Articolul precedentFă loc în inima ta
  Articolul următorCopilul nu se trezește

  Starea de spirit

  Isus, care le cunoştea gândurile, a zis: Pentru ce aveţi gânduri rele în inimile voastre?” – Matei 9:4

  Starea mea de spirit nu era foarte plăcută. Eram deprimată. Mă gândeam la alegerile făcute în viaţă şi mă luptam să mă văd pe mine însămi aşa cum mă vede Dumnezeu – învingătoare, demnă de iubit şi de timpul şi efortul investite în mine. Simţămintele de ruşine şi de eşec nu voiau să dispară şi tot timpul mă gândeam cum am ajuns în acea stare şi ce s-a întâmplat pe parcurs. Aveam îndrăzneala să cred că ceilalţi mă vedeau cu aceiaşi ochi, demnă de toată mila.

  Ai fost şi tu vreodată în această situaţie? Te-ai aflat vreodată într-un punct în care ai crezut că oamenii văd doar greşelile şi neajunsurile tale? Ai fost şi tu cu garda sus şi te-ai ferit de orice, pentru că erai prea sătulă să fii rănită? Sau poate te-ai deschis faţă de ceilalţi doar pentru a te simţi respinsă sau trecută cu vederea? Cum compensezi aceste simţăminte?

  îmi dau seama că modul în care eu compensez aceste simţăminte dure este retragerea şi ridicarea unui zid în faţa mea. Uneori pot fi foarte răutăcioasă şi indiferentă cu ceilalţi, în dorinţa mea de a mă proteja, dar, mai presus de orice, îmi dau seama că sunt într-o închisoare emoţională. În loc să mă ajute, metodele mele de autoapărare doar înrăutăţesc şi mai mult lucrurile.

  În acea seară în care mă simţeam deprimată, am hotărât să fac sport. Am dat drumul la muzică şi am dat peste cântecul „Free Worshipper”, de Todd Dulaney; fără să îmi dau seama, săream şi mă mişcăm, având simţământul că pot fi liberă: liberă să iubesc, liberă să scap de gândurile pe care le aveam cu privire la mine însămi, la care ceilalţi nici nu au timp să se gândească; liberă să cred că harul este un dar primit de la Dumnezeu şi că El nu Se uită la mine pentru a-mi vedea greşelile, judecata greşită sau ignoranţa. El îşi vede propriul copil şi faptul că El a ales să fie bătut, scuipat şi agăţat pe nedrept pe o cruce, ca să moară, pentru ca eu să nu trebuiască să trăiesc în chinurile ruşinii mele. El a cucerit moartea pentru a demonstra că nu există nimic care ne-ar putea despărţi de dragostea Lui şi că El are toată puterea şi autoritatea.

  Da, tu însăţi îţi poţi schimba starea de spirit. Dă tonul la atmosfera potrivită! Ascultă muzică sau ceva care să îl înalţe pe Hristos, să îţi aducă aminte cât de mult valorezi în ochii Lui. Hrăneşte-ţi mintea cu adevărul că El nu vrea ca tu să pieri, ci doreşte ca toţi să vină la pocăinţă (vezi 2 Petru 3:9). El va şterge fărădelegile noastre şi ne va iubi de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Ceea ce crezi în mintea ta îţi determină starea de spirit.

  Rachel Privette Jennings

  Starea de spirit - 2020. Da, tu însăţi îţi poţi schimba starea de spirit. Dă tonul la atmosfera potrivită! Ascultă muzică sau ceva care să îl înalţe pe Hristos, să îţi aducă aminte cât de mult valorezi în ochii Lui. Hrăneşte-ţi mintea cu adevărul că El nu vrea ca tu să pieri, ci doreşte ca toţi să vină la pocăinţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...