Articolul precedentÎncredere deplină
  Articolul următorPână când veți oscila?

  Bunătatea răsplătită

  Ce seamănă omul, aceea va şi secera. – Galateni 6:7

  După ce ne-am întors definitiv în luna iunie 2001 din lucrarea misionară în spitalele din Zambia, eu şi soţul meu, Roger, am făcut voluntariat timp de doi ani la un liceu creştin din Filipine, înainte de a fi chemaţi să lucrăm la o universitate creştină din Madagascar. Soţul meu a devenit directorul departamentului de mentenanţă şi a ajutat la construirea bisericilor din zona universităţii. Prima biserică a fost cea din Ansotany, iar ultima a fost biserica Ambalavao Miracle. Faptul că am reuşit să construim ultima biserică a fost o minune, deoarece a trebuit să cerem bani pentru începerea construcţiei de la colegi misionari, de la prieteni, familie şi membrii bisericii.

  Dada Be nu făcea parte din comunitatea noastră, deşi cei doi băieţi ai lui erau membri. Datorită influenţei bune a bisericii asupra lor, tatăl a început să fie şi el interesat. Vizitele, grija şi preocuparea arătate faţă de el – în special când s-a îmbolnăvit – au început să îi înmoaie inima. Am încercat să îi arătăm bunătate prin vizitele noastre şi rugăciunile cu el şi cu familia. Acea bunătate arătată faţă de el a avut un impact pozitiv şi asupra comunităţii, deoarece el era foarte respectat. De fapt, dorinţa lui era să ajungă în conducerea comunităţii.

  Pe măsură ce relaţia noastră cu el progresa, Dada Be a început să doneze fonduri ori de câte ori şcoala sau proiectul de construcţie a bisericii avea nevoie de susţinere financiară. El spunea: ,Aceşti creştini sunt diferiţi. Vreau să fiu şi eu unul dintre ei. Vreau să slujesc poporului meu.”

  La biserică, tinerii şi copiii au învăţat să recite versete biblice şi să citească din Bibliile pe care le primiseră. Au învăţat să cânte imnuri cu tematică biblică. Părinţii au fost foarte fericiţi de progresul copiilor. Poktanii (conducătorii satului) erau foarte mândri de copiii lor, care jucau în scenete biblice despre Noe, Estera şi alte personaje biblice. Părinţii au fost bucuroşi să audă corul bisericii prezentând un program muzical pentru comunitate.

  Biserica Ambalavao Miracle a devenit o binecuvântare pentru comunitate. Într-un an, întreaga comunitate a participat la programul dedicat naşterii Domnului.

  Bunătatea pe care am avut-o faţă de Dada Be a fost răsplătită prin donaţii şi susţinere financiară. Acum el doreşte ca şi alţii să Îl cunoască pe Mântuitorul. Dacă dăruieşti bunătate, aceasta se va întoarce la tine. „Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi!” (Eclesiastul 11:1).

  Bunătatea de astăzi poate deveni binecuvântarea de mâine. Haideţi să ne trăim viaţa cu acest gând în minte!

  Evelyn Gabutero Pelayo

  Bunătatea răsplătită - 2020. Bunătatea pe care am avut-o faţă de Dada Be a fost răsplătită prin donaţii şi susţinere financiară. Acum el doreşte ca şi alţii să Îl cunoască pe Mântuitorul. Dacă dăruieşti bunătate, aceasta se va întoarce la tine. „Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi!”.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....