Articolul precedentO viață cu… cântec
  Articolul următorCe m-a învățat viața (2)

  Sub aripile Sale

  Păzeşte-mă ca lumina ochiului, ocroteşte-mă, la umbra aripilor Tale. – Psalmii 17:8

  Veranda noastră din faţă este destul de mică, dar are două cârlige pentru agăţat coşuri. Când am cumpărat casa, am fost binecuvântaţi să moştenim şi două ferigi-sabie de la foştii proprietari. înainte de iarnă, am dat ferigile jos, le-am curăţat şi le-am depozitat în garaj (şi uneori în cada mea de baie), le-am mai scos doar în zilele însorite şi pentru a le uda periodic. Era în anul 1971, şi în acel an au fost câteva zile însorite la rând, aşa că am scos ferigile afară din peştera lor de iarnă să stea la aer curat şi la lumina soarelui.

  Le-am scos pe verandă şi o pasăre a zburat direct spre una dintre ele, cu scopul de a-şi face cuib. Acum eram în dilemă. Ştiam că mai venea vreme rece şi trebuia să hotărăsc dacă voi duce ferigile înapoi în garaj, pentru a le păstra, sau le voi lăsa pe verandă, pentru ca pasărea să aibă un loc sigur unde să îşi crească puişorii. Totuşi, dacă alegeam a doua variantă, riscam viaţa preţioasei mele ferigi, în cazul în care temperaturile urmau să scadă prea mult. După ce m-am gândit foarte bine, am primit sfaturi şi m-am rugat, am hotărât să las ferigile afară pentru a nu-i deranja pe noii mei vecini înaripaţi. Dimineaţa următoare, gazonul din spate era acoperit de un strat subţire de gheaţă. Inima mi s-a întristat gândindu-mă la preţioasele mele ferigi atârnate pe veranda din faţă. Dar apoi am auzit ciripitul micilor păsări, care stăteau în coşul atârnat, şi se vedea activitate intensă înspre şi dinspre coş. Mi-am dat seama că luasem decizia corectă, indiferent dacă ferigile aveau să supravieţuiască sau nu.

  Dumnezeu mi-a reamintit de un sacrificiu mult mai mare decât posibilitatea de a-mi pierde ferigile. „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16).

  Dumnezeu a prevăzut că răceala păcatului avea să cuprindă lumea Lui nou-creată şi preţuită. Totuşi, El a ales să facă sacrificiul suprem, trimiţându-L pe Fiul Lui, Isus, să atârne pe o cruce rece, aspră, pentru ca noi să avem siguranţa unui cămin veşnic împreună cu El.

  Prin această experienţă – deşi păsările nu vor şti niciodată cât am riscat pentru ele am reuşit să înţeleg puţin din neliniştea pe care probabil că a simţit-o Dumnezeu când a ales să Îl dea pe Fiul Său pentru noi. Din fericire, ştim cât L-a costat mântuirea noastră pe Tatăl nostru iubitor.

  Hai să îi mulţumim astăzi pentru că a jertfit totul pentru noi.

  Annemarie Freeman

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...