Articolul precedentCând doi se ceartă …
  Articolul următorCredință fără apartenență

  Predă-te, nu mai lupta!

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  Există momente în viaţă când ne întrebăm care este planul lui Dumnezeu pentru noi. Apoi trecem prÎntr-o perioadă de aşteptare. În acest răstimp, rezultatul poate depinde de atitudinea pe care noi o avem faţă de viaţă.

  Unii oameni îşi pierd curajul când totul pare deprimant. Alţii luptă din greu şi dau din coate pentru ceea ce doresc să realizeze. Deşi nu este nimic rău în a proceda aşa, există o cale mai bună. Toată viaţa mea am luptat pentru ceea ce îmi doream şi mă mândream cu rezistenţa mea. Totuşi, după atâta luptă, am obosit. Mă simţeam epuizată şi am renunţat la visurile mele. Atunci am renunţat. „Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înălţa pe o stâncă” (Psalmii 27:5).

  Din fericire pentru mine – şi la fel poate fi şi pentru tine -, Isus a auzit strigătele mele şi mi-a văzut lacrimile. Chiar când îmi pierdusem speranţa, Mântuitorul meu m-a luat dintr-un loc periculos (fizic şi spiritual), a pus un acoperiş deasupra capului meu şi m-a adus înapoi la piciorul crucii. „Doamne, în Tine mă încred: să nu fiu dat de ruşine niciodată. Izbăveşte-mă, în dreptatea Ta!” (Psalmii 31:1). Când trăieşti pentru Dumnezeu, lucrurile nu vor merge ca pe roate, nu va fi totul bine şi frumos, dar te asigur că poţi sta liniştită, deoarece viitorul îţi este asigurat. „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5).

  Eu nu mai vreau să lupt. Acum, când mâinile mele se ridică, nu o fac în semn de disperare, ci se ridică pentru a-L lăuda pe Dumnezeu. Când strig, strig pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Am hotărât să 11 las pe Dumnezeu să ducă luptele mele. El a spus: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui. (…) Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi” (Matei 6:33,34).

  Având binecuvântarea lui Dumnezeu şi călăuzirea constantă a Duhului Sfânt, poţi realiza tot ce îţi poţi imagina, dacă este voia lui Dumnezeu.

  Nimic nu este imposibil pentru omnipotentul nostru Dumnezeu, aşa că predă-te Lui acum şi nu mai lupta singură în viaţa aceasta de chin!

  Kimberly M.H. Henry

  Predă-te, nu mai lupta! - 2020. Având binecuvântarea lui Dumnezeu şi călăuzirea constantă a Duhului Sfânt, poţi realiza tot ce îţi poţi imagina, dacă este voia lui Dumnezeu. Nimic nu este imposibil pentru omnipotentul nostru Dumnezeu, aşa că predă-te Lui acum şi nu mai lupta singură în viaţa aceasta de chin!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...