Articolul precedentCe faci?
  Articolul următorO armată invizibilă

  În așteptarea răspunsurilor

  Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine. – Geneza 50:20

  Îmi amintesc că am trecut prin situaţii dificile în viaţa mea, iar în acele momente îmi părea greu să Îl găsesc pe Dumnezeu. De multe ori este uşor să dăm vina pe El pentru aceste situaţii. El este Dumnezeu, de ce nu face ceva în această privinţă? Probabil că nu mă iubeşte. Oare nu vede că sufăr?

  Unele din întrebările noastre vor trebui să îşi aştepte răspunsurile, la fel ca întrebările lui Iosif – un personaj biblic pe care îl îndrăgesc. Totuşi, Dumnezeu a promis că va fi cu noi şi că niciodată nu ne va părăsi. De asemenea, El ştie ce este mai bine pentru noi şi pentru cei pe care îi iubim. Încercările ne pot întări şi ne pot ajuta să fim o mărturie prin care să ajutăm pe cineva care trece printr-o problemă asemănătoare. Încercarea ne poate întoarce spre Dumnezeu când ne dăm seama că El este singurul în care ne putem încrede pentru a ne scăpa.

  Pe această planetă plină de păcat va fi durere. Avem un vrăjmaş, şi el este responsabil de toate lucrurile rele pe care trebuie să le suferim aici. într-o zi, Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii noştri şi nu va mai fi tristeţe sau durere. Atunci când Satana L-a defăimat pe Dumnezeu, acuzându-L că este nedrept, în inima îngerilor a apărut îndoiala. Dar cum puteau vedea îngerii adevărul, când ei nu mai avuseseră contact cu minciuna? Păcatul trebuia permis pentru a-i demasca adevărata faţă, întunericul; trebuia să fie demonstrat că Satana este un mincinos mândru.

  Dacă Dumnezeu, în mila Sa, ar şterge acum orice lacrimă, ar vindeca orice rană, ar opri orice război şi ar rezolva orice problemă, cum am putea cunoaşte tot adevărul? Dacă îl iubim şi ne încredem în El, Dumnezeu ne va purta până la capăt în toate încercările noastre. Nu suntem singuri, El păşeşte alături de noi. Când suntem răniţi, Dumnezeul nostru iubitor simte durerea. El ştie cât de crud este păcatul, deoarece a trebuit să stea tăcut şi să privească cum propriul Lui Fiu, nevinovat, a suferit şi a murit în locul nostru. Aceea era singura posibilitate de a împlini cerinţele legii Sale. El, în marea Sa iubire, doreşte să salveze pe cât mai mulţi posibil. Când L-au privit pe iubitul lor Creator fiind scuipat, batjocorit, bătut, rănit şi atârnat pe o cruce, în timp ce Satana stătea plin de bucurie, sperând să fi câştigat, îngerii din ceruri au ştiut – fără urmă de îndoială – cât de mincinos era. Tot atunci au înţeles că Dumnezeu este dragoste!

  Cuvintele lui Iosif rostite către fraţii lui rezonează şi în inima mea şi sper că şi în inima ta: „Tu, Satana, negreşit, te-ai gândit să-mi faci rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine.”

  Sue Anderson

  În așteptarea răspunsurilor - 2020. Când suntem răniţi, Dumnezeul nostru iubitor simte durerea. El ştie cât de crud este păcatul, deoarece a trebuit să stea tăcut şi să privească cum propriul Lui Fiu, nevinovat, a suferit şi a murit în locul nostru. Aceea era singura posibilitate de a împlini cerinţele legii Sale. El, în marea Sa iubire, doreşte să salveze pe cât mai mulţi posibil.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...