Articolul precedentPentru ce să fiu nefericit?
  Articolul următorUn meșteșugar iscusit

  Lecție de la brândușe

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu. (…) Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.” -1 Ioan 4:7,10,11

  Iarna geroasă se dusese. Bulbii de brânduşă începuseră să împingă mici lănci verzi înspre soare. Câteva zile mai târziu, o privelişte încântătoare de culoare mov-alburiu ne-a întâmpinat privirile. Apoi soarele a încălzit aerul suficient, încât bobocii să se deschidă asemenea potirelor. Albinuţele bâzâiau în jurul staminei galbene, adunând polen. Bobocii de un alb pur străluceau în lumina soarelui. Seara, pe când astrul ceresc se ascundea la orizont, am stat la fereastră şi am admirat rozul ce picta cerul şi movul ce aducea culoare stratului de flori. Petalele brânduşelor erau strânse laolaltă în boboci cilindrici.

  Dimineaţa următoare, florile erau încă adunate în boboci. „Doamne, îţi mulţumesc”, am şoptit, „pentru frumuseţea primăverii.”

  Bobocii se vor deschide din nou atunci când soarele îi va încălzi, parcă se auzea de afară. Brânduşele sunt asemenea copiilor Mei care nu mă cunosc. Ei îşi vor deschide inima faţă de căldura dragostei.

  Am meditat la această comparaţie. Mi-a venit în gând un vers dintr-o poezie de-a lui Edgar Guest: „Prefer să văd o predică trăită decât să ascult una.” Unii oameni înţeleg greşit caracterul lui Dumnezeu. Ei au impresia că Dumnezeu este un mare tiran, care caută dovezi să ne condamne. În cazul altora, relaţia lor cu tatăl – sau cu o altă persoană cu autoritate – i-a făcut să se simtă nedemni de dragoste. Aceste persoane nu pot înţelege dragostea lui Dumnezeu. Aici intervin ucenicii actuali ai lui Hristos. Când îmi deschid inima pentru a-i vedea pe oameni ca pe nişte copii preţuiţi şi iubiţi ai lui Dumnezeu, când demonstrez că îi accept pe cei care se autoînvinovăţesc, când în mod constant îi tratez pe oameni cu respect, chiar şi atunci când comportamentul lor nu este demn de respect, când ei simt căldura dragostei divine trecând printr-un om, atunci încep să îşi deschidă inima faţă de dragostea lui Dumnezeu.

  Mai târziu în aceeaşi zi, a ieşit soarele. Temperatura a crescut şi s-a încălzit. Florile mov-alburii s-au deschis şi şi-au arătat toată splendoarea. Doamne, m-am rugat eu, plantează în mine dragostea Ta! Transmite dragostea Ta prin mine. Încălzeşte astăzi prin mine un suflet care se luptă, as fel încât să îşi poată deschide inima faţă de Tine!

  Helen Heavirland

  Lecție de la brândușe - 2020. Florile mov-alburii s-au deschis şi şi-au arătat toată splendoarea. Doamne, m-am rugat eu, plantează în mine dragostea Ta! Transmite dragostea Ta prin mine. Încălzeşte astăzi prin mine un suflet care se luptă, as fel încât să îşi poată deschide inima faţă de Tine!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...