Articolul precedentCălăuziți de Dumnezeu
  Articolul următorStrăini și chiriași

  În așteptarea răspunsului de la Domnul

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc. – Isaia 40:31

  La fel ca aproape toate fetiţele, eu îmi petreceam majoritatea zilelor visând la ziua în care mă voi căsători, voi avea copii şi voi trăi fericită până la adânci bătrâneţi! Oare prinţul va fi un doctor chipeş, un avocat deştept sau un profesor foarte drăguţ? Ca adolescentă, adesea îmi „planificam” nunta: cine să fie domnişoare de onoare, cavaleri de onoare, cine să întâmpine oaspeţii, fetiţele care să împrăştie petale şi chiar cine să predice. Culorile nunţii rămâneau întotdeauna aceleaşi – mov sau roz.

  În Matei 6:33, se spune: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Aşa că citeam din Biblie în fiecare zi, mergeam la biserică săptămânal, mă rugam stăruitor (în special pentru un soţ), îi tratam pe toţi cu bunătate şi acceptam responsabilităţi la biserică. M-am înscris în orice cor am putut, în special în cele care făceau deplasări, pentru a avea ocazia să îmi întâlnesc soţul.

  Când am ajuns la patruzeci de ani, am hotărât să fac la fel ca Ana, aşa cum scrie în 1 Samuel 1:10 – „Şi Ana se ruga Domnului cu sufletul amărât şi plângea”. Aşa că m-am rugat şi am plâns – nemângâiată. Nu puteam spune nimănui, poate ar fi crezut că sunt nebună sau, cine ştie, „drogată”! Deja toate fetiţele la care mă gândeam să împrăştie petale erau prea mari, aveam prietene noi şi alesesem mai mulţi pastori care să oficieze căsătoria. Dar, stai, textul din Psalmii 27:14 parcă îmi striga în urechi: „Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!” Aşa că am aşteptat, am nădăjduit plină de curaj şi tărie.

  Oare aşteptarea răspunsului de la Dumnezeu ne măreşte încrederea – încrederea că El va aduce bărbatul potrivit la momentul potrivit? Ne dă această aşteptare curaj să rezistăm? Şi oare această aşteptare ne întăreşte inima şi ne pregăteşte pentru a primi darurile Sale desăvârşite? Eu cred că aşteptarea răspunsului de la Dumnezeu este singura cale de a fi pregătiţi pentru a primi ceea ce El doreşte să avem.

  După ce am împlinit cincizeci de ani, Dumnezeu mi-a oferit bărbatul creştin pentru care mă rugasem şi plânsesem nemângâiată. Dumnezeu mi-a întărit inima şi m-a pregătit pentru călătoria care urmează. El mi-a oferit un soţ care are grijă de mine în momentele bune, şi în cele mai rele. Este atent, protector şi blând – un soţ care îmi bucură inima. Darul lui Dumnezeu a meritat toată aşteptarea!

  Sylvia A. Franklin

  În așteptarea răspunsului de la Domnul - 2020. Eu cred că aşteptarea răspunsului de la Dumnezeu este singura cale de a fi pregătiţi pentru a primi ceea ce El doreşte să avem.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...