Puterea rugăciunii (I)

  Eu am căutat pe Domnul şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele. – Psalmii 34:4

  Lily! Lily, trezeşte-te, te rog!” o auzeam pe mama strigând. Deşi o auzeam, nu reuşeam să îi răspund. Cred că eram în stare de şoc. Mama a observat incapacitatea mea de a răspunde şi m-a plesnit uşor peste faţă. Acest lucru m-a ajutat să mă trezesc, dar trupul îmi era complet amorţit.

  Încă din ziua când m-am născut, am fost un copil abuzat. Nu am fost iubită şi nici acceptată de tatăl meu. De-a lungul anilor, am avut parte de multe evenimente îngrozitoare şi acum aveam treisprezece ani. Deja tatăl meu devenise alcoolic, şi abuzul a început să se intensifice. Ori de câte ori pleca de acasă, spunea: „Eu plec, dar, când mă întorc, în această casă va curge sânge! Vă omor pe toţi şi apoi mă sinucid!”

  În acea zi, înainte de a pleca de acasă, a rostit aceeaşi ameninţare. S-a întors la ora trei dimineaţa. Eu eram trează. Mi-a trecut un fior rece pe şira spinării. Gâtul îmi era uscat şi trupul îmi era foarte încordat. Ca de multe ori înainte, am început să mă rog: Doamne, Te rog, nu îl lăsa să deschidă uşa! în starea lui avansată de ebrietate, tatălui meu îi lua foarte mult să descuie uşa cu cheia. După aproximativ jumătate de oră, reuşea să intre în casă.

  În acea noapte, imediat ce a intrat în casă, a mers la bucătărie, a luat un cuţit şi s-a grăbit spre mama, ţipând, înjurând şi spunându-i că o va ucide pe ea şi apoi pe cei patru copii. Fiind cea mai mare dintre copii, eu îngenuncheam şi începeam să mă rog. M-am rugat cu stăruinţă la Dumnezeu. Deşi eram tânără, puteam simţi forţele puternice ale răului în acest conflict.

  Doamne, Te rog, ascultă-mi rugăciunea! Te rog, nu-l lăsa pe tata să o omoare pe mama sau pe fraţii mei – Te rog! Am continuat să mă rog până la primele ore ale dimineţii, perioadă care mi s-a părut fără sfârşit. Lupta dintre bine şi rău a continuat. Tata nu mai contenea şi chiar puteam auzi răul în vocea lui; cu siguranţă că era un demon care vorbea.

  Nu ar trebui să trăim nicio zi fără rugăciune. Cuvântul lui Dumnezeu este pâinea noastră zilnică, şi rugăciunea este doza zilnică de vitamine. Avem nevoie de amândouă pentru a supravieţui războiului dintre bine şi rău, care se desfăşoară neîntrerupt în jurul nostru şi în viaţa noastră.

  De ce nu apelezi la Dumnezeu chiar acum?

  Lily Morales-Narvâez

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...