Articolul precedentÎn numele Legii”
  Articolul următorSă te cunoști pe tine însuți

  Întâlnire providențială

  Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. – Evrei 10:24

  Aşteptam cu nerăbdare această zi. Eu şi fiica mea, care era foarte ocupată în calitate de consilier la o instituţie foarte mare de sănătate mintală, plănuisem o zi a fetelor: cumpărături la magazinele noastre preferate şi prânzul împreună. Ne-am făcut planurile în aşa fel încât să coincidă cu participarea soţului meu la o întâlnire pastorală la o biserică aproape de oraşul unde locuieşte fiica noastră.

  Chiar când parcam în faţa primului magazin, a sunat telefonul fiicei mele. Auzind ce spunea ea, mi-am dat seama că vorbea cu cineva care trecea printr-o luptă emoţională. Când a terminat de vorbit la telefon, amândouă am ştiut că ea trebuia să acorde atenţie acelei situaţii. Cu mare reţinere, ne-am anulat planurile, şi ea m-a dus înapoi la biserică. Soţul meu, care era pe punctul de a pleca la prânz împreună cu alţi pastori, a fost surprins să mă vadă. După ce a auzit motivul, a sugerat să mă alătur grupului lor pentru a lua prânzul. El mi-a spus că şi Carolyn, o femeie-capelan la un azil, urma să participe.

  Eu şi Carolyn am găsit multe subiecte de discuţie. Ea m-a întrebat ce îmi place să fac în timpul liber. I-am spus că, în urmă cu câţiva ani, îmi plăcea să tricotez şi recent hotărâsem să îmi reiau acest hobby. Dar i-am spus că încercam să găsesc şi un „scop” pentru care să croşetez. Carolyn mi-a spus că pacienţilor ei le-ar prinde bine nişte pături mici cu care să îşi acopere picioarele. Aşa a început proiectul meu misionar cu pături. De fiecare dată mă rog ca cel care primeşte păturica să fie binecuvântat. Carolyn mi-a spus că fiecare păturică a fost foarte apreciată şi că aveau culoarea şi modelul potrivit pentru fiecare persoană în parte.

  Intenţionam să continui să tricotez, dar două operaţii la umăr şi sfatul terapeutului meu mi-au dat de înţeles că va trebui să mai aştept un an. Mi s-a sugerat să-mi fac rost de un suport rotund pentru tricotat. Problema a fost rezolvată, până când am fost operată la ambele mâini. Terapeutul mi-a spus atunci: „Aşteptaţi un an.” M-am rugat: Ce pot să fac? Fiica noastră a sunat şi mi-a spus că soacra ei, pasionată de mulţi ani de păturile matlasate din petice (quilting), se muta într-o casă mai mică şi căuta pe cineva căruia să îi dăruiască trei cutii uriaşe pline de bucăţi foarte frumoase de material, aranjate pe culori. Mi-am cumpărat cărţi cu modele simple de quilt şi acum îmi continui proiectul misionar cu pături, dar, în loc să tricotez, cos.

  O zi pe care o doream petrecută cu fiica mea, care a început ca o mare dezamăgire, a avut ca rezultat o prietenie nouă şi un proiect nou, prin care mulţi alţii au fost binecuvântaţi. Dumnezeu ştie mai bine.

  Laura Hartmann

  Întâlnire providențială - 2020. O zi pe care o doream petrecută cu fiica mea, care a început ca o mare dezamăgire, a avut ca rezultat o prietenie nouă şi un proiect nou, prin care mulţi alţii au fost binecuvântaţi. Dumnezeu ştie mai bine.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...