amintesc că totul s-a întâmplat într-o dimineaţă de duminică. Mama a venit acasă şi pe faţa i se citea seriozitatea. Eu eram în garaj când mi-a spus că Chuckie se spânzurase. Nu mi-a venit să cred. Am plâns, iar în restul acelei zile am fost foarte tăcută, amintindu-mi de toate florile de la el. La fel a fost şi la înmormântare. Atunci m-am întrebat: Oare cum ar fi fost dacă florile acelea ar fi fost cuvinte? Oare încerca să vorbească cu mine, cu un prieten, să găsească pe cineva care să îl înţeleagă? Ce s-arfi întâmplat dacă florile arfi avut un glas pe care să îl fi putut ascultai Florile nu le-am auzit. Dar aranjamentele de flori frumos aşezate pe sicriul lui parcă strigau la mine.

  Dă atenţie meme-urilor, citeşte printre rânduri şi desluşeşte mesajul. Ia-ţi timp nu doar să auzi, ci să asculţi mesajul care poate fi rostit cu atenţie, dar într-un mod mai neobişnuit.

  Poate cineva încearcă să îşi găsească glasul. Haideţi să fim urechile lui Isus!

  Nicole Mattson

  Am auzit, dar nu am ascultat - 2020. Dă atenţie meme-urilor, citeşte printre rânduri şi desluşeşte mesajul. Ia-ţi timp nu doar să auzi, ci să asculţi mesajul care poate fi rostit cu atenţie, dar într-un mod mai neobişnuit. Poate cineva încearcă să îşi găsească glasul. Haideţi să fim urechile lui Isus!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...