Articolul precedentRiscul mândriei
  Articolul următorSunați din trâmbiță în Sion!

  Doamna Iov

  Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu şi mori! – Iov 2:9

  Doamna Iov era căsătorită cu un bărbat proeminent, care, probabil, la acea vreme, avea o avere cât Aristotel Onassis, Bill Gates şi Donald Trump la un loc. Domnul Iov era un om bun, era credincios soţiei lui, purta de grijă familiei şi în toate afacerile era cinstit. Pot doar să îmi imaginez cât de devastată şi de supărată a fost doamna Iov de toate nenorocirile care au venit asupra soţului, a copiilor şi asupra bunăstării familiei (vezi Iov 1; 2).

  Femeile au rolul de a rezolva problemele, de a fi un ajutor potrivit şi de a avea grijă de cei din jur. Când nu a putut să facă niciunul din aceste lucruri, doamna Iov probabil că a fost distrusă. Nu a avut ce altceva să facă decât să suporte dezastrele care au căzut asupra familiei ei. Se pare că ultima picătură a fost să îl vadă pe soţul ei încercând să îşi cureţe bubele, care supurau şi care îi produceau mâncărime pe tot corpul. Singurele ei cuvinte consemnate în Biblie sunt sub forma unei întrebări şi apoi a unei afirmaţii: „încă mai ţii la principii? Blestemă pe Dumnezeu şi mori!” (Iov 2:9, trad. engl. GOD’S WORD). Probabil că era atât de mişcată de dragostea ei pentru domnul Iov, încât îşi dorea ca suferinţa lui groaznică să ia sfârşit.

  Mi se pare remarcabil faptul că doamna Iov nu L-a blestemat ea însăşi pe Dumnezeu, ci doar a sugerat ca domnul Iov să Îl blesteme. Dar el n-a făcut aşa ceva. Ce poveste uimitoare a credincioşiei lui Iov faţă de Dumnezeu, deşi nu înţelegea de ce se întâmplau toate acele lucruri! Ba, mai mult, prin devotamentul lui, şi soţia i-a fost salvată şi s-a putut bucura mai departe de răsplata pe care Dumnezeu le-a dat-o amândurora, inclusiv alţi zece copii şi mai multă bogăţie decât înainte.

  Tragedia familiei lui Iov probabil că a fost ştirea zilei în comunitatea în care locuiau. La urma urmei, „prietenii buni” veniseră în vremurile de necaz pentru a-l compătimi pe domnul Iov şi a-i atrage atenţia asupra lucrurilor pe care ei credeau că le-a făcut şi care l-ar fi pus în situaţia de a merita pedeapsa divină. Mare parte din conversaţiile din cartea Iov sunt fie discuţii cu Dumnezeu, fie cu aşa-numiţii prieteni. Într-un final, cu toţii au putut vedea restaurarea acestei familii. Experienţa familiei Iov este o mărturie pentru mulţi.

  Experienţa ta ce spune lumii? Chiar dacă poate nu înţelegi planul lui Dumnezeu pentru viaţa ta, ai încredere în El în ce priveşte viaţa şi viitorul tău? Crezi că El va lucra astfel încât totul să fie spre binele tău (vezi Romani 8:28)?

  Acum vedem ca într-o oglindă, în mod imperfect, dar, într-o zi, Dumnezeu va face totul clar (vezi 1 Corinteni 13:12)!

  Peggy Curtice Harris

  Doamna Iov - 2020. Experienţa ta ce spune lumii? Chiar dacă poate nu înţelegi planul lui Dumnezeu pentru viaţa ta, ai încredere în El în ce priveşte viaţa şi viitorul tău? Crezi că El va lucra astfel încât totul să fie spre binele tău?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...