Am auzit, dar nu am ascultat

  Ei au zis atunci unul către altul: „Da, am fost vinovaţi faţă de fratele nostru, căci am văzut neliniştea sufletului lui când ne ruga, şi nu l-am ascultat! Pentru aceea vine peste noi necazul acesta.” – Geneza 42:21

  Într-un final, mi-am dat seama de ce îmi plac meme-urile (conţinut cultural sub formă de imagini, materiale video sau maxime amuzante răspândite cu rapiditate pe internet). Acestea ne dau glas. Poţi fi sincer, deschis şi chiar sarcastic, iar oamenii să nu îşi dea seama cu exactitate cât anume vrei să transmiţi.

  Mi-aş fi dorit ca Chuckie să fi ştiut ce sunt meme-urile. Eram în clasa a şasea şi Chuckie întotdeauna îmi aducea trandafiri din grădina mamei lui şi îi punea la mine pe bancă. Era un băiat drăguţ, firav, care obişnuia să poarte pantalonii până la subsuori. Ochii lui albaştri sinceri şi părul blond cârlionţat nu transmiteau deloc povestea vieţii lui reale. Nimeni nu a aflat-o decât atunci când era deja prea târziu. Mama lui divorţase de tatăl lui şi se căsătorise cu bunicul lui – cu care a mai avut încă doi copii. Probabil că Chuckie se întreba adesea cam cât la sută era rudă cu sora şi cu fratele lui. Jumătate? Un sfert? 100%? Probabil că un meme l-ar fi ajutat să îşi exprime mai bine frustrarea. Pentru că eu nu i-am citit frustrarea pe faţă niciodată. Tot ce puteam observa erau florile de pe banca mea primite de la un băiat pe care nu îl cunoşteam, nu îl înţelegeam şi de care nu aveam nevoie. Foarte urât din partea mea. îmi amintesc că eram prea ocupată să fiu populară şi apreciată. Iar apoi a fost prea târziu.

  Îmi amintesc că totul s-a întâmplat într-o dimineaţă de duminică. Mama a venit acasă şi pe faţa i se citea seriozitatea. Eu eram în garaj când mi-a spus că Chuckie se spânzurase. Nu mi-a venit să cred. Am plâns, iar în restul acelei zile am fost foarte tăcută, amintindu-mi de toate florile de la el. La fel a fost şi la înmormântare. Atunci m-am întrebat: Oare cum ar fi fost dacă florile acelea ar fi fost cuvinte? Oare încerca să vorbească cu mine, cu un prieten, să găsească pe cineva care să îl înţeleagă? Ce s-arfi întâmplat dacă florile arfi avut un glas pe care să îl fi putut ascultai Florile nu le-am auzit. Dar aranjamentele de flori frumos aşezate pe sicriul lui parcă strigau la mine.

  Dă atenţie meme-urilor, citeşte printre rânduri şi desluşeşte mesajul. Ia-ţi timp nu doar să auzi, ci să asculţi mesajul care poate fi rostit cu atenţie, dar într-un mod mai neobişnuit.

  Poate cineva încearcă să îşi găsească glasul. Haideţi să fim urechile lui Isus!

  Nicole Mattson

  Am auzit, dar nu am ascultat - 2020. Dă atenţie meme-urilor, citeşte printre rânduri şi desluşeşte mesajul. Ia-ţi timp nu doar să auzi, ci să asculţi mesajul care poate fi rostit cu atenţie, dar într-un mod mai neobişnuit. Poate cineva încearcă să îşi găsească glasul. Haideţi să fim urechile lui Isus!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...