Omizile și varza

Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război, izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului (…); să mângâi pe toţi cei întristaţi; să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească, în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie, în locul plânsului, o haină de laudă, în locul unui duh mâhnit.” – Isaia 61:1-3

Poate te întrebi ce au în comun omizile şi varza. În cei patruzeci de ani de viaţă, niciodată nu am întâlnit o persoană căreia să nu îi placă zborul lin al fluturelui pe cerul însorit. Această privelişte e fermecătoare. Pe lângă acest fluture, care nu provoacă multe reacţii sau nicio reacţie negativă, o porţie bună de varză bine asezonată este un plus delicios la orice masă de sărbători, în special când este consumată alături de nişte brioşe din porumb.

Adevărul este că, la început, un fluture nu e deloc frumos. Frumuseţea lui este în contrast izbitor cu vechea lui viaţă. Acest zburător care ne încântă privirea a fost odată un vierme urât, cu puf, care îşi petrecea timpul mâncând tot ce găsea, până în ziua în care a devenit crisalidă intr-un cocon întunecos şi sumbru. Captiv în acel cocon, trupul micuţei omizi trebuia să se dezintegreze pentru a deveni ceea ce noi iubim astăzi: un fluture frumos.

La fel se poate spune şi despre varză. înainte de a ajunge la tine în farfurie, înconjurate de alte bunătăţi servite la o masă de sărbătoare, varza a fost cândva o sămânţă mică, ce a trebuit să fie îngropată în pământul rece şi întunecos; a trebuit udată şi cultivată. Chiar şi după ce seminţele au crescut şi s-au transformat în frunze verzi şi frumoase, savoarea lor este desăvârşită de prima pală de vânt rece al sfârşitului de toamnă.

Ţi se mai pare dură viaţa? Simţi că nu ai avut nicio şansă? La fel ca omida sau ca sămânţa de varză, simţi că eşti îngropată de vie intr-un loc rece şi întunecos? Ei bine, nu-ţi pierde credinţa! Dumnezeu va face ceva frumos din tine chiar în acest moment. Cel care a promis Se va ţine de cuvânt şi îţi va da într-o zi frumuseţe în schimbul cenuşii care s-a tot adunat deasupra ta. Într-o zi, curând, vei zbura ca un fluture frumos şi îi vei uimi pe cei care credeau că povestea ta se încheiase.

Prin har, viaţa ta Îl va aduce slavă lui Dumnezeu!

Sommer E. Williams

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor