Buchețelul de păpădii

  O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  La colegiu, în vremea când eu şi soţul meu eram în perioada de prietenie, l-am invitat să mă însoţească la festivitatea de sfârşit de an. La scurtă vreme după aceea, am făcut o plimbare în apropierea campusului şi am văzut nişte păpădii – erau nişte păpădii cu cozi foarte lungi. Toate acestea se întâmplau pe vremea când un gentleman adevărat îi oferea partenerei sale un bucheţel de flori pe care să îl poarte ca accesoriu la o rochie specială. Dick s-a uitat puţin la florile acelea de un galben deschis şi, în glumă, a spus că poate îmi va face un bucheţel din păpădii.

  Când a venit şi ziua cea mare, holul de la căminul fetelor era plin de băieţi care aşteptau ca partenerele să le fie strigate pentru a coborî şi erau trimise în camere bucheţele pentru fetele care erau într-o mare grabă să se pregătească.

  Eu mă îmbrăcasem cu o rochie de seară albastră când cineva mi-a adus o cutie cu un bucheţel. Când am deschis-o, am văzut un bucheţel frumos aranjat din păpădii. Pur şi simplu am râs. Câteva minute mai târziu, a venit o altă persoană cu o a doua cutie, spunând că este un alt bucheţel!

  – Nu o deschide! am exclamat eu. Nu vreau să îl văd!

  Mi-am pus cu atenţie bucheţelul din păpădii, am verificat să văd cum arăt şi am coborât în hol. Dick era chiar la capătul holului. Trecând pe lângă toţi băieţii care aşteptau, am văzut că unii dintre ei se uitau mai ciudat. Iar Dick a fost de-a dreptul şocat.

  – Dar… nu ai primit al doilea bucheţel?

  – Nu, nu am văzut niciun bucheţel, i-am răspuns foarte serioasă. (Şi chiar nu îl văzusem.)

  Dar, în cele din urmă, a trebuit să îi spun sărmanului băiat, care se simţea foarte jenat, că primisem şi cel de-al doilea bucheţel şi urma să merg să îl iau.

  Sigur că am râs amândoi de acest eveniment în cei cincizeci şi şapte de ani de căsătorie. Este bine când gluma este amuzantă pentru ambele părţi. De fapt, ni se spune că râsul face bine la sănătate. Solomon a înţeles bine: o inimă veselă chiar facilitează pacea, bucuria, fericirea şi mulţumirea. Toate acestea contribuie la sănătatea fizică şi mintală. Probabil că la acelaşi lucru s-a gândit şi Ioan când a scris: „Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău” (3 Ioan 2).

  Ardis Dick Stenbakken

  Buchețelul de păpădii - 2020. Este bine când gluma este amuzantă pentru ambele părţi. De fapt, ni se spune că râsul face bine la sănătate. Solomon a înţeles bine: o inimă veselă chiar facilitează pacea, bucuria, fericirea şi mulţumirea. Toate acestea contribuie la sănătatea fizică şi mintală.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...