Articolul precedentO prietenie curată
  Articolul următorCu Duhul și puterea lui Ilie

  Continuă până când se va întâmpla ceva

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. – Filipeni 4:13

  Privind înapoi la întreaga mea viaţă, îmi dau seama că nu am avut un parcurs uşor. De asemenea, îmi dau seama că nu sunt o persoană care să se dea bătută. Ori de câte ori viaţa îmi dă un pumn în stomac, poate că mă las jos doborâtă de durere, dar refuz să mă rostogolesc şi să mor. Renunţarea nu este o opţiune. Aş minţi dacă aş spune că viaţa nu a fost o luptă. Eu sunt o luptătoare, adică perseverez până când văd că se întâmplă ceva. Cum anume merg mai departe?

  După ce am trecut prin experienţa devastatoare a unui divorţ, m-am întors la şcoală pentru a-mi continua educaţia şi a primi o diplomă. Am obţinut doctoratul în terapie de familie după cinci ani de cercetare. Aceasta a însemnat multe zile lungi şi obositoare şi multe nopţi nedormite. Dar vreau să repet: Renunţarea nu este o opţiune şi refuz să plătesc rate studenţeşti pentru o diplomă pe care nu o am. Pe lângă perseverenţă şi rugăciune, încurajarea pe care o găsesc în Scriptură mă ajută să merg mai departe. Când profesorii au încercat să mă descurajeze, eu am mers mai departe. Când depresia şi singurătatea m-au împresurat, eu am mers mai departe, m-am rugat şi am continuat.

  Nu este uşor să mergi mai departe. Este nevoie de energia pe care uneori nu o ai. Alteori, a merge mai departe înseamnă pur şi simplu să te trezeşti, să pui picioarele jos pe podea şi să faci paşi. Paşii înainte îţi imprimă o direcţie pentru acea zi. Atât timp cât mergi mai departe în acea zi, poţi realiza ceva. Nu te concentra pe ceea ce nu ai reuşit să realizezi. Nu te învinovăţi pentru ceea ce nu ai bifat de pe lista ta cu sarcini; doar ridică-te ziua următoare, pune picioarele jos pe podea şi mergi înainte pas cu pas.

  Unul dintre versetele mele preferate se găseşte în Filipeni 4:13: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” Chiar acum mă rog stăruitor pentru un loc de muncă. Până în prezent, studiile absolvite nu m-au ajutat foarte mult; doar Dumnezeu şi dorinţa mea de a merge mai departe. Un autor spunea că responsabilitatea noastră este să facem câte un pas, pe rând. Apoi, într-o zi, vom privi înapoi şi vom vedea că am ajuns în vârful muntelui.

  Oricare ar fi provocarea cu care te confrunţi acum, te încurajez să MERGI MAI DEPARTE!

  Joan Collins-Ricketts

  Continuă până când se va întâmpla ceva - 2020. Nu te concentra pe ceea ce nu ai reuşit să realizezi. Nu te învinovăţi pentru ceea ce nu ai bifat de pe lista ta cu sarcini; doar ridică-te ziua următoare, pune picioarele jos pe podea şi mergi înainte pas cu pas.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...