Articolul precedentRiscul mândriei
    Articolul următorSunați din trâmbiță în Sion!

    Doamna Iov

    Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu şi mori! – Iov 2:9

    Doamna Iov era căsătorită cu un bărbat proeminent, care, probabil, la acea vreme, avea o avere cât Aristotel Onassis, Bill Gates şi Donald Trump la un loc. Domnul Iov era un om bun, era credincios soţiei lui, purta de grijă familiei şi în toate afacerile era cinstit. Pot doar să îmi imaginez cât de devastată şi de supărată a fost doamna Iov de toate nenorocirile care au venit asupra soţului, a copiilor şi asupra bunăstării familiei (vezi Iov 1; 2).

    Femeile au rolul de a rezolva problemele, de a fi un ajutor potrivit şi de a avea grijă de cei din jur. Când nu a putut să facă niciunul din aceste lucruri, doamna Iov probabil că a fost distrusă. Nu a avut ce altceva să facă decât să suporte dezastrele care au căzut asupra familiei ei. Se pare că ultima picătură a fost să îl vadă pe soţul ei încercând să îşi cureţe bubele, care supurau şi care îi produceau mâncărime pe tot corpul. Singurele ei cuvinte consemnate în Biblie sunt sub forma unei întrebări şi apoi a unei afirmaţii: „încă mai ţii la principii? Blestemă pe Dumnezeu şi mori!” (Iov 2:9, trad. engl. GOD’S WORD). Probabil că era atât de mişcată de dragostea ei pentru domnul Iov, încât îşi dorea ca suferinţa lui groaznică să ia sfârşit.

    Mi se pare remarcabil faptul că doamna Iov nu L-a blestemat ea însăşi pe Dumnezeu, ci doar a sugerat ca domnul Iov să Îl blesteme. Dar el n-a făcut aşa ceva. Ce poveste uimitoare a credincioşiei lui Iov faţă de Dumnezeu, deşi nu înţelegea de ce se întâmplau toate acele lucruri! Ba, mai mult, prin devotamentul lui, şi soţia i-a fost salvată şi s-a putut bucura mai departe de răsplata pe care Dumnezeu le-a dat-o amândurora, inclusiv alţi zece copii şi mai multă bogăţie decât înainte.

    Tragedia familiei lui Iov probabil că a fost ştirea zilei în comunitatea în care locuiau. La urma urmei, „prietenii buni” veniseră în vremurile de necaz pentru a-l compătimi pe domnul Iov şi a-i atrage atenţia asupra lucrurilor pe care ei credeau că le-a făcut şi care l-ar fi pus în situaţia de a merita pedeapsa divină. Mare parte din conversaţiile din cartea Iov sunt fie discuţii cu Dumnezeu, fie cu aşa-numiţii prieteni. Într-un final, cu toţii au putut vedea restaurarea acestei familii. Experienţa familiei Iov este o mărturie pentru mulţi.

    Experienţa ta ce spune lumii? Chiar dacă poate nu înţelegi planul lui Dumnezeu pentru viaţa ta, ai încredere în El în ce priveşte viaţa şi viitorul tău? Crezi că El va lucra astfel încât totul să fie spre binele tău (vezi Romani 8:28)?

    Acum vedem ca într-o oglindă, în mod imperfect, dar, într-o zi, Dumnezeu va face totul clar (vezi 1 Corinteni 13:12)!

    Peggy Curtice Harris

    Carolyn Rathbun Sutton
    Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

    Din aceeași categorie

    Ingredientul principal

    Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

    Prețuiește-o pe Rut a ta

    Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

    Mi-a schimbat viața

    Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

    Îngeri sub acoperire

    Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

    Publicate astăzi

    Când ești în al nouălea cer

    Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

    Ingredientul principal

    Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

    Cine sunt eu?

    Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

    Importanța autorității

    Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

    Az Úr megóvja gyermekeit

    „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...