Articolul precedentFă loc în inima ta
  Articolul următorCopilul nu se trezește

  Starea de spirit

  Isus, care le cunoştea gândurile, a zis: Pentru ce aveţi gânduri rele în inimile voastre?” – Matei 9:4

  Starea mea de spirit nu era foarte plăcută. Eram deprimată. Mă gândeam la alegerile făcute în viaţă şi mă luptam să mă văd pe mine însămi aşa cum mă vede Dumnezeu – învingătoare, demnă de iubit şi de timpul şi efortul investite în mine. Simţămintele de ruşine şi de eşec nu voiau să dispară şi tot timpul mă gândeam cum am ajuns în acea stare şi ce s-a întâmplat pe parcurs. Aveam îndrăzneala să cred că ceilalţi mă vedeau cu aceiaşi ochi, demnă de toată mila.

  Ai fost şi tu vreodată în această situaţie? Te-ai aflat vreodată într-un punct în care ai crezut că oamenii văd doar greşelile şi neajunsurile tale? Ai fost şi tu cu garda sus şi te-ai ferit de orice, pentru că erai prea sătulă să fii rănită? Sau poate te-ai deschis faţă de ceilalţi doar pentru a te simţi respinsă sau trecută cu vederea? Cum compensezi aceste simţăminte?

  îmi dau seama că modul în care eu compensez aceste simţăminte dure este retragerea şi ridicarea unui zid în faţa mea. Uneori pot fi foarte răutăcioasă şi indiferentă cu ceilalţi, în dorinţa mea de a mă proteja, dar, mai presus de orice, îmi dau seama că sunt într-o închisoare emoţională. În loc să mă ajute, metodele mele de autoapărare doar înrăutăţesc şi mai mult lucrurile.

  În acea seară în care mă simţeam deprimată, am hotărât să fac sport. Am dat drumul la muzică şi am dat peste cântecul „Free Worshipper”, de Todd Dulaney; fără să îmi dau seama, săream şi mă mişcăm, având simţământul că pot fi liberă: liberă să iubesc, liberă să scap de gândurile pe care le aveam cu privire la mine însămi, la care ceilalţi nici nu au timp să se gândească; liberă să cred că harul este un dar primit de la Dumnezeu şi că El nu Se uită la mine pentru a-mi vedea greşelile, judecata greşită sau ignoranţa. El îşi vede propriul copil şi faptul că El a ales să fie bătut, scuipat şi agăţat pe nedrept pe o cruce, ca să moară, pentru ca eu să nu trebuiască să trăiesc în chinurile ruşinii mele. El a cucerit moartea pentru a demonstra că nu există nimic care ne-ar putea despărţi de dragostea Lui şi că El are toată puterea şi autoritatea.

  Da, tu însăţi îţi poţi schimba starea de spirit. Dă tonul la atmosfera potrivită! Ascultă muzică sau ceva care să îl înalţe pe Hristos, să îţi aducă aminte cât de mult valorezi în ochii Lui. Hrăneşte-ţi mintea cu adevărul că El nu vrea ca tu să pieri, ci doreşte ca toţi să vină la pocăinţă (vezi 2 Petru 3:9). El va şterge fărădelegile noastre şi ne va iubi de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Ceea ce crezi în mintea ta îţi determină starea de spirit.

  Rachel Privette Jennings

  Starea de spirit - 2020. Da, tu însăţi îţi poţi schimba starea de spirit. Dă tonul la atmosfera potrivită! Ascultă muzică sau ceva care să îl înalţe pe Hristos, să îţi aducă aminte cât de mult valorezi în ochii Lui. Hrăneşte-ţi mintea cu adevărul că El nu vrea ca tu să pieri, ci doreşte ca toţi să vină la pocăinţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...