Articolul precedentPentru ce să fiu nefericit?
  Articolul următorUn meșteșugar iscusit

  Lecție de la brândușe

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu. (…) Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.” -1 Ioan 4:7,10,11

  Iarna geroasă se dusese. Bulbii de brânduşă începuseră să împingă mici lănci verzi înspre soare. Câteva zile mai târziu, o privelişte încântătoare de culoare mov-alburiu ne-a întâmpinat privirile. Apoi soarele a încălzit aerul suficient, încât bobocii să se deschidă asemenea potirelor. Albinuţele bâzâiau în jurul staminei galbene, adunând polen. Bobocii de un alb pur străluceau în lumina soarelui. Seara, pe când astrul ceresc se ascundea la orizont, am stat la fereastră şi am admirat rozul ce picta cerul şi movul ce aducea culoare stratului de flori. Petalele brânduşelor erau strânse laolaltă în boboci cilindrici.

  Dimineaţa următoare, florile erau încă adunate în boboci. „Doamne, îţi mulţumesc”, am şoptit, „pentru frumuseţea primăverii.”

  Bobocii se vor deschide din nou atunci când soarele îi va încălzi, parcă se auzea de afară. Brânduşele sunt asemenea copiilor Mei care nu mă cunosc. Ei îşi vor deschide inima faţă de căldura dragostei.

  Am meditat la această comparaţie. Mi-a venit în gând un vers dintr-o poezie de-a lui Edgar Guest: „Prefer să văd o predică trăită decât să ascult una.” Unii oameni înţeleg greşit caracterul lui Dumnezeu. Ei au impresia că Dumnezeu este un mare tiran, care caută dovezi să ne condamne. În cazul altora, relaţia lor cu tatăl – sau cu o altă persoană cu autoritate – i-a făcut să se simtă nedemni de dragoste. Aceste persoane nu pot înţelege dragostea lui Dumnezeu. Aici intervin ucenicii actuali ai lui Hristos. Când îmi deschid inima pentru a-i vedea pe oameni ca pe nişte copii preţuiţi şi iubiţi ai lui Dumnezeu, când demonstrez că îi accept pe cei care se autoînvinovăţesc, când în mod constant îi tratez pe oameni cu respect, chiar şi atunci când comportamentul lor nu este demn de respect, când ei simt căldura dragostei divine trecând printr-un om, atunci încep să îşi deschidă inima faţă de dragostea lui Dumnezeu.

  Mai târziu în aceeaşi zi, a ieşit soarele. Temperatura a crescut şi s-a încălzit. Florile mov-alburii s-au deschis şi şi-au arătat toată splendoarea. Doamne, m-am rugat eu, plantează în mine dragostea Ta! Transmite dragostea Ta prin mine. Încălzeşte astăzi prin mine un suflet care se luptă, as fel încât să îşi poată deschide inima faţă de Tine!

  Helen Heavirland

  Lecție de la brândușe - 2020. Florile mov-alburii s-au deschis şi şi-au arătat toată splendoarea. Doamne, m-am rugat eu, plantează în mine dragostea Ta! Transmite dragostea Ta prin mine. Încălzeşte astăzi prin mine un suflet care se luptă, as fel încât să îşi poată deschide inima faţă de Tine!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...