Articolul precedentDespre curaj si scop
  Articolul următorSecretele biruinței

  Hai la masă!

  Căci El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?” – Evrei 13:5,6

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Cu mult înainte de a fi mamă, am hotărât ca, atunci când va veni vremea să am un copil, să aleg o naştere naturală, fără niciun medicament. De asemenea, dorinţa mea era să îmi alăptez copilul. Fără biberoane! Înainte de a se naşte fetiţa mea, în Alaska, ştiam că voi avea puţin ajutor în ceea ce priveşte naşterea naturală sau alăptarea. Cineva mi-a sugerat să merg la bibliotecă pentru mai multe cărţi din care să mă informez. M-am întors acasă cu un manual publicat de La Leche League International (un grup nonprofit care le oferă femeilor informaţii şi susţinere pentru alăptare.). Acea carte a fost ajutorul ideal pentru mine. De fapt, după ce am devenit mamă pentru prima dată, acea carte m-a ajutat să scap de vina pe care am simţit-o mai târziu pentru că dormeam împreună cu fetiţa sau pentru că o luam cu mine peste tot, în loc să îi angajez o bonă.

  Îmi amintesc că am citit că trupul unei mame anunţă când îi este foame copilului, chiar înainte ca acesta să plângă. Dar unii se întreabă de ce nu merge mama să îl hrănească pe copil înainte ca el să înceapă să plângă. Am citit un răspuns în acel manual. Autorul sugera ca cititorul să se gândească cât de frumos ar fi să intri în casă când îţi este foame şi să descoperi că cina a fost deja pregătită! Masa este gata! Numai gândul la o asemenea posibilitate ne face să zâmbim. Mi-a plăcut acea ilustraţie. Eu aşa am făcut cu amândoi copiii mei. Tocmai de aceea ei au ştiut întotdeauna nu doar că voi fi aproape să îi aud când plâng, dar şi că întotdeauna le voi împlini nevoile.

  Meditând la această anticipare maternă a nevoilor de hrană ale bebeluşului, am ajuns şi la o paralelă spirituală. Şi Dumnezeu este la fel. El spune: „înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (Isaia 65:24). Dumnezeu este întotdeauna aproape să ne audă strigătele şi să ne împlinească nevoile. Cât de minunat este Dumnezeul căruia îi slujim! El nu ne va părăsi niciodată! El lucrează chiar acum pentru a ne oferi răspunsuri la problemele noastre. El a mers în cer ca să pregătească un loc special pentru noi, să ne aştepte cu masa deja pregătită. Este gata şi ne aşteaptă pe mine şi pe tine. Uau! Hai la masă!

  Kathy Jo Duterrow Jones

  Hai la masă! - 2020. Cât de minunat este Dumnezeul căruia îi slujim! El nu ne va părăsi niciodată! El lucrează chiar acum pentru a ne oferi răspunsuri la problemele noastre. El a mers în cer ca să pregătească un loc special pentru noi, să ne aştepte cu masa deja pregătită. Este gata şi ne aşteaptă pe mine şi pe tine. Uau! Hai la masă!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...