Schimbări

Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb. – Maleahi 3:6

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este uşor să ne amintim de multele schimbări care au avut loc de-a lungul anilor. Parcă doar ieri cei doi băieţi ai noştri, cu energia lor debordantă, alergau fără griji prin curte. Astăzi, amândoi sunt căsătoriţi şi au familiile lor şi am ajuns chiar la statutul de străbunici.

Casa noastră este pe un deal cu vedere spre râul Murray, iar eu şi soţul meu suntem aici de mai bine de şaizeci şi opt de ani. Când ne-am mutat în acest loc, ferma noastră era situată la o distanţă destul de mare de oraş. Aveam suficiente păşuni în jur, creşteam vaci şi deţineam o lăptărie. În prezent, companiile imobiliare s-au întins tot mai mult în jurul nostru, dar s-au clădit şi şcoli, şi afaceri. Ferma care cândva era în plină activitate acum s-a transformat pentru noi într-o amintire tăcută, un loc în care păsărilor le place să cânte.

Din săptămâna în care a fost creată lumea şi apoi de-a lungul veacurilor, Tatăl nostru ceresc a privit la toate schimbările care au avut loc în această lume, creată de El desăvârşită. Schimbările pe care le-am văzut în viaţa noastră destul de scurtă sunt nimic în comparaţie cu ceea ce a văzut Dumnezeu. Deşi a fost martorul căderii omenirii din starea ei fără păcat, Dumnezeu, în mila Sa, încă le oferă păcătoşilor iertare şi speranţă. Din nou şi din nou citim în Scriptură numeroasele promisiuni făcute poporului lui Dumnezeu dacă acesta va alege să se schimbe. În Ezechiel 36:26 vedem oferta care le este făcută israeliţilor răzvrătiţi: „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.”

Când citesc relatările biblice, atenţia îmi este atrasă de apostolul Pavel și de incredibila schimbare din viaţa lui. El s-a transformat din cel care „sufla încă ameninţarea şi uciderea împotriva ucenicilor Domnului” în cel care a fost botezat și apoi „a început să propovăduiască în sinagogi că Isus este Fiul lui Dumnezeu” (Faptele 9:1,20). Asemenea lui Pavel, cu toţii trecem prin schimbări în viaţa noastră. Pe unele nu le putem controla. Totuşi, dacă mintea noastră este în armonie cu Isus, Satana nu va putea să ne schimbe.

Privesc cu nerăbdare spre viitor la schimbarea descrisă în 1 Corinteni 15:52: „Într-o clipă, într-o clipeală din ochi (…), trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii şi noi vom fi schimbaţi.” Să ne încredem dar în Cuvântul lui Dumnezeu, care nu se schimbă niciodată (Evrei 13:8)!

Joan D. L. Jaensch

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor