Articolul precedentSoluționarea conflictului
  Articolul următorDe Ziua copilului

  Puterea rugăciunii (II)

  Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. – Psalmii 107:28

  În clipele acelea, când tatăl meu beat îndrepta ameninţător şi cu înjurături cuţitul spre mama, la primele ore ale dimineţii, genunchii mei au început să se înmoaie de la prea mult stat pe podeaua tare de beton. Mintea mea îngrozită a început să îşi piardă puterea. Mintal eram epuizată. îmi amintesc că am spus: Dragă Isuse, sunt obosită! Nu mai pot să mă rog. Facă-se voia Ta, şi nu a mea. Dacă doreşti ca tata să ne ia viaţa, atunci eu îmi predau viaţa Ţie. Amin! M-am ridicat şi m-am aşezat în pat, pregătită să mor. Dintr-odată, am auzit sunetul făcut de un obiect greu căzând pe jos şi apoi zgomotul făcut de metal pe podeaua de ciment, înainte de o izbitură de perete. După aceea, linişte deplină.

  Mi-am dat seama că zgomotul acela puternic fusese făcut de trupul tatălui meu care căzuse la podea şi că obiectul de metal era cuţitul. Sinceră să fiu, nu îmi amintesc dacă L-am lăudat pe Dumnezeu sau nu în acea clipă. Mintea şi trupul meu tânăr erau în şoc. Atunci a intrat mama în cameră, unde eu şi cele două surori mai mici dormeam într-un singur pat. Ea ne trezea pentru a fi eliberate.

  Prin intermediul rugăciunii, există putere şi eliberare de la Dumnezeu. Timp de treisprezece ani, am trăit ca un copil abuzat, am suferit multe momente cumplite şi stresante de nelinişte, întristare şi abuz mintal, fizic şi psihic. Totuşi, de-a lungul anilor de vieţuire creştină, am simţit foarte clar puterea lui Dumnezeu în răspunsurile la rugăciune.

  Astăzi sunt aici, după atâţia ani, spunându-vă această experienţă deoarece ştiu că există foarte multe femei şi atâţia copii care suferă la fel cum am suferit eu – unii chiar mai mult. Cea mai mare speranţă a mea şi cea mai sinceră rugăciune a mea este ca, dacă şi tu eşti un suflet rănit, să îl cauţi pe Dumnezeu din toată inima (vezi Ieremia 29:13). Dumnezeu le-a promis celor care îl caută că îl vor găsi. El îi va auzi şi îi va vindeca. El te va elibera (vezi 2 Cronici 7:14).

  Nu îţi pierde speranţa! Predă-ţi inima şi sufletul lui Dumnezeu! Caută ajutor, te rog! Şi lasă ca vitaminele B (Biblia) şi R (rugăciunea) să fie dozele tale zilnice de nutrienţi, care să îţi asigure sănătatea spirituală. Războiul împotriva răului nu poate fi câştigat niciodată fără aceste două vitamine în inima, mintea, trupul şi sufletul nostru. Să nu uităm că Dumnezeu este întotdeauna ajutorul nostru: „Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor” (Psalmii 107:28).

  Lily Morales-Narvâez

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...