Salata de cartofi și o rugăciune

  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. – Coloseni 3:23,24

  Este bine să fii prevăzător; totuşi, uneori, Dumnezeu ne aduce oameni în cale cu un motiv anume. El îi pune chiar acolo, după care trebuie să alegem: fie să rămânem pe acea parte a drumului şi să ajutăm, fie să trecem strada şi să nu ajutăm. Strada pe care locuiesc eu, lungă de aproape cinci kilometri, este locul excelent în care le pot arăta iubire oamenilor şi le pot vorbi despre Isus. într-o zi, mă plimbam şi vorbeam la telefon cu prietena mea, Georgia, când un bărbat a oprit maşina pe marginea drumului, imediat după ce a ieşit de pe aleea pavată a casei lui. A deschis geamul şi a strigat:

  – O ştii pe soţia mea, Kelly?

  I-am răspuns că nu cred că o cunosc. Deloc descurajat, el a continuat:

  – Soţia mea, Kelly, tocmai a fost diagnosticată cu cancer şi urmează să înceapă tratamentul.

  – Îmi pare rău să aud acest lucru. Aş putea veni să o vizitez peste câteva zile?

  – Da, sigur, a răspuns el, după care a plecat cu maşina.

  Întotdeauna este frumos să poţi duce ceva când mergi în vizită, aşa că am hotărât să duc o salată de cartofi. Câteva zile mai târziu, am făcut salata şi am mers în vizită împreună cu o prietenă. Soţul doamnei, T.J., ne-a întâmpinat la uşă, împreună cu copiii şi cumnata sa.

  – Salata de cartofi este preferata mea şi rareori am ocazia să o mănânc. (Încă un punct pentru inspiraţia Duhului Sfânt!)

  Kelly era prea bolnavă pentru a se da jos din pat sau pentru a primi musafiri, aşa că am întrebat familia dacă nu ar dori să înalţ o rugăciune. Am făcut un cerc şi ne-am strâns de mână, apoi m-am rugat. S-a format o legătură foarte frumoasă cu această familie de pe strada mea. Şi am menţinut această legătură. Câteva luni mai târziu, Kelly însăşi a oprit maşina şi mi-a mulţumit. Se simţea mai bine. Cu altă ocazie, a oprit pentru a-mi spune că se vindecase. La câţiva ani după aceea, am bătut din nou la uşa lor pentru a le spune că publicasem o carte. Copiii au fost foarte entuziasmaţi să îmi povestească despre propriile lor momente cu Dumnezeu şi chiar m-au lăsat să ţin în mână animalul lor de companie, o şinşilă. Este o mare bucurie să lucrezi pentru Dumnezeu şi să întâlneşti oameni pe stradă, oameni pe care Dumnezeu i-a pus în calea ta.

  Diane Pestes

  Salata de cartofi și o rugăciune - 2020. Copiii au fost foarte entuziasmaţi să îmi povestească despre propriile lor momente cu Dumnezeu şi chiar m-au lăsat să ţin în mână animalul lor de companie, o şinşilă. Este o mare bucurie să lucrezi pentru Dumnezeu şi să întâlneşti oameni pe stradă, oameni pe care Dumnezeu i-a pus în calea ta.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...