O lumină în întuneric

  Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina Lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric ci va avea lumina vieţii.” – Ioan 8:12

  Gândeşte-te la cel mai întunecos loc în care ai fost vreodată. Ai explorat vreo peşteră? Ai făcut scufundări în adâncul oceanului? Te-ai ascuns intr-un dulap? Când suntem copii, adesea noi asociem întunericul cu spaima – ne este teamă de ceea ce nu putem vedea. Când ne mai maturizăm şi devenim adulţi, adesea întunericul nu mai ţine atât de mult de mediul înconjurător, cât de noi înşine, de interiorul nostru.

  În urmă cu doi ani, am descoperit că eram în întuneric – nu într-o peşteră sau un dulap – ci ca stare de spirit. Mă luptam cu anxietatea şi cu atacurile de panică fără să-mi dau seama. Dintotdeauna am fost o persoană fericită, optimistă, care făcea faţă stresului foarte bine. Fără să ştiu, mă luptam cu o tulburare şi o ţineam sub control ignorând simptomele.

  Pe măsură ce anxietatea mea s-a accentuat şi atacurile de panică au devenit tot mai frecvente, încetul cu încetul, am început să alunec în abisul disperării. Pentru prieteni şi familie păream o persoană cu totul schimbată. Bucuria din inima mea dispăruse şi mă simţeam neajutorată, parcă nimic nu îmi mai putea aduce mângâiere. În acele săptămâni, am simţit cu adevărat că viaţa mea nu avea să mai fie niciodată la fel. Am început să sper cu toată inima că voi simţi din nou fericire.

  Umbrită de un nor întunecos, în cele din urmă i-am mărturisit unei prietene că nu îmi mai puteam găsi cuvintele pentru a mă ruga. Cu blândeţe, ea şi-a pus mâna pe braţul meu şi m-a asigurat: „Dumnezeu înţelege. Ai prieteni şi familia care se roagă în mod continuu pentru tine.”

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a auzit şi a răspuns la aceste rugăciuni. Când eu nu îmi mai puteam găsi glasul, El l-a auzit pe al lor şi, cred eu, rugăciunile tăcute ale inimii mele.

  În următoarele câteva săptămâni, norul negru a început să se risipească şi, încetul cu încetul, am început să fiu din nou eu însămi. Adesea rugăciunile mele erau scurte şi convenţionale: „Nu pot face acest lucru fără Tine. Umblă alături de mine astăzi!”

  Şi aşa a făcut. Norii s-au risipit şi soarele a început să strălucească din nou.

  Voi fi veşnic recunoscătoare pentru rugăciunile celor care au cerut vindecarea mea, când eu nu mai puteam să cer, şi pentru Tatăl meu, a cărui iubire pentru mine a luminat în acel moment de întunecime.

  Erica Jones

  O lumină în întuneric - 2020. Voi fi veşnic recunoscătoare pentru rugăciunile celor care au cerut vindecarea mea, când eu nu mai puteam să cer, şi pentru Tatăl meu, a cărui iubire pentru mine a luminat în acel moment de întunecime.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...