Prezența inimaginabilă a lui Dumnezeu

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău. – Isaia 43:2,3

  În perioada în care predam la o universitate mare din sudul Californiei, am fost contactată de directorul campusului unei şcoli postliceale pentru asistente, care îmi cerea ajutorul pentru a primi acreditarea. Şcoala îşi pierduse acreditarea din cauza rezultatelor slabe ale elevilor, aşa că nu mai putea începe un nou ciclu de învăţământ.

  Ştiind că puteam fi de ajutor, am acceptat provocarea de a pune şcoala din nou pe picioare. Procentul de promovare al elevilor şcolii era cu cel puţin 20% sub media naţională. Implementarea unui plan de corecţie includea şi îmbunătăţirea infrastructurii academice, ceea ce însemna că trebuiau făcute anumite schimbări. Implementarea schimbărilor putea aduce cu sine mult stres în mediul de lucru. Cel mai adesea nu reuşeam nici măcar să ies din campus pentru a lua prânzul.

  Într-o zi, când stresul era deja atât de mare, încât devenise o povară de nesuportat, am hotărât să ies la plimbare şi să merg să mănânc. Mai întâi am mers şi m-am plimbat prin magazine, lucru care m-a relaxat. Pentru că îmi era foame, am mers la un restaurant fast-food, la drive-in, pentru a cumpăra mâncare. Am comandat ce doream şi apoi am aşteptat cu maşina la coadă pentru a primi mâncarea.

  Am întrebat cât trebuie să plătesc la fereastra unde se făcea plata. Doamna de la fereastră mi-a spus:

  – Este ziua dumneavoastră astăzi!

  M-am uitat la ea uimită şi am întrebat-o ce voia să spună.

  – Nu trebuie să plătiţi nimic pentru mâncare. Este ziua dumneavoastră astăzi! Nu îmi venea să cred cele auzite.

  – Vă mulţumesc foarte mult; să aveţi o zi bună! a fost tot ce am putut să spun. Dintr-odată, mi-am dat seama că încercam să îmi port singură poverile. Dar Dumnezeu nu mă părăsise. El a fost acolo asigurându-mă – prin acest gest de bunătate – că, deoarece El era alături de mine, puteam trece peste orice încercare. De multe ori, în perioadele de stres din viaţa noastră, trecem cu vederea prezenta lui Dumnezeu, care, în felul Lui, ne reaminteşte că El ne cunoaşte gândurile şi neliniştile. El spune: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28).

  Edna Bacate Domingo

  Prezența inimaginabilă a lui Dumnezeu - 2020. De multe ori, în perioadele de stres din viaţa noastră, trecem cu vederea prezenta lui Dumnezeu, care, în felul Lui, ne reaminteşte că El ne cunoaşte gândurile şi neliniştile. El spune: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...