Am auzit, dar nu am ascultat

Ei au zis atunci unul către altul: „Da, am fost vinovaţi faţă de fratele nostru, căci am văzut neliniştea sufletului lui când ne ruga, şi nu l-am ascultat! Pentru aceea vine peste noi necazul acesta.” – Geneza 42:21

Într-un final, mi-am dat seama de ce îmi plac meme-urile (conţinut cultural sub formă de imagini, materiale video sau maxime amuzante răspândite cu rapiditate pe internet). Acestea ne dau glas. Poţi fi sincer, deschis şi chiar sarcastic, iar oamenii să nu îşi dea seama cu exactitate cât anume vrei să transmiţi.

Mi-aş fi dorit ca Chuckie să fi ştiut ce sunt meme-urile. Eram în clasa a şasea şi Chuckie întotdeauna îmi aducea trandafiri din grădina mamei lui şi îi punea la mine pe bancă. Era un băiat drăguţ, firav, care obişnuia să poarte pantalonii până la subsuori. Ochii lui albaştri sinceri şi părul blond cârlionţat nu transmiteau deloc povestea vieţii lui reale. Nimeni nu a aflat-o decât atunci când era deja prea târziu. Mama lui divorţase de tatăl lui şi se căsătorise cu bunicul lui – cu care a mai avut încă doi copii. Probabil că Chuckie se întreba adesea cam cât la sută era rudă cu sora şi cu fratele lui. Jumătate? Un sfert? 100%? Probabil că un meme l-ar fi ajutat să îşi exprime mai bine frustrarea. Pentru că eu nu i-am citit frustrarea pe faţă niciodată. Tot ce puteam observa erau florile de pe banca mea primite de la un băiat pe care nu îl cunoşteam, nu îl înţelegeam şi de care nu aveam nevoie. Foarte urât din partea mea. îmi amintesc că eram prea ocupată să fiu populară şi apreciată. Iar apoi a fost prea târziu.

De același autor

Ziua aceea frumoasă

Probleme cu instalația

Îmi amintesc că totul s-a întâmplat într-o dimineaţă de duminică. Mama a venit acasă şi pe faţa i se citea seriozitatea. Eu eram în garaj când mi-a spus că Chuckie se spânzurase. Nu mi-a venit să cred. Am plâns, iar în restul acelei zile am fost foarte tăcută, amintindu-mi de toate florile de la el. La fel a fost şi la înmormântare. Atunci m-am întrebat: Oare cum ar fi fost dacă florile acelea ar fi fost cuvinte? Oare încerca să vorbească cu mine, cu un prieten, să găsească pe cineva care să îl înţeleagă? Ce s-arfi întâmplat dacă florile arfi avut un glas pe care să îl fi putut ascultai Florile nu le-am auzit. Dar aranjamentele de flori frumos aşezate pe sicriul lui parcă strigau la mine.

Dă atenţie meme-urilor, citeşte printre rânduri şi desluşeşte mesajul. Ia-ţi timp nu doar să auzi, ci să asculţi mesajul care poate fi rostit cu atenţie, dar într-un mod mai neobişnuit.

Poate cineva încearcă să îşi găsească glasul. Haideţi să fim urechile lui Isus!

Nicole Mattson

1 comentariu
  1. Duru ioan spune

    Trist dar adevarat același lucru se întâmplă în legătură cu relația noastră cu Dumnezeu, Îl neglijăm la tinerețe, cînd suntem sănătoși, dar! uneori este prea tîrziu. Vine dumnezeu viacului acestuia (satas), ca un Dumnezeu adevărat și înșală Lumea, duce uneori Omul la sinucidere din cauză că nu vreau să-l cunoască pe Dumnezeu și refuză mîntuirea. Răspuns din articolul de mai sus.

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Am auzit, dar nu am ascultat - Devoțional femei. Dă atenţie meme-urilor, citeşte printre rânduri şi desluşeşte mesajul. Ia-ţi timp nu doar să auzi, ci să asculţi mesajul care poate fi rostit cu atenţie, dar într-un mod mai neobişnuit. Poate cineva încearcă să îşi găsească glasul. Haideţi să fim urechile lui Isus! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.