Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Bucuria adopției

  Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava!” adică „Tată!” – Romani 8:15

  Era târziu. Tocmai ce încuiasem uşa bisericii după o seară foarte aglomerată la şcoala biblică de vacanţă. Unul dintre ceilalţi organizatori a venit spre noi şi ne-a arătat un pisoiaş vagabond pe care îl găsise în desiş. Bietul motănel striga după ajutor când a fost găsit. Eu şi fiica mea am căzut de acord foarte repede să îl luăm pe micuţ acasă. L-am numit Pogo, deoarece personajul-pisică din programul de la şcoala biblică pentru vacanţă se numea Pogo.

  Pe drum spre casă, ne-am oprit şi am cumpărat hrană pentru pisici. Deoarece era pe jumătate murdar şi pe jumătate înfometat, i-am făcut o baie şi apoi l-am hrănit. Mânca tot ce primea. Mânca hrana specială pentru pisici şi pe cea a câinilor şi cerea recompense exact ca şi câinii noştri. De fapt, noul membru al familiei se comporta mai mult ca un câine decât ca o pisică. El ne „vorbea”, ne implora să îl mângâiem după urechi şi se juca cu câinii zburdalnici – cu toţii fiind foarte atenţi să nu se rănească unii pe alţii. Când joaca devine prea dură pentru el, Pogo se zburleşte la câini şi fuge. Câinii fac la fel când Pogo devine prea dur cu ei.

  Îl iubim pe Pogo foarte mult şi suntem bucuroşi că l-am adoptat, pentru că ne aduce multă bucurie. Acum are opt ani, dar nu s-a schimbat foarte mult de când l-am adus în casa noastră pentru prima dată. Şi acum mănâncă mâncare pentru câini, cere recompense şi se ia la harţă cu câinii. De fapt, sunt surprinsă că pot sta liniştită să scriu aceste rânduri fără ca el să se urce pe mine şi pe computer, încercând să obţină puţină atenţie din partea mea.

  La fel cum noi l-am salvat pe Pogo, şi Isus a venit să ne salveze pe noi: eram pierduţi, ne era teamă şi eram captivii acestei vieţi de durere şi păcat. El a vrut ca noi să ştim că suntem iubiţi, salvaţi şi adoptaţi. Îţi poţi imagina cum va fi când va veni să ne ia acasă la El? Eu îmi imaginez că voi alerga, voi sări, mă voi juca şi voi mânca toate bunătăţile pe care le voi primi în cer. Dar, mai presus de orice, voi alerga la Isus să Îl îmbrăţişez. La fel cum Pogo ne aduce atâta bucurie, eu cred cu tărie că Isus aşteaptă cu nerăbdare să ne ia acasă. Cu noi acolo, bucuria Lui va fi deplină. Evrei 12:2 spune că Isus „a suferit crucea” pentru că noi eram „bucuria care-I era pusă înainte”.

  Inima mea tânjeşte după acea zi. Vino, Doamne Isuse!

  Mona Fellers

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...