Buchețelul de păpădii

  O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  La colegiu, în vremea când eu şi soţul meu eram în perioada de prietenie, l-am invitat să mă însoţească la festivitatea de sfârşit de an. La scurtă vreme după aceea, am făcut o plimbare în apropierea campusului şi am văzut nişte păpădii – erau nişte păpădii cu cozi foarte lungi. Toate acestea se întâmplau pe vremea când un gentleman adevărat îi oferea partenerei sale un bucheţel de flori pe care să îl poarte ca accesoriu la o rochie specială. Dick s-a uitat puţin la florile acelea de un galben deschis şi, în glumă, a spus că poate îmi va face un bucheţel din păpădii.

  Când a venit şi ziua cea mare, holul de la căminul fetelor era plin de băieţi care aşteptau ca partenerele să le fie strigate pentru a coborî şi erau trimise în camere bucheţele pentru fetele care erau într-o mare grabă să se pregătească.

  Eu mă îmbrăcasem cu o rochie de seară albastră când cineva mi-a adus o cutie cu un bucheţel. Când am deschis-o, am văzut un bucheţel frumos aranjat din păpădii. Pur şi simplu am râs. Câteva minute mai târziu, a venit o altă persoană cu o a doua cutie, spunând că este un alt bucheţel!

  – Nu o deschide! am exclamat eu. Nu vreau să îl văd!

  Mi-am pus cu atenţie bucheţelul din păpădii, am verificat să văd cum arăt şi am coborât în hol. Dick era chiar la capătul holului. Trecând pe lângă toţi băieţii care aşteptau, am văzut că unii dintre ei se uitau mai ciudat. Iar Dick a fost de-a dreptul şocat.

  – Dar… nu ai primit al doilea bucheţel?

  – Nu, nu am văzut niciun bucheţel, i-am răspuns foarte serioasă. (Şi chiar nu îl văzusem.)

  Dar, în cele din urmă, a trebuit să îi spun sărmanului băiat, care se simţea foarte jenat, că primisem şi cel de-al doilea bucheţel şi urma să merg să îl iau.

  Sigur că am râs amândoi de acest eveniment în cei cincizeci şi şapte de ani de căsătorie. Este bine când gluma este amuzantă pentru ambele părţi. De fapt, ni se spune că râsul face bine la sănătate. Solomon a înţeles bine: o inimă veselă chiar facilitează pacea, bucuria, fericirea şi mulţumirea. Toate acestea contribuie la sănătatea fizică şi mintală. Probabil că la acelaşi lucru s-a gândit şi Ioan când a scris: „Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău” (3 Ioan 2).

  Ardis Dick Stenbakken

  Buchețelul de păpădii - 2020. Este bine când gluma este amuzantă pentru ambele părţi. De fapt, ni se spune că râsul face bine la sănătate. Solomon a înţeles bine: o inimă veselă chiar facilitează pacea, bucuria, fericirea şi mulţumirea. Toate acestea contribuie la sănătatea fizică şi mintală.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...