Articolul precedentÎn numele Legii”
  Articolul următorSă te cunoști pe tine însuți

  Întâlnire providențială

  Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. – Evrei 10:24

  Aşteptam cu nerăbdare această zi. Eu şi fiica mea, care era foarte ocupată în calitate de consilier la o instituţie foarte mare de sănătate mintală, plănuisem o zi a fetelor: cumpărături la magazinele noastre preferate şi prânzul împreună. Ne-am făcut planurile în aşa fel încât să coincidă cu participarea soţului meu la o întâlnire pastorală la o biserică aproape de oraşul unde locuieşte fiica noastră.

  Chiar când parcam în faţa primului magazin, a sunat telefonul fiicei mele. Auzind ce spunea ea, mi-am dat seama că vorbea cu cineva care trecea printr-o luptă emoţională. Când a terminat de vorbit la telefon, amândouă am ştiut că ea trebuia să acorde atenţie acelei situaţii. Cu mare reţinere, ne-am anulat planurile, şi ea m-a dus înapoi la biserică. Soţul meu, care era pe punctul de a pleca la prânz împreună cu alţi pastori, a fost surprins să mă vadă. După ce a auzit motivul, a sugerat să mă alătur grupului lor pentru a lua prânzul. El mi-a spus că şi Carolyn, o femeie-capelan la un azil, urma să participe.

  Eu şi Carolyn am găsit multe subiecte de discuţie. Ea m-a întrebat ce îmi place să fac în timpul liber. I-am spus că, în urmă cu câţiva ani, îmi plăcea să tricotez şi recent hotărâsem să îmi reiau acest hobby. Dar i-am spus că încercam să găsesc şi un „scop” pentru care să croşetez. Carolyn mi-a spus că pacienţilor ei le-ar prinde bine nişte pături mici cu care să îşi acopere picioarele. Aşa a început proiectul meu misionar cu pături. De fiecare dată mă rog ca cel care primeşte păturica să fie binecuvântat. Carolyn mi-a spus că fiecare păturică a fost foarte apreciată şi că aveau culoarea şi modelul potrivit pentru fiecare persoană în parte.

  Intenţionam să continui să tricotez, dar două operaţii la umăr şi sfatul terapeutului meu mi-au dat de înţeles că va trebui să mai aştept un an. Mi s-a sugerat să-mi fac rost de un suport rotund pentru tricotat. Problema a fost rezolvată, până când am fost operată la ambele mâini. Terapeutul mi-a spus atunci: „Aşteptaţi un an.” M-am rugat: Ce pot să fac? Fiica noastră a sunat şi mi-a spus că soacra ei, pasionată de mulţi ani de păturile matlasate din petice (quilting), se muta într-o casă mai mică şi căuta pe cineva căruia să îi dăruiască trei cutii uriaşe pline de bucăţi foarte frumoase de material, aranjate pe culori. Mi-am cumpărat cărţi cu modele simple de quilt şi acum îmi continui proiectul misionar cu pături, dar, în loc să tricotez, cos.

  O zi pe care o doream petrecută cu fiica mea, care a început ca o mare dezamăgire, a avut ca rezultat o prietenie nouă şi un proiect nou, prin care mulţi alţii au fost binecuvântaţi. Dumnezeu ştie mai bine.

  Laura Hartmann

  Întâlnire providențială - 2020. O zi pe care o doream petrecută cu fiica mea, care a început ca o mare dezamăgire, a avut ca rezultat o prietenie nouă şi un proiect nou, prin care mulţi alţii au fost binecuvântaţi. Dumnezeu ştie mai bine.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...