Articolul precedentÎncredere deplină
  Articolul următorPână când veți oscila?

  Bunătatea răsplătită

  Ce seamănă omul, aceea va şi secera. – Galateni 6:7

  După ce ne-am întors definitiv în luna iunie 2001 din lucrarea misionară în spitalele din Zambia, eu şi soţul meu, Roger, am făcut voluntariat timp de doi ani la un liceu creştin din Filipine, înainte de a fi chemaţi să lucrăm la o universitate creştină din Madagascar. Soţul meu a devenit directorul departamentului de mentenanţă şi a ajutat la construirea bisericilor din zona universităţii. Prima biserică a fost cea din Ansotany, iar ultima a fost biserica Ambalavao Miracle. Faptul că am reuşit să construim ultima biserică a fost o minune, deoarece a trebuit să cerem bani pentru începerea construcţiei de la colegi misionari, de la prieteni, familie şi membrii bisericii.

  Dada Be nu făcea parte din comunitatea noastră, deşi cei doi băieţi ai lui erau membri. Datorită influenţei bune a bisericii asupra lor, tatăl a început să fie şi el interesat. Vizitele, grija şi preocuparea arătate faţă de el – în special când s-a îmbolnăvit – au început să îi înmoaie inima. Am încercat să îi arătăm bunătate prin vizitele noastre şi rugăciunile cu el şi cu familia. Acea bunătate arătată faţă de el a avut un impact pozitiv şi asupra comunităţii, deoarece el era foarte respectat. De fapt, dorinţa lui era să ajungă în conducerea comunităţii.

  Pe măsură ce relaţia noastră cu el progresa, Dada Be a început să doneze fonduri ori de câte ori şcoala sau proiectul de construcţie a bisericii avea nevoie de susţinere financiară. El spunea: ,Aceşti creştini sunt diferiţi. Vreau să fiu şi eu unul dintre ei. Vreau să slujesc poporului meu.”

  La biserică, tinerii şi copiii au învăţat să recite versete biblice şi să citească din Bibliile pe care le primiseră. Au învăţat să cânte imnuri cu tematică biblică. Părinţii au fost foarte fericiţi de progresul copiilor. Poktanii (conducătorii satului) erau foarte mândri de copiii lor, care jucau în scenete biblice despre Noe, Estera şi alte personaje biblice. Părinţii au fost bucuroşi să audă corul bisericii prezentând un program muzical pentru comunitate.

  Biserica Ambalavao Miracle a devenit o binecuvântare pentru comunitate. Într-un an, întreaga comunitate a participat la programul dedicat naşterii Domnului.

  Bunătatea pe care am avut-o faţă de Dada Be a fost răsplătită prin donaţii şi susţinere financiară. Acum el doreşte ca şi alţii să Îl cunoască pe Mântuitorul. Dacă dăruieşti bunătate, aceasta se va întoarce la tine. „Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi!” (Eclesiastul 11:1).

  Bunătatea de astăzi poate deveni binecuvântarea de mâine. Haideţi să ne trăim viaţa cu acest gând în minte!

  Evelyn Gabutero Pelayo

  Bunătatea răsplătită - 2020. Bunătatea pe care am avut-o faţă de Dada Be a fost răsplătită prin donaţii şi susţinere financiară. Acum el doreşte ca şi alţii să Îl cunoască pe Mântuitorul. Dacă dăruieşti bunătate, aceasta se va întoarce la tine. „Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi!”.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...