Nimic absolut

Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. – 2 Corinteni 12:9

Am început să fiu fascinată de numărul zero când capelanul academiei creştine unde lucram m-a invitat la o discuţie cu unul dintre colegii noştri. Din perspectivă spirituală, el susţinea cu ardoare că numărul unu este cel mai important număr. La urma urmei, unu reprezintă unitatea – „un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez” (Efeseni 4:5). În timp ce îl ascultam, mi-a venit în gând numărul zero. De îndată am spus: „Zero este cel mai important număr chiar şi din punct de vedere spiritual.” Din punct de vedere matematic, zero este stativul care îi oferă sistemului numeric semnificaţie. De asemenea, reprezintă nimicul absolut. Numerele reale negative şi pozitive nu pot fi definite dacă nu sunt comparate cu un zero adevărat. O uşoară mişcare către dreapta a lui zero transformă numărul în pozitiv şi o mişcare spre stânga, în negativ.

Din punct de vedere spiritual, întregul plan de mântuire se centrează în jurul nimicului absolut. Eu nu mă pot mântui pe mine însămi. Scriptura afirmă acest lucru: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni” (Efeseni 2:8,9). Eu, zero! Când sunt golită de tot eul, îi fac loc Duhului Sfânt să mă folosească după voia lui Dumnezeu. Dacă mă bazez pe mine însămi, mă plasez în partea negativă. Dar, dacă îl invit pe Isus să îmi umple golul, El mă mută de partea pozitivă. „Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine” (Galateni 2:20). Mintea mea a meditat profund la cifra zero şi la potenţiala sa semnificaţie spirituală. Căci chiar dacă am avea zero dolari, zero prieteni, zero loc de muncă sau zero partener de viaţă, tot am avea minunatele făgăduinţe ale lui Dumnezeu. De exemplu: „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19). „Domnul mi Se arată de departe: «Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!»” (Ieremia 31:3).

Permite-I lui Dumnezeu să te salveze din nimicul absolut! în slăbiciunea ta, El va fi puterea ta.

Veon Stewart

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video