Articolul precedentInvitație la încredere
  Articolul următorGăsirea cărții Legii

  Furtuna

  Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă. – Isaia 58:11

  Era Ziua Mamei. Cu această ocazie, familia îmi face cadou ceva ce putem planta împreună în grădina noastră. Intr-un an, am plantat împreună un arbust decorativ pitic. În alt an, am plantat o forsiţia. Grădina noastră este împodobită cu diverşi crini-de-toamnă, crini galbeni şi stânjenei. îmi place când înfloresc aceste plante şi dau un plus de culoare şi frumuseţe casei noastre.

  În acest an, am hotărât să cumpărăm nişte flori anuale: crăiţe, begonii şi sporul-casei. Eu şi fiica mea, Pami, am stat toată după-amiaza să săpăm, să despărţim plantele şi să le punem în locurile cele mai potrivite din grădină şi în ghivece. Florile erau destul de mici, dar, cu multă grijă, aveau să crească şi să se facă foarte frumoase.

  Pe atunci nu ştiam că două zile mai târziu urma să vină o furtună puternică în toiul nopţii. În mijlocul furtunii, am alergat la uşa de la intrare şi am deschis-o. Grădina noastră părea cu totul acoperită de zăpadă.

  Dimineaţa următoare am evaluat pagubele. Grindina îmi distrusese toate plantele. Crinii-de-toamnă au fost cei mai afectaţi. Ghivecele de flori erau pline de apă şi nimic nu părea să fi supravieţuit furtunii.

  Încetul cu încetul, apa a început să se mai scurgă şi căldura verii a revenit, iar plantele au început să crească şi, spre surprinderea mea, chiar au înflorit. Furtuna afectase doar frunzele crinilor-de-toamnă, nu şi rădăcina. În cele din urmă, au înflorit şi crinii, în ciuda faptului că frunzele lor arătau precum caşcavalul găurit.

  Tot aşa, asupra noastră vin furtunile vieţii. În timpul furtunii, ne întrebăm dacă vom mai putea înflori vreodată. Sau chiar supravieţui. Totuşi, Dumnezeu ne spune în Isaia 58:11 că El ne va face noi – ca o grădină bine udată. Puterea Sa creatoare poate aduce din nou viaţă în noi. La început poate că nu vom reuşi să ne dăm seama ce face El. Dar, dacă rădăcinile ne sunt înfipte adânc în Cuvântul lui Dumnezeu, El poate elimina pagubele cauzate de furtună.

  Karen M. Philips

  Furtuna - 2020. Puterea Sa creatoare poate aduce din nou viaţă în noi. La început poate că nu vom reuşi să ne dăm seama ce face El. Dar, dacă rădăcinile ne sunt înfipte adânc în Cuvântul lui Dumnezeu, El poate elimina pagubele cauzate de furtună.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...