Articolul precedentSinceritatea si durerea
  Articolul următorDesăvârșiți în Hristos

  Apelul de trezire

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Sunt obişnuită ca cineva să mă sune pentru a mă trezi, deoarece călătoresc o mare parte a anului. Dacă îl rog, paznicul campusului nostru mă trezeşte la anumite ore, când trebuie să ajung la timp la tren sau la aeroport.

  Mi s-a întâmplat chiar să fiu trezită brusc după ce am adormit pe scaunul din dreapta şoferului, când acesta a făcut o manevră bruscă pentru a evita vreun accident cu o altă maşină.

  De multe ori suntem treziţi de muzica dată la maximum a vecinilor, de cineva care ne sună la telefon sau de un ciocănit surprinzător la uşă, când cineva are o nevoie. Dar trebuie să mărturisesc că, încă din copilărie, Dumnezeu m-a trezit între ora patru şi jumătate şi cinci şi jumătate în fiecare dimineaţă. Chiar dacă aş vrea să dorm, nu pot, deoarece Dumnezeu este foarte punctual în a mă trezi în fiecare dimineaţă. Cel mai uimitor lucru este că, atunci când mă aşez din nou să mă culc, după ce am vorbit cu Tatăl meu ceresc, dorm cel mai bine.

  Îmi amintesc de micul Samuel, pe care Dumnezeu l-a trezit din somn pentru a-i spune de posibila moarte a fiilor lui Eli. Da, Dumnezeu ne poate trezi şi pe noi.

  Dumnezeu poate te va trezi la două şi jumătate dimineaţa, deoarece El este Dumnezeu şi El ştie când îţi scade nivelul glicemiei. Exact asta mi s-a întâmplat mie Într-o dimineaţă. Eram intr-un somn profund şi, dintr-odată, la ora două şi jumătate, am deschis ochii, ceea ce era neobişnuit pentru mine. Eram foarte transpirată, mă simţeam slăbită şi nu îmi puteam mişca mâna. Am spus: Doamne, ajută-mă să îl trezesc pe soţul meu! Apoi am reuşit să îl ating şi să spun: „Verifică-mi glicemia!” Imediat, soţul meu a luat glucometrul şi a fost şocat când a văzut că nivelul glicemiei era patruzeci şi şase. (Nivelul normal al glicemiei pe stomacul gol este între şaptezeci şi nouăzeci şi nouă.) A mers repede la bucătărie şi mi-a adus puţin suc şi nişte biscuiţi. Mă simţeam slăbită, dar, după ce am băut sucul, mi-am recăpătat puterea. Am băut puţin mai mult suc şi m-am simţit şi mai bine.

  Dumnezeu ne poartă de grijă în toate situaţiile şi tot timpul. Da, avem nevoie de un apel de trezire din partea Lui când trebuie să ne rugăm, când trebuie să ne verificăm nivelul glicemiei sau când viaţa noastră este în vreun pericol. În special avem nevoie de un apel de trezire din partea Lui când ne îndepărtăm de ceea ce este bine – sau când fugim de El, la fel ca Iona. În aceste situaţii, avem nevoie de un apel urgent de trezire din partea minunatului nostru Dumnezeu.

  Astăzi, pentru că El îmi poartă de grijă, las toate îngrijorările mele la picioarele lui Dumnezeu, căruia Îl pasă de mine.

  Premila Masih

  Apelul de trezire - 2020. Dumnezeu ne poartă de grijă în toate situaţiile şi tot timpul. Da, avem nevoie de un apel de trezire din partea Lui când trebuie să ne rugăm, când trebuie să ne verificăm nivelul glicemiei sau când viaţa noastră este în vreun pericol.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...