Articolul precedentCe faci?
  Articolul următorO armată invizibilă

  În așteptarea răspunsurilor

  Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine. – Geneza 50:20

  Îmi amintesc că am trecut prin situaţii dificile în viaţa mea, iar în acele momente îmi părea greu să Îl găsesc pe Dumnezeu. De multe ori este uşor să dăm vina pe El pentru aceste situaţii. El este Dumnezeu, de ce nu face ceva în această privinţă? Probabil că nu mă iubeşte. Oare nu vede că sufăr?

  Unele din întrebările noastre vor trebui să îşi aştepte răspunsurile, la fel ca întrebările lui Iosif – un personaj biblic pe care îl îndrăgesc. Totuşi, Dumnezeu a promis că va fi cu noi şi că niciodată nu ne va părăsi. De asemenea, El ştie ce este mai bine pentru noi şi pentru cei pe care îi iubim. Încercările ne pot întări şi ne pot ajuta să fim o mărturie prin care să ajutăm pe cineva care trece printr-o problemă asemănătoare. Încercarea ne poate întoarce spre Dumnezeu când ne dăm seama că El este singurul în care ne putem încrede pentru a ne scăpa.

  Pe această planetă plină de păcat va fi durere. Avem un vrăjmaş, şi el este responsabil de toate lucrurile rele pe care trebuie să le suferim aici. într-o zi, Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii noştri şi nu va mai fi tristeţe sau durere. Atunci când Satana L-a defăimat pe Dumnezeu, acuzându-L că este nedrept, în inima îngerilor a apărut îndoiala. Dar cum puteau vedea îngerii adevărul, când ei nu mai avuseseră contact cu minciuna? Păcatul trebuia permis pentru a-i demasca adevărata faţă, întunericul; trebuia să fie demonstrat că Satana este un mincinos mândru.

  Dacă Dumnezeu, în mila Sa, ar şterge acum orice lacrimă, ar vindeca orice rană, ar opri orice război şi ar rezolva orice problemă, cum am putea cunoaşte tot adevărul? Dacă îl iubim şi ne încredem în El, Dumnezeu ne va purta până la capăt în toate încercările noastre. Nu suntem singuri, El păşeşte alături de noi. Când suntem răniţi, Dumnezeul nostru iubitor simte durerea. El ştie cât de crud este păcatul, deoarece a trebuit să stea tăcut şi să privească cum propriul Lui Fiu, nevinovat, a suferit şi a murit în locul nostru. Aceea era singura posibilitate de a împlini cerinţele legii Sale. El, în marea Sa iubire, doreşte să salveze pe cât mai mulţi posibil. Când L-au privit pe iubitul lor Creator fiind scuipat, batjocorit, bătut, rănit şi atârnat pe o cruce, în timp ce Satana stătea plin de bucurie, sperând să fi câştigat, îngerii din ceruri au ştiut – fără urmă de îndoială – cât de mincinos era. Tot atunci au înţeles că Dumnezeu este dragoste!

  Cuvintele lui Iosif rostite către fraţii lui rezonează şi în inima mea şi sper că şi în inima ta: „Tu, Satana, negreşit, te-ai gândit să-mi faci rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine.”

  Sue Anderson

  În așteptarea răspunsurilor - 2020. Când suntem răniţi, Dumnezeul nostru iubitor simte durerea. El ştie cât de crud este păcatul, deoarece a trebuit să stea tăcut şi să privească cum propriul Lui Fiu, nevinovat, a suferit şi a murit în locul nostru. Aceea era singura posibilitate de a împlini cerinţele legii Sale. El, în marea Sa iubire, doreşte să salveze pe cât mai mulţi posibil.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...