Articolul precedentInvitație la încredere
  Articolul următorGăsirea cărții Legii

  Furtuna

  Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă. – Isaia 58:11

  Era Ziua Mamei. Cu această ocazie, familia îmi face cadou ceva ce putem planta împreună în grădina noastră. Intr-un an, am plantat împreună un arbust decorativ pitic. În alt an, am plantat o forsiţia. Grădina noastră este împodobită cu diverşi crini-de-toamnă, crini galbeni şi stânjenei. îmi place când înfloresc aceste plante şi dau un plus de culoare şi frumuseţe casei noastre.

  În acest an, am hotărât să cumpărăm nişte flori anuale: crăiţe, begonii şi sporul-casei. Eu şi fiica mea, Pami, am stat toată după-amiaza să săpăm, să despărţim plantele şi să le punem în locurile cele mai potrivite din grădină şi în ghivece. Florile erau destul de mici, dar, cu multă grijă, aveau să crească şi să se facă foarte frumoase.

  Pe atunci nu ştiam că două zile mai târziu urma să vină o furtună puternică în toiul nopţii. În mijlocul furtunii, am alergat la uşa de la intrare şi am deschis-o. Grădina noastră părea cu totul acoperită de zăpadă.

  Dimineaţa următoare am evaluat pagubele. Grindina îmi distrusese toate plantele. Crinii-de-toamnă au fost cei mai afectaţi. Ghivecele de flori erau pline de apă şi nimic nu părea să fi supravieţuit furtunii.

  Încetul cu încetul, apa a început să se mai scurgă şi căldura verii a revenit, iar plantele au început să crească şi, spre surprinderea mea, chiar au înflorit. Furtuna afectase doar frunzele crinilor-de-toamnă, nu şi rădăcina. În cele din urmă, au înflorit şi crinii, în ciuda faptului că frunzele lor arătau precum caşcavalul găurit.

  Tot aşa, asupra noastră vin furtunile vieţii. În timpul furtunii, ne întrebăm dacă vom mai putea înflori vreodată. Sau chiar supravieţui. Totuşi, Dumnezeu ne spune în Isaia 58:11 că El ne va face noi – ca o grădină bine udată. Puterea Sa creatoare poate aduce din nou viaţă în noi. La început poate că nu vom reuşi să ne dăm seama ce face El. Dar, dacă rădăcinile ne sunt înfipte adânc în Cuvântul lui Dumnezeu, El poate elimina pagubele cauzate de furtună.

  Karen M. Philips

  Furtuna - 2020. Puterea Sa creatoare poate aduce din nou viaţă în noi. La început poate că nu vom reuşi să ne dăm seama ce face El. Dar, dacă rădăcinile ne sunt înfipte adânc în Cuvântul lui Dumnezeu, El poate elimina pagubele cauzate de furtună.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...