Articolul precedent“Pot totul în Hristos…”
  Articolul următorAmenințat cu moartea

  Omizile și varza

  Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război, izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului (…); să mângâi pe toţi cei întristaţi; să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească, în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie, în locul plânsului, o haină de laudă, în locul unui duh mâhnit.” – Isaia 61:1-3

  Poate te întrebi ce au în comun omizile şi varza. În cei patruzeci de ani de viaţă, niciodată nu am întâlnit o persoană căreia să nu îi placă zborul lin al fluturelui pe cerul însorit. Această privelişte e fermecătoare. Pe lângă acest fluture, care nu provoacă multe reacţii sau nicio reacţie negativă, o porţie bună de varză bine asezonată este un plus delicios la orice masă de sărbători, în special când este consumată alături de nişte brioşe din porumb.

  Adevărul este că, la început, un fluture nu e deloc frumos. Frumuseţea lui este în contrast izbitor cu vechea lui viaţă. Acest zburător care ne încântă privirea a fost odată un vierme urât, cu puf, care îşi petrecea timpul mâncând tot ce găsea, până în ziua în care a devenit crisalidă intr-un cocon întunecos şi sumbru. Captiv în acel cocon, trupul micuţei omizi trebuia să se dezintegreze pentru a deveni ceea ce noi iubim astăzi: un fluture frumos.

  La fel se poate spune şi despre varză. înainte de a ajunge la tine în farfurie, înconjurate de alte bunătăţi servite la o masă de sărbătoare, varza a fost cândva o sămânţă mică, ce a trebuit să fie îngropată în pământul rece şi întunecos; a trebuit udată şi cultivată. Chiar şi după ce seminţele au crescut şi s-au transformat în frunze verzi şi frumoase, savoarea lor este desăvârşită de prima pală de vânt rece al sfârşitului de toamnă.

  Ţi se mai pare dură viaţa? Simţi că nu ai avut nicio şansă? La fel ca omida sau ca sămânţa de varză, simţi că eşti îngropată de vie intr-un loc rece şi întunecos? Ei bine, nu-ţi pierde credinţa! Dumnezeu va face ceva frumos din tine chiar în acest moment. Cel care a promis Se va ţine de cuvânt şi îţi va da într-o zi frumuseţe în schimbul cenuşii care s-a tot adunat deasupra ta. Într-o zi, curând, vei zbura ca un fluture frumos şi îi vei uimi pe cei care credeau că povestea ta se încheiase.

  Prin har, viaţa ta Îl va aduce slavă lui Dumnezeu!

  Sommer E. Williams

  Omizile și varza - 2020. Cel care a promis Se va ţine de cuvânt şi îţi va da într-o zi frumuseţe în schimbul cenuşii care s-a tot adunat deasupra ta. Într-o zi, curând, vei zbura ca un fluture frumos şi îi vei uimi pe cei care credeau că povestea ta se încheiase.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...