Puterea rugăciunii (I)

  Eu am căutat pe Domnul şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele. – Psalmii 34:4

  Lily! Lily, trezeşte-te, te rog!” o auzeam pe mama strigând. Deşi o auzeam, nu reuşeam să îi răspund. Cred că eram în stare de şoc. Mama a observat incapacitatea mea de a răspunde şi m-a plesnit uşor peste faţă. Acest lucru m-a ajutat să mă trezesc, dar trupul îmi era complet amorţit.

  Încă din ziua când m-am născut, am fost un copil abuzat. Nu am fost iubită şi nici acceptată de tatăl meu. De-a lungul anilor, am avut parte de multe evenimente îngrozitoare şi acum aveam treisprezece ani. Deja tatăl meu devenise alcoolic, şi abuzul a început să se intensifice. Ori de câte ori pleca de acasă, spunea: „Eu plec, dar, când mă întorc, în această casă va curge sânge! Vă omor pe toţi şi apoi mă sinucid!”

  În acea zi, înainte de a pleca de acasă, a rostit aceeaşi ameninţare. S-a întors la ora trei dimineaţa. Eu eram trează. Mi-a trecut un fior rece pe şira spinării. Gâtul îmi era uscat şi trupul îmi era foarte încordat. Ca de multe ori înainte, am început să mă rog: Doamne, Te rog, nu îl lăsa să deschidă uşa! în starea lui avansată de ebrietate, tatălui meu îi lua foarte mult să descuie uşa cu cheia. După aproximativ jumătate de oră, reuşea să intre în casă.

  În acea noapte, imediat ce a intrat în casă, a mers la bucătărie, a luat un cuţit şi s-a grăbit spre mama, ţipând, înjurând şi spunându-i că o va ucide pe ea şi apoi pe cei patru copii. Fiind cea mai mare dintre copii, eu îngenuncheam şi începeam să mă rog. M-am rugat cu stăruinţă la Dumnezeu. Deşi eram tânără, puteam simţi forţele puternice ale răului în acest conflict.

  Doamne, Te rog, ascultă-mi rugăciunea! Te rog, nu-l lăsa pe tata să o omoare pe mama sau pe fraţii mei – Te rog! Am continuat să mă rog până la primele ore ale dimineţii, perioadă care mi s-a părut fără sfârşit. Lupta dintre bine şi rău a continuat. Tata nu mai contenea şi chiar puteam auzi răul în vocea lui; cu siguranţă că era un demon care vorbea.

  Nu ar trebui să trăim nicio zi fără rugăciune. Cuvântul lui Dumnezeu este pâinea noastră zilnică, şi rugăciunea este doza zilnică de vitamine. Avem nevoie de amândouă pentru a supravieţui războiului dintre bine şi rău, care se desfăşoară neîntrerupt în jurul nostru şi în viaţa noastră.

  De ce nu apelezi la Dumnezeu chiar acum?

  Lily Morales-Narvâez

  Puterea rugăciunii (I) - 2020. Nu ar trebui să trăim nicio zi fără rugăciune. Cuvântul lui Dumnezeu este pâinea noastră zilnică, şi rugăciunea este doza zilnică de vitamine. Avem nevoie de amândouă pentru a supravieţui războiului dintre bine şi rău, care se desfăşoară neîntrerupt în jurul nostru şi în viaţa noastră.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...