Articolul precedentCând doi se ceartă …
  Articolul următorCredință fără apartenență

  Predă-te, nu mai lupta!

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  Există momente în viaţă când ne întrebăm care este planul lui Dumnezeu pentru noi. Apoi trecem prÎntr-o perioadă de aşteptare. În acest răstimp, rezultatul poate depinde de atitudinea pe care noi o avem faţă de viaţă.

  Unii oameni îşi pierd curajul când totul pare deprimant. Alţii luptă din greu şi dau din coate pentru ceea ce doresc să realizeze. Deşi nu este nimic rău în a proceda aşa, există o cale mai bună. Toată viaţa mea am luptat pentru ceea ce îmi doream şi mă mândream cu rezistenţa mea. Totuşi, după atâta luptă, am obosit. Mă simţeam epuizată şi am renunţat la visurile mele. Atunci am renunţat. „Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înălţa pe o stâncă” (Psalmii 27:5).

  Din fericire pentru mine – şi la fel poate fi şi pentru tine -, Isus a auzit strigătele mele şi mi-a văzut lacrimile. Chiar când îmi pierdusem speranţa, Mântuitorul meu m-a luat dintr-un loc periculos (fizic şi spiritual), a pus un acoperiş deasupra capului meu şi m-a adus înapoi la piciorul crucii. „Doamne, în Tine mă încred: să nu fiu dat de ruşine niciodată. Izbăveşte-mă, în dreptatea Ta!” (Psalmii 31:1). Când trăieşti pentru Dumnezeu, lucrurile nu vor merge ca pe roate, nu va fi totul bine şi frumos, dar te asigur că poţi sta liniştită, deoarece viitorul îţi este asigurat. „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5).

  Eu nu mai vreau să lupt. Acum, când mâinile mele se ridică, nu o fac în semn de disperare, ci se ridică pentru a-L lăuda pe Dumnezeu. Când strig, strig pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Am hotărât să 11 las pe Dumnezeu să ducă luptele mele. El a spus: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui. (…) Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi” (Matei 6:33,34).

  Având binecuvântarea lui Dumnezeu şi călăuzirea constantă a Duhului Sfânt, poţi realiza tot ce îţi poţi imagina, dacă este voia lui Dumnezeu.

  Nimic nu este imposibil pentru omnipotentul nostru Dumnezeu, aşa că predă-te Lui acum şi nu mai lupta singură în viaţa aceasta de chin!

  Kimberly M.H. Henry

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...