Articolul precedentCând doi se ceartă …
  Articolul următorCredință fără apartenență

  Predă-te, nu mai lupta!

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  Există momente în viaţă când ne întrebăm care este planul lui Dumnezeu pentru noi. Apoi trecem prÎntr-o perioadă de aşteptare. În acest răstimp, rezultatul poate depinde de atitudinea pe care noi o avem faţă de viaţă.

  Unii oameni îşi pierd curajul când totul pare deprimant. Alţii luptă din greu şi dau din coate pentru ceea ce doresc să realizeze. Deşi nu este nimic rău în a proceda aşa, există o cale mai bună. Toată viaţa mea am luptat pentru ceea ce îmi doream şi mă mândream cu rezistenţa mea. Totuşi, după atâta luptă, am obosit. Mă simţeam epuizată şi am renunţat la visurile mele. Atunci am renunţat. „Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înălţa pe o stâncă” (Psalmii 27:5).

  Din fericire pentru mine – şi la fel poate fi şi pentru tine -, Isus a auzit strigătele mele şi mi-a văzut lacrimile. Chiar când îmi pierdusem speranţa, Mântuitorul meu m-a luat dintr-un loc periculos (fizic şi spiritual), a pus un acoperiş deasupra capului meu şi m-a adus înapoi la piciorul crucii. „Doamne, în Tine mă încred: să nu fiu dat de ruşine niciodată. Izbăveşte-mă, în dreptatea Ta!” (Psalmii 31:1). Când trăieşti pentru Dumnezeu, lucrurile nu vor merge ca pe roate, nu va fi totul bine şi frumos, dar te asigur că poţi sta liniştită, deoarece viitorul îţi este asigurat. „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5).

  Eu nu mai vreau să lupt. Acum, când mâinile mele se ridică, nu o fac în semn de disperare, ci se ridică pentru a-L lăuda pe Dumnezeu. Când strig, strig pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Am hotărât să 11 las pe Dumnezeu să ducă luptele mele. El a spus: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui. (…) Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi” (Matei 6:33,34).

  Având binecuvântarea lui Dumnezeu şi călăuzirea constantă a Duhului Sfânt, poţi realiza tot ce îţi poţi imagina, dacă este voia lui Dumnezeu.

  Nimic nu este imposibil pentru omnipotentul nostru Dumnezeu, aşa că predă-te Lui acum şi nu mai lupta singură în viaţa aceasta de chin!

  Kimberly M.H. Henry

  Predă-te, nu mai lupta! - 2020. Având binecuvântarea lui Dumnezeu şi călăuzirea constantă a Duhului Sfânt, poţi realiza tot ce îţi poţi imagina, dacă este voia lui Dumnezeu. Nimic nu este imposibil pentru omnipotentul nostru Dumnezeu, aşa că predă-te Lui acum şi nu mai lupta singură în viaţa aceasta de chin!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...