Articolul precedentCămara cu comori
  Articolul următorÎmpăratul priceput

  Puterea rugăciunii

  Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui! – Psalmii 105:4

  În ultimii treizeci şi şase de ani, am fost soţie de pastor. Adesea, călătoria aceasta nu a fost deloc uşoară! Dar încă este o plăcere să dau mărturie despre implicarea lui Dumnezeu în experienţele prin care am trecut până acum în viaţă. Aş vrea să îţi împărtăşesc şi ţie o experienţă.

  În 1989, soţul meu păstorea o biserică din Surat (Gujarat, India). În luna noiembrie a acelui an, cea de-a doua fiică a noastră, Meghna, s-a îmbolnăvit de malarie şi de febră Dengue – boli de temut în acele zile, dar şi în prezent.

  Micuţa Meghna, de aproape patru anişori, a stat în spital mai bine de o săptămână. Avea febră foarte mare şi primea tratament intravenos. La acea vreme, aveam trei copii, aşa că trebuia să am grijă şi de ceilalţi doi, o fetiţă şi un băiat, în timp ce Meghna era în spital.

  După o săptămână de spitalizare, medicul a considerat că făcuse tot ce se putea pentru a o trata pe Meghna. Ne-a sunat pentru a ne da veştile descurajatoare.

  „Îmi pare rău că trebuie să vă spun”, a început el, „dar starea fiicei dumneavoastră nu este bună. Cred că ar fi bine să fiţi pregătiţi în caz că situaţia se înrăutăţeşte şi mai mult. Eu voi continua să fac tot ce pot, dar lucrurile nu stau bine.”

  În acea noapte, m-am aşezat pe genunchi înaintea lui Dumnezeu şi am stăruit în rugăciune în timp ce soţul meu s-a dus la spital să fie cu Meghna. Tată din ceruri, Te rog să o atingi pe Meghna cu mâna Ta vindecătoare! Eu mă lupt cu Tine, Doamne, cum s-a luptat Iacov în încercarea puternică a vieţii lui.

  Nu ştiu când am adormit, dar foarte devreme în dimineaţa următoare, s-a auzit o bătaie la uşă. Am deschis şi am văzut faţa plină de entuziasm a soţului meu. „I-a scăzut febra”, a spus el, „şi lui Meghna îi este foame! Vrea să mănânce lipiile ei preferate!”

  Toată familia ne-am grăbit să ajungem la spital. Când a intrat, doctorul a fost şocat să o vadă zâmbind şi stând în şezut. După un consult rapid, a externat-o. În doar câteva zile, am sărbătorit a patra ei aniversare. Anii au trecut. În prezent, Meghna este medic stomatolog într-un spital creştin şi este căsătorită cu un medic stomatolog, Marvin Hembrom. Împreună au un băieţel, pe Marcus.

  Doamne, ajută-ne să ne încredem întotdeauna în Tine!

  Priscila Kandane

  Puterea rugăciunii - 2020. În acea noapte, m-am aşezat pe genunchi înaintea lui Dumnezeu şi am stăruit în rugăciune în timp ce soţul meu s-a dus la spital să fie cu Meghna. Tată din ceruri, Te rog să o atingi pe Meghna cu mâna Ta vindecătoare! Eu mă lupt cu Tine, Doamne, cum s-a luptat Iacov în încercarea puternică a vieţii lui.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...