Ia loc la masa de bun venit!

Să ne bucurăm, să ne veselim şi să-l dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit şi i s-a dat să se îmbrace cu În subţire, strălucitor şi curat. (Inul subţire sunt faptele neprihănite ale sfinţilor.) Apoi mi-a zis: „Scrie: «Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului!»” Apoi mi-a zis: „Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!” – Apocalipsa 19:7-9

Misiunea lui Hristos pe pământ (vezi Ioan 3:16) ar trebui să fie o încurajare pentru fiecare dintre noi. El socializa cu toţi oamenii, indiferent de trecutul lor. El nu îi privea cu superioritate, oricare le-ar fi fost păcatele şi neajunsurile din trecut. Tot ce îşi dorea era să îi salveze pe păcătoşii pierduţi şi să îi aducă înapoi în staul.

Dar şi Satana are misiunea lui: de a-i convinge pe păcătoşi că nu sunt vrednici de harul lui Hristos. Totuşi, Hristos este iubitor şi drept. El te-a ştiut încă dinainte de a ieşi din pântecele mamei tale (Ieremia 1:5). Niciun păcat nu este prea mare sau prea mic pentru ca El să nu îl poată ierta.

În umblarea mea creştină am avut multe confruntări cu Satana. Am fost testată şi adesea am picat testul. Satana îmi reamintea constant de răul comis ieri, anul trecut sau în urmă cu doi ani. El se juca cu mintea mea şi mă alunga în colţul descurajării, plină de regrete, fără speranţă şi cu un spirit neiertător. îmi reamintea de haina mea murdară, pătată de păcat. Mă simţeam prea necurată pentru a sta alături de Isus. M-am agăţat de durerea pe care Satana mi-o provoca. Cădeam în toate capcanele lui şi îi ascultam minciunile care mă lipseau de legătura mea cu Hristos şi cu familia. Pierdeam învăţătura din Cuvântul lui Dumnezeu. Dar, chiar şi aşa, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate făgăduinţele pe care mi le-a dat, spunându-mi că nu mă va părăsi (Deuteronomul 31:8). Această asigurare m-a adus în cele din urmă „acasă”, alături de El.

Surorilor, nu daţi ascultare minciunilor lui Satana! Timpul lui este tot mai scurt, în schimb, ascultaţi de glasul lui Isus! Petreceţi timp zilnic în prezenţa Lui, acceptând iertarea Sa pentru toate păcatele ascunse şi pentru toate secretele din trecut.

Isus poate şi te va elibera. El a murit pentru tine, a înviat pentru tine şi mijloceşte pentru tine. Acum El te invită să stai la masa de la ospăţul Lui şi să cinezi cu El ca mireasă a Lui. El îţi oferă o haină specială pentru nuntă, haina neprihănirii Sale, pe care să o porţi în locul hainei murdare de păcat. Dacă o accepţi, tu alegi să renunţi la tot ceea ce nu reprezintă caracterul Lui.

Tu eşti minunată în ochii Lui. El te cunoaşte pe nume şi te cheamă. El ştie totul despre tine. De ce nu vii să cinezi cu El? Eşti bine-venită!

Corletta Aretha Barbar

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor