Articolul precedentSoluționarea conflictului
  Articolul următorDe Ziua copilului

  Puterea rugăciunii (II)

  Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. – Psalmii 107:28

  În clipele acelea, când tatăl meu beat îndrepta ameninţător şi cu înjurături cuţitul spre mama, la primele ore ale dimineţii, genunchii mei au început să se înmoaie de la prea mult stat pe podeaua tare de beton. Mintea mea îngrozită a început să îşi piardă puterea. Mintal eram epuizată. îmi amintesc că am spus: Dragă Isuse, sunt obosită! Nu mai pot să mă rog. Facă-se voia Ta, şi nu a mea. Dacă doreşti ca tata să ne ia viaţa, atunci eu îmi predau viaţa Ţie. Amin! M-am ridicat şi m-am aşezat în pat, pregătită să mor. Dintr-odată, am auzit sunetul făcut de un obiect greu căzând pe jos şi apoi zgomotul făcut de metal pe podeaua de ciment, înainte de o izbitură de perete. După aceea, linişte deplină.

  Mi-am dat seama că zgomotul acela puternic fusese făcut de trupul tatălui meu care căzuse la podea şi că obiectul de metal era cuţitul. Sinceră să fiu, nu îmi amintesc dacă L-am lăudat pe Dumnezeu sau nu în acea clipă. Mintea şi trupul meu tânăr erau în şoc. Atunci a intrat mama în cameră, unde eu şi cele două surori mai mici dormeam într-un singur pat. Ea ne trezea pentru a fi eliberate.

  Prin intermediul rugăciunii, există putere şi eliberare de la Dumnezeu. Timp de treisprezece ani, am trăit ca un copil abuzat, am suferit multe momente cumplite şi stresante de nelinişte, întristare şi abuz mintal, fizic şi psihic. Totuşi, de-a lungul anilor de vieţuire creştină, am simţit foarte clar puterea lui Dumnezeu în răspunsurile la rugăciune.

  Astăzi sunt aici, după atâţia ani, spunându-vă această experienţă deoarece ştiu că există foarte multe femei şi atâţia copii care suferă la fel cum am suferit eu – unii chiar mai mult. Cea mai mare speranţă a mea şi cea mai sinceră rugăciune a mea este ca, dacă şi tu eşti un suflet rănit, să îl cauţi pe Dumnezeu din toată inima (vezi Ieremia 29:13). Dumnezeu le-a promis celor care îl caută că îl vor găsi. El îi va auzi şi îi va vindeca. El te va elibera (vezi 2 Cronici 7:14).

  Nu îţi pierde speranţa! Predă-ţi inima şi sufletul lui Dumnezeu! Caută ajutor, te rog! Şi lasă ca vitaminele B (Biblia) şi R (rugăciunea) să fie dozele tale zilnice de nutrienţi, care să îţi asigure sănătatea spirituală. Războiul împotriva răului nu poate fi câştigat niciodată fără aceste două vitamine în inima, mintea, trupul şi sufletul nostru. Să nu uităm că Dumnezeu este întotdeauna ajutorul nostru: „Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor” (Psalmii 107:28).

  Lily Morales-Narvâez

  Puterea rugăciunii (II) - 2020. Nu îţi pierde speranţa! Predă-ţi inima şi sufletul lui Dumnezeu! Caută ajutor, te rog! Şi lasă ca vitaminele B (Biblia) şi R (rugăciunea) să fie dozele tale zilnice de nutrienţi, care să îţi asigure sănătatea spirituală.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...